Τον Ερντογάν δείχνουν ως ηθικό αυτουργό του μακελειού στην Κωνσταντινούπολη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

agios_vasilis_tourkia1 Ιανουαρίου 2017, 20:03

 Όπως καταγγέλλει ο αντικαθεστωτικός Τούρκος δημοσιογράφος Ιλχάν Τανίρ (Ilhan Tanir) στο Twitter, μέχρι και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, ή αλλιώς το γνωστό ως το περιβόητο Ίδρυμα Ντιγιανέτ, προπαγάνδιζε την αποχή από τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς επειδή είναι αντιμουσουλμανικές.

Όλοι οι ιμάμηδες στα τζαμιά πήραν «γραμμή» να αποκηρύξουν το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς ως έναν εορτασμό που δεν έχει καμία σχέση με το το Ισλάμ.

Στις 21 Δεκεμβρίου ο Τούρκος δημοσιογράφος Αχμέτ Σικ (ahmet şık) έγραφε στο Twitter ότι «οι προειδοποιήσεις των ισλαμιστών ιμάμηδων για την Πρωτοχρονιά πρέπει να ληφθούν σοβαρά. Να προσέχετε».

Ο Αχμέτ Σικ συνελήφθη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από το τουρκικό καθεστώς.

Όλο το προηγούμενο διάστημα φανατικοί ισλαμιστές, που πρόσκεινται στο ισλαμιστικό κόμμα του Ερντογάν, προσπαθούσαν να τρομοκρατήσουν τους Τούρκους ώστε να απέχουν από τα ρεβεγιόν.

Μέχρι και μεγάλα πόστερ είχαν αναρτήσει στους δρόμους, όπως το ακόλουθο, με έναν ισλαμιστή να ρίχνει μια γροθιά στον Άγιο Βασίλη:

Το μήνυμα τρομοκρατίας ήταν ξεκάθαρο. Όσοι γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά θα τιμωρηθούν. Κι αυτό το μήνυμα δεν το έστελναν περιθωριακά στοιχεία αλλά οι ίδιοι οι άνθρωποι του καθεστώτος.

Για τους Τούρκους αντικαθεστωτικούς δημοσιογράφους ο ηθικός αυτουργός του πολύνεκρου μακελειού στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης δεν είναι άλλος από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι αντικαθεστωτικοί δημοσιογράφοι αναφέρουν, μεταξύ αυτών και ο Αμπντουλάχ Μποζκούρτ (Abdullah Bozkurt), ότι το καθεστώς Ερντογάν έχει ξεκινήσει εκστρατεία κατά των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς, την οποία και σκοπεύει να συνεχίσει παρά τη σφαγή στο κλαμπ.

Για παράδειγμα, ο ισλαμιστής συγγραφέας (αγαπημένος του Ερντογάν) Σερντάρ Αρσεβέν (Serdar Arseven), σε τηλεοπτική του εμφάνιση, τόνισε με έντονο ύφος ότι ο αγώνας κατά των ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς θα συνεχιστεί ό,τι κι εάν έγινε.

Οι ισλαμιστές κατηγορούν τις ΗΠΑ για το μακελειό

Ο ισλαμιστής δημοσιογράφος (επίσης αγαπημένος του Ερντογάν) Τουργκάι Γκιουλέρ (Turgay Güler) κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι ευθύνονται για το μακελειό στο κλαμπ Reina.

Ο επίσης ισλαμιστής δημοσιογράφος Σαμπρί Ισμπιλέν (Sabri İşbilen), ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ διέταξαν την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο για να προκαλέσουν εμφύλιο πόλεμο στην Τουρκία.

Ο ισλαμιστής δημοσιογράφος Γιλμάζ Μπιλγκέν (Yılmaz Bilgen) της εφημερίδας Yeni Şafak έγραψε στο Twitter ότι «η CIA το έκανε».

Ο ερντογανικός ιεροκήρυκας (ιμάμης) Νουρεντίν Γιλντίζ (Nureddin Yıldız), ο ίδιος που ριζοσπαστικοποίησε τον αστυνομικό που σκότωσε τον Ρώσο πρέσβη Καρλόφ, είχε καλέσει τους μουσουλμάνους να αντιδράσουν δυναμικά στους εορτασμούς για τη Νέα Χρονιά.

Αίσθηση προκαλεί και η φωτογραφία με Τούρκους ντυμένους με παραδοσιακές στολές να κολλάνε ένα πιστόλι στον κρόταφο ενός άνδρα ντυμένου Άγιου Βασίλη.

Αίθουσα Σύνταξης
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. από σύπμτωση φέτος η παραμονή ήταν σάββατο.Δεν διασκεδαζουν τα σαββατα στην τουρκία;δεν γνωρίζω αλλά θα ηθελα να ενημερωθω απο τετοια ασυναρτητα αρθρα.Ποια ημερα είναι αργία για το τουρκικό κρατος;η κυριακή,το σαββατο,η παρασκευη;επίσης είναι αργία η 1η ιανουαρίου για το τουρκικό κρατος;
    γενικά η νεοαριστοκρατία δειχνει να αγνοει και η ιστορία θα είναι αμείλικτη…άλλο το μαχαιρι,αλλο ο φονιας,άλλο το αφεντικό…και οι ναζιστες των ες-ες για ενα καλύτερο κόσμο εσφαζαν…
    φέτος θα βρυκολακιασουν…θα ξεπουλησουν τα ντοπερμαν ,τα οπλα,οι φραχτες..ενω ειναι τοσο απλό..είναι ο καπιταλισμός..πως τα περνατε;ιωσηφ λενιν..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα