Τι συζήτησαν Έσπερ και Ακάρ για τους S-400: Στρατιωτική ομάδα στην Άγκυρα την ερχόμενη εβδομάδα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ρωσικά στρατιωτικά αεροπλάνα μεταφέρουν τμήματα του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 στην Τουρκία, Άγκυρα, Τουρκία, Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019. EPA,TURKISH DEFENCE MINISTRY HANDOUT

JULY 13, 2019

Αναβλήθηκε επ’ αόριστον η ενημέρωση που επρόκειτο να κάνουν κορυφαίοι αμυντικοί αξιωματούχοι στους δημοσιογράφους για την παραλαβή από την Τουρκία του προηγμένου ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400, ανακοίνωσε απόψε, βράδυ Παρασκευής, 12 Ιουλίου, το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας Μαρκ Έσπερ είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας 30 λεπτών με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ με τον οποίο συζήτησε την αγορά αυτή.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, ο Ακάρ είπε στον Έσπερ ότι η τουρκική κυβέρνηση αξιολογεί ακόμη την προσφορά να αγοράσει το αμερικανικό αμυντικό σύστημα Patriot. Ο Τούρκος υπουργός επέμεινε επίσης ότι η αγορά των S-400 δεν σημαίνει, κατά κανένα τρόπο, ότι η Άγκυρα αλλάζει τον στρατηγικό προσανατολισμό της.

Πρόσθεσε, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ότι η επιδείνωση των σχέσεων της Τουρκίας με τις ΗΠΑ δεν εξυπηρετεί ούτε τις δύο χώρες, ούτε το ΝΑΤΟ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο αναφέρεται επίσης ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι μια αμερικανική στρατιωτική ομάδα θα σταλεί κατεπειγόντως στην Άγκυρα την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να συζητηθεί η δημιουργία μιας ασφαλούς ζώνης στη Συρία.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Αnadolu

Πηγή: Τι συζήτησαν Έσπερ και Ακάρ για τους S-400: Στρατιωτική ομάδα στην Άγκυρα την ερχόμενη εβδομάδα https://hellasjournal.com/2019/07/ti-syzitisan-esper-kai-akar-gia-toys-s-400-stratiotiki-omada-stin-agkyra-tin-erchomeni-evdomada/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα