Τι ειρωνεία, η ΝΔ είναι τελικά παμπάλαιη!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τελευταία, όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασκεί κριτική στις πρώτες ενέργειες της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, από τα υπουργικά έδρανα του υπενθυμίζουν, να μην ξεχνά ότι αυτή η κυβέρνηση επιλέχτηκε από το 40% του ελληνικού λαού! Το ότι δεν επιλέχτηκε από το 60% του ελληνικού λαού δεν φαίνεται να έχει καμία σημασία. Περίπου, είναι σαν να λένε, ότι η αντιπολίτευση δεν δικαιούται δια να ομιλεί. Άλλωστε το είπε ευθαρσώς και έτσι ακριβώς ο κ. Βορίδης.

Οι κανόνες διακυβέρνησης, όπως καθορίζονται από το Σύνταγμα της χώρας, δεν φαίνεται να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από τη νέα κυβερνητική πλειοψηφία. Η συνταγματική υποχρέωση της αντιπολίτευσης να ελέγχει με σοβαρότητα και ευθύνη την κυβέρνηση και τις αποφάσεις, θεωρείται ενοχλητική. Λησμονήθηκε εντελώς ο τρόπος που η ΝΔ ασκούσε την αντιπολίτευση ζητώντας επί τρία χρόνια πριν την ημερομηνία των εκλογών, προσφυγή στις κάλπες.

Λησμονήθηκαν οι ισοπεδωτικές κριτικές στα όρια του εθνικού σαμποτάζ για την πορεία της εθνικής οικονομίας. Μια πορεία που βρήκε τα ταμεία του κράτους με πλεόνασμα 37 δισ. ευρώ. Μια πορεία στα πλαίσια της συμφωνίας με τους θεσμούς που δημιούργησε τις προϋποθέσεις για ανάσα στην εξόφληση των υπέρογκων χρεών της χώρας. Χρεών για τα οποία οι ευθύνες βαραίνουν τα κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο μετά την μεταπολίτευση.

Οι βαρυσήμαντες υποσχέσεις ότι η νέα διακυβέρνηση θα ενώσει όλους τους Έλληνες, εξέπνευσαν αμέσως μετά τις εκλογές. Το κράτος έχει συνέχεια, έλεγε προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης αλλά τελικά εννοούσε μόνο για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μια συμφωνία την οποία χαρακτήρισαν προδοτική, για να πάρουν πόντους στην εκλογική κούρσα εξαπατώντας τους αφελείς πολίτες. Σε όλα τα άλλα δεν υπάρχει καμία συνέχεια του κράτους!

Το κόμμα θα τα καταλάβει όλα, ακόμα και τις ανεξάρτητες αρχές, ακόμα και θεσμούς όπως η Κρατική ραδιοτηλεόραση και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων! Θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο στις σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες. Να ξηλώνονται οι διοικήσεις του BBC στην Βρετανία της ZDF στη Γερμανία, της TVF στη Γαλλία; Θα άλλαζε ο αρχηγός της αστυνομίας της Σκότλαντ Γιάρντ για παράδειγμα, μόλις εκλέγεται νέα κυβέρνηση;

Καπιταλισμός χωρίς κανόνες και διαιτητές…

Τόσο μεγάλο πρόβλημα είναι να λήξει η θητεία της κ. Θάνου, που έφτασε στο ύπατο αξίωμα της ελληνικής Δικαιοσύνης, από τη θέση της πρόεδρου της επιτροπής ανταγωνισμού, επειδή στην ουσία δεν θα δέχεται τις εντολές της κυβέρνησης σε ένα θεσμό που για να λειτουργήσει, χρειάζεται τη μέγιστη δυνατή θωράκιση και ανεξαρτησία ώστε να αντιμετωπίζει τις πιέσεις και τις παραβάσεις της οικονομικής ολιγαρχίας.

Μιας ολιγαρχίας, που είχε αποσπάσει μερίδιο στην πολιτική εξουσία και τώρα διεκδικεί πάλι τα απολεσθέντα. Τυχαία είναι η σύμπτωση με την επιτροπή ανταγωνισμού να ερευνά το μονοπώλιο διανομής Τύπου, ιδιοκτησίας του χορηγού και κουμπάρου της οικογένειας Μητσοτάκη, εφοπλιστή–εκδότη-ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού κ. Μαρινάκη;

Η αξιοκρατία, με επιλογή των αρίστων που υποσχόταν ο κ. Μητσοτάκης εξελίσσεται σε ιλαροτραγωδία με κορυφαία την περίπτωση επιλογής διοικητή στην Εθνική υπηρεσία πληροφοριών. Ένα βιογραφικό που αφορά ένα υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης που έφτασε σε διευθυντική θέση. Νέτα σκέτα. Μετά το θόρυβο, συμπληρώθηκε το βιογραφικό και μάθαμε ότι ο περί ου ο λόγος κ. Κοντολέων, σπούδασε δι’ αλληλογραφίας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Αγγλίας.

Πολιτικός πολιτισμός; Τι είναι αυτό;

Η αυταρχικότητα και κουτοπονηριά ξεπέρασαν κάθε όριο, όταν την Πέμπτη 8 Αυγούστου το βράδυ η κυβέρνηση εισήγαγε ξαφνικά (πέντε λεπτά πριν τη λήξη της συνεδρίασης) στη Βουλή που συζητούσε το διυπουργικό νομοσχέδιο, τροπολογίες του υπουργού Εργασίας με τις οποίες που καταργείται η υποχρέωση αιτιολόγησης για την απόλυση εργαζομένου στον ιδιωτικό τομέα!

Πρόκειται για «κήρυξη πολέμου στον πολιτικό πολιτισμό. Μετά από μακρά συζήτηση το να εισαχθούν αυτού του είδους οι τροπολογίες αποτελεί πλήγμα για το κοινοβούλιο. Αποτελεί τεράστιο ατόπημα», είπε ο Γ. Βαρουφάκης και ανακοίνωσε πως το κόμμα του αποχωρεί από τη Βουλή.

Παρέμβαση έκανε και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου που τόνισε ότι «αν αυτή είναι η έννοια της αποφασιστικότητας και της κυβερνησιμότητας, για τις οποίες διατείνεται η κυβέρνηση της ΝΔ, τότε υπάρχει έλλειψη σεβασμού σε βασικούς θεσμούς».
Το θέμα λοιπόν δεν είναι κάποια νομοσχέδια, καλά ή κακά. Είναι η λειτουργία της Δημοκρατίας και η συνταγματική νομιμότητα.

Ο εκσυγχρονισμός του κράτους τον οποίο υποσχέθηκαν μπόλικο και γρήγορα, αλλά νωρίς – νωρίς καταλήγει στον κομματικό ετσιθελισμό και τον αυταρχισμό! Το θέμα είναι ότι ενώ μας υποσχέθηκαν τους άριστους στις θέσεις ευθύνης, επιλέγουν εντολοδόχους της πρωθυπουργικής εξουσίας. Αυτή δεν είναι Νέα Δημοκρατία. Είναι παλαιά. Πολύ παλαιά. Παμπάλαιη!

Τι ειρωνεία, η ΝΔ είναι τελικά παμπάλαιη!

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα