Τιμωρία για S-400: Συνεργάζονται Τραμπ και Πομπέο για τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο απευθύνεται στους συνέδρους του θρησκευτικού συνεδρίου. U.S. State Department photo by Ron Przysucha

Με αφορμή τη δήλωση που έκανε χθες ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ότι η Τουρκία δεν θα πάρει αμερικανικά μαχητικά F-35, επειδή παρέλαβαν το ρωσικό σύστημα S-400, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ κι ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο εξετάζουν όλες τις επιλογές που υπάρχουν στη νομοθεσία CAATSA.

«Νομίζω ότι από το βάθρο αυτό είμαστε αρκετά σαφείς για το ποιες είναι οι συνέπειες και νομίζω ότι είδατε αυτές τις επιπτώσεις σήμερα, όταν ο Πρόεδρος μίλησε για την μη δυνατότητα της Τουρκίας να έχει τώρα το F-35. Όσον αφορά τις επιλογές κυρώσεων που θα διαλέξουμε, γνωρίζεται ότι δεν τις ανακοινώνουμε εκ των προτέρων, αλλά γνωρίζουμε ότι ο υπουργός Εξωτερικών προβαίνει αναμφισβήτητα σε επανεξέταση και εργάζεται πάνω σ’ αυτές με τον Πρόεδρο».

Ως προς το πότε θα επιβληθούν η κ. Ορτέιγκους περιορίστηκε να δηλώσει ότι όταν υπάρχει κάτι θα το ανακοινώσει, ενώ σχετικά με το είδος των κυρώσεων, είπε ότι με μία απλή έρευνα στο Google θα δει κανείς ότι υπάρχουν 12 επιλογές και τι ισχύει στο πλαίσιο του νόμου. «Νομίζω ότι ο υπουργός Εξωτερικών και ο Πρόεδρος θα λάβουν μια απόφαση με βάση το τι πρέπει να κάνουν σύμφωνα με τον νόμο των ΗΠΑ και μόλις λάβουν αυτή την απόφαση, σίγουρα θα σας ενημερώσουμε όλους».

ΕΞΑΛΛΟΥ: Στη δήλωσή της στις 9 Ιουλίου παρέπεμψε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Ορτέιγκους, όταν ρωτήθηκε στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων για τις κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ στην Τουρκία, λόγω των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ. «Σίγουρα έχουμε εκφράσει – όπως και οι Ευρωπαίοι – βαθειές ανησυχίες για τους ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι πρόκειται να συνεχίσει να τρυπάει στα ύδατα ανοιχτά της Κύπρου. Εξέδωσα μια δήλωση σχετικά με αυτό στις 9 Ιουλίου, γι ‘αυτό σας παραπέμπω σε αυτή τη δήλωση… Μοιραζόμαστε παρομοίως την ανησυχία που επέδειξαν σήμερα οι Ευρωπαίοι».

Πηγή: Τιμωρία για S-400: Συνεργάζονται Τραμπ και Πομπέο για τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας https://hellasjournal.com/2019/07/timoria-gia-s-400-synergazontai-tramp-kai-pompeo-gia-tis-kyroseis-enantion-tis-toyrkias/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα