Τη βοήθεια των αρχών ζητάει η διοίκηση του ΑΠΘ για το μεγάλο πρόβλημα διακίνησης ναρκωτικών στην πανεπιστημιούπολη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
 

Παπαματθαίου Μάρνυ
Τον εισαγγελέα και την αστυνομία καλεί η διοίκηση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), για να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα της χρήσης και εμπορίου ναρκωτικών μέσα στο χώρο του πανεπιστημιακού «κάμπους».

Με δεδομένο ότι ο νέος νόμος που ψηφίστηκε το καλοκαίρι για τα ανώτατα Ιδρύματα θέτει προϋποθέσεις για να κληθεί η αστυνομία, συνεδρίασαν η Σύγκλητος και το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΑΠΘ, συζήτησαν το θέμα των περιστατικών διακίνησης ναρκωτικών ουσιών σε υπαίθριους χώρους της πανεπιστημιούπολης και σε συνδυασμό με τις προβλέψεις του νέου νόμου 4485/2017 αποφάσισαν να κινητοποιηθούν.
Τα δύο σώματα επιβεβαίωσαν προηγούμενες αποφάσεις τους ότι το θέμα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και αποφάσισαν ομόφωνα να απευθύνουν έγγραφη πρόσκληση προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, σε εφαρμογή του άρθρου 3 παρ. 2 του Ν. 4485/2017, για συνεχή παρέμβαση και διενέργεια ελέγχων των αρμόδιων οργάνων της αστυνομίας εντός της πανεπιστημιούπολης.
Το πρυτανικό συμβούλιο του Ιδρύματος, εξαναγκασμένο από τις προϋποθέσεις που θέτει ο νέος νόμος για τα ΑΕΙ ωστόσο, πρόσθεσε τη φράση ότι η αστυνομία καλείται «αποκλειστικά και μόνο προς αντιμετώπιση του προβλήματος διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών».
Φυσικό ερώτημα που τίθεται ωστόσο είναι: εάν ενώ ερευνούν το θέμα οι αστυνομικοί βρεθούν μπροστά σε έναν εγκληματία που κλέβει την τσάντα μιας φοιτήτριας, θα πρέπει να παρέμβουν ή θα πρέπει να συγκληθεί ξανά το πρυτανικό συμβούλιο του Ιδρύματος για να τους δώσει άδεια; Ερώτημα που μένει να λυθεί τις επόμενες ημέρες…
ΒΗΜΑ
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα