Τζο Τζόνσον: Το παρασκήνιο της παραίτησης του αδελφού του Μπόρις- «Ή αυτός ή εγώ» του είπε η γυναίκα του

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Φως στο παρασκήνιο της απόφασης του Τζο Τζόνσον να παραιτηθεί από την κυβέρνηση του υπουργού του ρίχνουν βρετανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Sun πηγές από το οικογενειακό του περιβάλλον λένε ότι η σύζυγος του Τζο Τζόνσον, Αμέλια Τζέντλεμαν τον πίεσε να εγκαταλείψει το υπουργικό του πόστο καθώς εντείνεται η εμφύλια διαμάχη στους Τόρηδες για το Brexit. H 47χρονη Αμέλια, μητέρα των δύο παιδιών του Τζο Τζόνσον, είναι δημοσιογράφος στην κεντροαριστερή εφημερίδα The Guardian και συχνά σχολιάζει μέσω Twitter τον τρόπο που η βρετανική κυβέρνηση μεταχειρίζεται τους μετανάστες. Είναι μέλος του Εργατικού Κόμματος του Τζέρεμι Κόρμπιν και συνδέεται φιλικά με την πρώην σύζυγο του Μπόρις Τζόνσον, Μαρίνα Γουίλερ.

Όπως αναφέρει το βρετανικό ταμπλόιντ η πηγή από το περιβάλλον του Τζο Τζόνσον ανέφερε ότι η Αμέλια οργιζόταν με τα βάσανα που περνούσε η αγαπημένη συννυφάδα της λόγω του Μπόρις. «Την ώρα που η Μαρίνα ανέρρωνε από δύο εγχειρήσεις για την αντιμετώπιση καρκίνου των ωοθηκών ο Μπόρις σαλιάριζε με την Κάρι Σίμοντς. Δεν της άρεσε [της Αμέλια] καθόλου και έκανε τον βίο αβίωτο στον Τζο». Μια άλλη πηγή είπε ότι οι Τζόνσον ήταν ανέκαθεν μια οικογένεια με διαφορές στις πολιτικές απόψεις, αλλά η Αμέλια δεν άντεξε άλλο. «Βλέποντας τον Μπόρις να προϊσταται μιας κατακερματισμένης κυβέρνησης, να απειλεί ότι θα παραβιάσει τον νόμο και να υπόσχεται ότι θα σύρει τη χώρα εκτός ΕΕ προτιμώντας σε αντίθετη περίπτωση να τον βρουν νεκρό σε χαντάκι», δεν άντεξε. Διεμήνυσε λοιπόν στον Τζο ότι θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σ’ εκείνη και τον αδελφό του».

Αγεφύρωτες διαφορές στην οικογένεια Τζόνσον
Η παραίτηση του 47χρονου υφυπουργού την Παρασκευή κατάφερε ένα μεγάλο πλήγμα στον Μπόρις. Ο Τζο Τζόνσον, πιο επιτυχημένος ακαδημαϊκά από τον αδελφό του, όχι μόνον παραιτήθηκε από το υπουργικό συμβούλιο, αλλά αποχώρησε και από τους Τόρηδες επικαλούμενος μια «ανεπίλυτη πιεστική κατάσταση» λόγω της πολιτικής που ακολουθεί ο αδελφός του στο Brexit, η οποία, όπως είπε, δεν είναι προς το εθνικό συμφέρον της Βρετανίας.

Τα μέλη της οικογένειας Τζόνσον έχουν διαφωνήσει πολλές φορές επί σημαντικών θεμάτων και έχουν υποστηρίξει διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις. «Από πολιτική άποψη είμαστε μια οικογένεια μιγάδων κι ο πατέρας έχει την τάση να παντρεύεται σοσιαλίστριες», είπαν σε μια συνέντευξη ο Μπόρις Τζόνσον κι η αδελφή του Ρέιτσελ. Ο πατέρας τους, Στάνλεϊ Τζόνσον, ήταν πρώην βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος κι η μητέρα τους η ζωγράφος Σάρλοτ Γουόλ, που υποστηρίζει την βρετανική κεντροαριστερά.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/tzo-tzonson-paraskinio-paraitisis-adelfoy-mporis

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα