Τα νεότερα για τον κορωνοϊό στις 24 Μαρτίου 2020

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Κώστα Μπλιάτκα.

*Στους 20 ανήλθαν οι θάνατοι από τον κορωνοϊο στην Ελλάδα σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας. Τα νέα κρούσματα είναι 48 και το σύνολο των κρουσμάτων 743. Αυτή τη στιγμή, 134 άνθρωποι νοσηλεύονται, 60% εκ των οποίων είναι άνδρες. Από τους 134 νοσηλευόμενους, οι 45 είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, με μέση ηλικία τα 69 έτη. Ολοι τους έχουν υποκείμενο νόσημα.

*Με στόχο να απαγορευτεί μια εκατόμβη, η ισπανική κυβέρνηση απέστειλε τον στρατό να απολυμάνει τα κτίρια για ηλικιωμένους ανθρώπους και έθεσε τους ιδιωτικούς οίκους ευγηρίας υπό την εποπτεία των περιφερειών. Πολλές χώρες έχουν επίσης απαγορεύσει ή περιορίσει σημαντικά τα επισκεπτήρια, μεταξύ αυτών η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, το Λουξεμβούργο, αλλά και η πλειονότητα των χωρών της κεντρικής Ευρώπης, όπως και οι χώρες της Βαλτικής. («Τώρα στη μαύρη αρρώστια, ανάξια πληρωμή» -Μανόλης Ρασούλης (Μάνος Λοΐζος Χ. Αλεξίου -Τιποτα δεν πάει χαμένο).

*Μετατίθενται οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Την πρωτοφανή απόφαση να μετατεθούν κατά ένα χρόνο οι Ολυμπιακοί Αγώνες που θα γίνονταν στο Τόκιο τον Ιούλιο αναγκάστηκε να λάβει η Ιαπωνία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Aυτό ζήτησε ο πρωθυπουργός της χώρας Σίνζο Αμπε από τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ. Η ΔΟΕ είχε ανακοινώσει ότι θα πάρει οριστική απόφαση μέσα στις επόμενες 4 εβδομάδες. Τεράστιας συμβολικής, ψυχολογικής και πολιτικής σημασίας εξέλιξη . (Όλο και πιο πολύ θυμίζει παγκόσμιο πόλεμο η κατάσταση).

*Ο κορονωϊός μετέφερε τις ζωές μας στο διαδίκτυο και αυτό φαίνεται. « Α, ναι , όλοι οι άλλοι έχουν βαρεθεί, επίσης. ” Γράφει στον Γκάρντιαν ο συγγραφέας Τζόελ Γκόρμπυ. «Αν έχετε νοιώσει κάτι διαφορετικό, αυτό είναι πως ο coronavirus έχει μολύνει την κουλτούρα μας και ο λόγος μεταλλάσσεται γύρω μας , όπως και η γλώσσα και η ένταση της συζήτησης θα παραμορφωθούν μόνιμα από αυτή την εξέλιξη που συμβαίνει μια φορά στη ζωή. Ουσιαστικά: ο κορωναϊός έχει καταστρέψει την επικοινωνία για πάντα και, διανοητικά, η Βρετανία δεν θα επιστρέψει ποτέ σε μια εποχή πριν από αυτήν. Είμαστε μόλις , δύο εβδομάδες μέσα».

*Το επόμενο «χοτ σποτ» , οι ΗΠΑ. Την «πολύ μεγάλη αύξηση ταχύτητας» της πανδημίας στις ΗΠΑ επεσήμανε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κάνοντας την εκτίμηση ότι ίσως είναι η χώρα που θα αποτελέσει το επόμενο επίκεντρο της Covid-19. Τη στιγμή που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει από τον Λευκό Οίκο ότι σύντομα θα ανοίξουν και πάλι οι εμπορικές επιχειρήσεις και η οικονομία θα ανακάμψει, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμά ότι η μεγάλη επιτάχυνση στην ταχύτητα εμφάνισης των κρουσμάτων στις ΗΠΑ, ενδέχεται να την τοποθετήσουν στο επίκεντρο της πανδημίας.

*Σοκ από τα νέα «ήθη» που γεννά ο κορωνοϊός. Καλύτερα να πεθάνουν ηλικιωμένοι παρά να καταστραφεί η οικονομία; Εξαρτάται σε ποιον κάνεις την ερώτηση ; Αφήστε που όσοι ψηφίζουν σήμερα υπέρ της οικονομίας σε 25 χρόνια θα ουρλιάζουν υπέρ των ανθρωπιστικών αξιών και των δικαιωμάτων των ηλικιωμένων… «Καλύτερα να πεθάνουν μερικοί συνταξιούχοι, παρά να καταστραφεί η οικονομία των ΗΠΑ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νταν Πάτρικ, αναπληρωτής κυβερνήτης του Τέξας

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα