Ταπεινωτική αποχώρηση των Αμερικανών από την Β.Συρία: Κούρδοι τους πετάνε πέτρες και σάπιες ντομάτες

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο απόλυτος εξευτελισμός για τα αμερικανικά στρατεύματα που αποχωρούν από την Συρία καθώς οι Κούρδοι πετούν εναντίον τους σάπιες ντομάτες και πέτρες μετά την απόφαση Τραμπ για αποχώρηση των ΗΠΑ αλλά και την συμφωνία κατάπαυση πυρός που επετεύχθη πριν από μερικές μέρες.

Oυδέποτε είχε συμβεί στο παρελθόν να δημοσιοποιούνται τέτοια πλάνα-γροθιά για το αμερικανικό γόητρο.

Οι Κούρδοι του Καμισλί στη βορειοανατολική Συρία ήρθαν αντιμέτωποι με τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων και δεν δίστασαν να πετάξουν σάπιες ντομάτες και πέτρες, εκφράζοντας την οργή τους.

Όπως αναφέρουν ανταποκριτές στην περιοχή, οι Κούρδοι φώναζαν συνθήματα εναντίον των Αμερικανών, λόγω της απόφασης της αμερικανικής ηγεσίας να «αφήσει έκθετους» τις δυνάμεις των SDF στην τουρκική στρατιωτική υπεροπλία.

Ragıp Soylu

@ragipsoylu

Wow

Syrian Kurds throw rotten food and stones to withdrawing US forces in Qamishli, Syria via @adharves

Ενσωματωμένο βίντεο

327 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

 

48 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Πάντως στις ΗΠΑ σκέφτονται να διατηρήσουν έναν αριθμό στελεχών των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων για την προστασία του πετρελαίου όπως δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΑΜ Μάρκ Έσπερ.

Οι πετρελαιοπηγές της Deir Ezzor είναι πολύ σημαντικές για τις ΗΠΑ βέβαια αυτό δεν εξηγεί το πως θα υποστηρίζονται οι μονάδες αυτές οι οποίες θα βρίσκονται κυριολεκτικά απομονωμένες μέσα στην συριακή ενδοχώρα σε ένα περιβάλλον καθόλου φιλικό προς αυτές.

Ακόμα και οι κουρδικοί πληθυσμοί εκφράζουνν μεγάλο θυμό απέναντι στο αμερικανικό εθνόσημο.

Η διατήρηση κάποιων αμερικανικών δυνάμεων σε τμήματα της βορειοανατολικής Συρίας κοντά σε πετρελαιοπηγές για να εξασφαλίζουν μαζί με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ότι το πετρέλαιο δεν θα πέσει στα χέρια της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ή άλλων, είναι μια από τις επιλογές που συζητείται, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ από το Αφγανιστάν.

«Επί του παρόντος έχουμε στρατιώτες γύρω από περίπου δύο πόλεις, οι οποίες βρίσκονται ακριβώς κοντά στην περιοχή αυτή, με τον σκοπό να αποκλείουν την πρόσβαση, πιο συγκεκριμένα (να αποκλείουν) να έχει έσοδα το Ισλαμικό Κράτος και οποιεσδήποτε άλλες οργανώσεις που μπορεί να επιδιώξουν να έχουν αυτό το εισόδημα ώστε να διευκολύνουν τις κακοήθεις δραστηριότητές τους», δήλωσε ο Έσπερ σε δημοσιογράφους στο Αφγανιστάν.

«Γίνεται μια συζήτηση για την πιθανότητα να το κάνουμε (να διατηρήσουμε κάποιες δυνάμεις), δεν έχει ληφθεί απόφαση όσον αφορά τον αριθμό τους ή κάτι άλλο σχετικό», πρόσθεσε.

Ο Έσπερ σημείωσε επίσης ότι ενώ η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από την βορειοανατολική Συρία βρίσκεται σε εξέλιξη, κάποιες δυνάμεις παραμένουν με τις υπό κουρδική ηγεσία δυνάμεις των SDF κοντά σε πετρελαιοπηγές και έχουν γίνει συζητήσεις για τη διατήρηση κάποιων από αυτές εκεί.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν έχει παρουσιάσει ακόμη αυτήν την επιλογή, και σημείωσε ότι η δουλειά του Πενταγώνου είναι να εξετάζει τις διάφορες επιλογές που υπάρχουν
.https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/814607_tapeinotiki-apohorisi-ton-amerikanon-apo-tin-vsyria

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα