Σύμβουλος Ερντογάν: «Πόλεμος με Ελλάδα & γενικευμένη σύρραξη με Κούρδους μετά την επιβολή κυρώσεων από ΗΠΑ»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Περισσότερα από 100 UAV παραδόθηκαν στους Κούρδους του PKK σε Συρία και Βόρειο Ιράκ

“Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αμέσως μετά την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία να ακολουθήσει πόλεμος είτε με γειτονική χώρα (Ελλάδα) είτε γενικευμένη σύρραξη με Κούρδους ώστε να τελειώσει το απόθεμα των ανταλλακτικών που έχουμε και να “γονατίσει” η ΤΗΚ” αναφέρει σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν και στρατιωτικός αναλυτής, ο Turan Oguz, περιγράφοντας το χειρότερο σενάριο για την Αγκυρα.

Μάλιστα η ερντογανική yeni safak περιγράφοντας το σχέδιο φθοράς των ΤΕΔ αποκαλύπτει την παράδοση ενός τεράστιου φορτίου όπλων από τις ΗΠΑ προς τους Κούρδους το οποίο περιλαμβάνει 100 UAV!

Ο Turan Oguz αναφέρει χαρακτηριστικά τι θα συμβεί αμέσως μετά τις κυρώσεις που θα επιβληθούν στην τουρκική πολεμική μηχανή και πώς αυτή θα “συμπεριφερθεί” σε περίοδο ειρήνης αλλά και πολέμου.

“Mετά τις πιέσεις των ΗΠΑ προς τον Ρ.Τ.Ερντογάν για λήψη αποφάσεων σχετικά με F-35 ή S-400 μέχρι 31 Ιουλίου, κάποιοι “κύκλοι” προσπαθούν να δημιουργήσουν την αντίληψη πως οι κυρώσεις θα “γονατίσουν” την τουρκική Αεροπορία.

Αν επιβληθούν κυρώσεις, τότε πρέπει να δούμε τι επιπτώσεις αυτές θα έχουν σε περίοδο ειρήνης αλλά και σε περίοδο πολέμου στην ΤΗΚ.

Βραχυπρόθεσμα αλλά και μεσοπρόθεσμα, η ΤΗΚ δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα και τα αεροσκάφη θα πετούν κανονικά.

Μακροπρόθεσμα θα έχουμε πρόβλημα ειδικά σε περίοδο πολέμου με “γειτονική χώρα”. Συνεπώς οι ισχυρισμοί τους έχουν βάση αλλά αυτό πρέπει να αναλυθεί υπό το πρίσμα των προκλήσεων που θα αντιμετωπίσουμε.

Διαφορετικά σενάρια προκύπτουν από διαφορετικές πραγματικότητες τόσο σε περίοδο πολέμου όσο και ειρήνης.

Αν οι κυρώσεις που θα επιβληθούν σε εμάς διαρκέσουν πολλά χρόνια αλλά ταυτόχρονα υπάρχει περίοδος ειρήνης στην περιοχή, τότε εμείς δεν θα έχουμε πρόβλημα.

Θα αρχίσουμε την χρήση των αποθεμάτων που έχουμε. Έχουμε μεγάλο απόθεμα ειδικά για περίοδο ειρήνης ( το pronews.gr έχει αναφέρει τις κινήσεις για αύξηση του αποθέματος ανταλλακτικών από Ρ.Τ.Ερντογάν).

Οι διαθεσιμότητες των αεροσκαφών μας είναι ήδη πολύ υψηλές. Αν προκύψει πρόβλημα, τότε θα γίνει επιλογή/διαχωρισμός των διαθέσιμων μαχητικών με βάση χαρακτηριστικά, ηλικία, συνθήκες καθώς και άλλα κριτήρια.

Επιπλέον, κάποια τμήματα αεροσκαφών μπορούμε να τα βρούμε στην “μαύρη αγορά”.

Αν πάλι οι κυρώσεις κρατήσουν για χρόνια, τότε είμαστε αναγκασμένοι να ξεκινήσουμε την παραγωγή σημαντικών τμημάτων των αεροσκαφών και να προχωρήσουμε αντικαθιστώντας την δυτική τεχνολογία.

Ας δούμε τι έγινε με το Ιράν. Για παράδειγμα η Τεχεράνη έχει υποστεί μακροχρόνιες κυρώσεις αλλά ακόμη κάποια αεροσκάφη της πετάνε.

Έτσι θα προχωρήσουμε και εμείς… Γνωρίζω ότι έχουν λάβει χώρα σημαντικές συναντήσεις μεταξύ Ρ.Τ.Ερντογάν και της αμυντικής μας βιομηχανίας για το λόγο αυτό.. Τα τελευταία 2 χρόνια έχει αυξηθεί η χρήση ανταλλακτικών εγχώριας παραγωγής.

Κάνουμε την συντήρηση τους και ξέρουμε πολύ καλά πως λειτουργούν τα δυτικά αεροσκάφη.

Στην έσχατη λύση, μπορούμε είτε να προχωρήσουμε σε συμπαραγωγή είτε να προμηθευτούμε νέα ή μεταχειρισμένα αεροσκάφη από άλλες χώρες.

Για παράδειγμα έχουμε 4 AWACS γνωστά ως “Peace Eagle”. Επειδή σε αυτά δεν έχουμε στοκ ανταλλακτικών, θα καταστούν μη επιχειρησιακά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τα πράγματα αλλάζουν σε περίοδο πολέμου.

Αν προκύψει πόλεμος με ένα γειτονικό κράτος αμέσως μόλις επιβληθούν οι κυρώσεις, αυτό θα μας αιφνιδιάσει και θα μας δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

Επειδή κατά την διάρκεια πολέμου, αυτό εξαρτάται και από τον εχθρό, θα αναγκαστούμε να χρησιμοποιήσουμε όλο το στοκ των ανταλλακτικών.

Ειδικά αν απαιτηθεί να έχουμε το σύνολο των αεροσκαφών μας στον αέρα με όλο τον διαθέσιμο οπλισμό τους.

Ακόμα θυμόμαστε τι προβλήματα αντιμετωπίσαμε με τα αεροσκάφη μας μετά την “Ειρηνευτική Επιχείρηση της Κύπρου”.

Θέλω να πιστεύω πως θα υπάρξει “κόκκινη γραμμή” στις κυρώσεις που θα μας επιβάλλουν οι ΗΠΑ αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να εκτελέσουμε ούτε περιπολίες στην νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Θέλω να πιστεύω πως το σενάριο του πολέμου με γειτονική χώρα είναι μια ακραία λύση αλλά πρέπει να την λάβουμε υπόψιν”.

Οι ΗΠΑ εκπαιδεύουν τους Κούρδους στη χρήση UAV

Περισσότερα από 23 χιλιάδες φορτηγά τα τελευταία 4 χρόνια με εκατοντάδες αεροσκάφη έχουν αποστείλει οι Αμερικανοί όπλα και πυρομαχικά στους Κούρδους και η πιο πρόσφατη αποστολή είναι αυτή της 9ης Ιουνίου, όπου παρέδωσαν όπλα με 27 φορτηγά, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, UAV.

Αμερικανοί εμπειρογνώμονες εκπαιδεύουν τους Κούρδους στην περιοχή Χασέκε Άιν Ίσα (Haseke-Ayn İsa) στη χρήση αυτών των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Περισσότερα από 100 UAV παραδόθηκαν στους Κούρδους του PKK σε Συρία και Βόρειο Ιράκ. 

Τις τελευταίες εβδομάδες, η κουρδική οργάνωση ανέφερε τη χρήση πάνω από 40 UAV που έχει στην κατοχή της, ενώ πηγές αναφέρουν ότι 12 αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι έχουν πάει στην περιοχή τους για να τους εκπαιδεύσουν

Τα περισσότερα από τα UAV που στάλθηκαν στο PKK παραδόθηκαν στις συνοριακές πόλεις  Aynel Arab, Ayn İsa, Tel Abyat, Rasulayn, Hakurk. Οι αποστολές έγιναν μετά  τις τουρκικές επιθέσεις στην επαρχία Χαρκούκ του βόρειου Ιράκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Κούρδοι του Καντίλ ( η οροσειρά που έχουν έδρα οι Κούρδοι ) ζήτησαν από τις ΗΠΑ μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα για να  προστατεύονται από τις τουρκικές επιθέσεις με την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων  της τουρκικής αεροπορίας.

Τις προηγούμενες ημέρες, 55 φορτηγά οχήματα μετέφεραν υλικοτεχνική και στρατιωτική βοήθεια, προερχόμενα από το βόρειο Ιράκ μέσω του σημείου διέλευσης Semalia.

Τα οχήματα εισήλθαν στην Συρία και συγκεκριμένα στις ελεγχόμενες από τους Κούρδους περιοχές, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των φορτηγών που έχουν μεταφέρει εφόδια στην περιοχή στα 1.115, (σε συνολικά 13 παρτίδες) που έχουν αφιχθεί στην ανατολική περιοχή του Ευφράτη από τότε που η Διεθνής Συμμαχία και οι SDF ανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο της περιοχής.


Yeni Şafak

@yenisafak

PKK’ya yüzlerce uçak silah ve cephane gönderen ABD, en son 9 Haziran’da içinde İHA’ların da bulunduğu 27 TIR’lık sevkiyat yaptı.

Haseke-Ayn İsa bölgesinde özel alan tahsis edilen PKK’lı teröristlere ABD’li uzmanlar tarafından İHA eğitimi veriliyor.https://www.yenisafak.com/dunya/abdliler-pkkya-iha-egitimi-veriyor-3494327 

ABD’liler PKK’ya İHA eğitimi veriyor

Kuzey Irak’ta PKK’ya yönelik Pençe Harekatı ABD’yi harekete geçirdi. PKK’ya son 4 yılda 23 binden fazla TIR ve yüzlerce uçak silah ve cephane gönderen ABD, en son 9 Haziran’da içinde İHA’ların da…

yenisafak.com

17 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Yeni Şafak

@yenisafak

Türkiye’nin Rusya’dan alacağı S-400’ler için ABD yaptırım tehdidine devam ediyor. Peki yaptırım gelmesi halinde Türkiye hava kuvvetleri bundan nasıl etkilenir? Savunma analisti Turan Oğuz, http://yenisafak.com ‘un sorularını yanıtladı.https://www.yenisafak.com/gundem/abd-yaptirimlari-turkiyeyi-nasil-etkiler–turan-oguz-abd-yaptirimi-aciklamasi–sertac-aksan-haberleri-3494257 

ABD’nin CAATSA tehdidi: Yaptırım gelse de savaş uçaklarımızı uçurabiliriz

Türkiye ve ABD arasında S-400/F-35 üzerinden devam eden sancılı süreç, ABD’den ülkemize gelen mektupla yeni bir boyuta taşındı. ABD’nin ’31 Temmuz’a kadar kararınızı verin’ baskısının ardından bazı…

yenisafak.com

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Yeni Şafak
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα