Σφοδρή επίθεση Ν.Κοτζιά σε ΝΔ για ΠΓΔΜ: «Μιλάτε εσείς που αφήσατε χωρίς λύση το Σκοπιανό»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Με καυστικούς τόνους σχολιάζει, σε «tweet» που ανήρτησε το βράδυ του Σαββάτου στον προσωπικό του λογαριασμό, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, τη στάση της ΝΔ στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, σχετικά με την ελληνική στρατηγική.

«Η ΝΔ θέλει να αποκαλύψουμε δημόσια την διαπραγματευτική μας στρατηγική για ονοματολογικό/ΦΥΡΟΜ.

Πρόβλημα που εκείνη άφησε άλυτο καθότι ο Μητσοτάκης συγκρούονταν, χωρίς να παραιτηθεί, με εσωκομματικούς αντίπαλους.

Συγκρούσεις που συνεχίζονται. Γι’ αυτό και αδυνατεί να προτείνει λύση» αναφέρει ο κ. Κοτζιάς, δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεση που άνοιξε ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε, μεταξύ άλλων, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικό εταίρο, Πάνο Καμμένο, να παραιτηθούν, εάν δεν μπορούν να συμφωνήσουν για ένα μείζον ζήτημα εθνικής σημασίας, όπως το Σκοπιανό.

«Δεν νοείται εθνική συνεννόηση χωρίς να υπάρξει προηγουμένως συγκεκριμένη και συμφωνημένη πρόταση από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους»

είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ακυρώνοντας έτσι την ιδέα για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μαξίμου: Να μας πει ο Μητσοτάκης την πρότασή του για την ονομασία

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου, ζητώντας από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να σοβαρευτεί». Τον κατηγόρησε, επίσης, για «μικροκομματική σκοπιμότητα» και του ζητά «να γνωστοποιήσει στον ελληνικό λαό» τη θέση του για το ονοματολογικό.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

«Ο κύριος Μητσοτάκης είναι καιρός να σοβαρευτεί και να καταλάβει, ότι ορισμένα εθνικής σημασίας θέματα δε μπορεί να προσεγγίζονται μέσα από το πρίσμα της μικροκομματικής σκοπιμότητας. Αν έχει σαφή θέση για το ονοματολογικό, καλό θα ήταν να τη γνωστοποιήσει στον ελληνικό λαό. Αν πάλι δυσκολεύεται, γιατί άλλα προτείνει ο αντιπρόεδρός του και άλλα η αδελφή του και πρώην υπουργός Εξωτερικών, ας καταλάβει ότι το πρόβλημά του δε θα γίνει και πρόβλημα της χώρας».

http://www.pronews.gr

spot_img

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πως ενα μειζον ζητημα εθνικης σημασιας, οπως το Σκοπιανο, του κ.Μητσοτακη υπςεβιβασθη και μετεβληθη σε ονοματολογικο απλως, ειναι πολυ ανησυχητικη εξελιξη ,για το εθνικο αυτο θεμα, που μεχρι στιγμης- απο την ομοφωνη αποφαση των ηγετων του ΝΑΤΟ στο Βουκουρεστι τον Απριλιο του 2008- μια φραση ειχε δημοσιοποιηθει τοτε και επανελαμβανετο και απο τον κ. π ” συνθετη ονομασια εναντι ολων”

  2. Πως ενα μειζον ζητημα εθνικης σημασιας, οπως το Σκοπιανο, του κ.Μητσοτακη υπεβιβασθη και μετεβληθη σε ονοματολογικο απλως, ειναι πολυ ανησυχητικη εξελιξη ,για το εθνικο αυτο θεμα, που μεχρι στιγμης- απο την ομοφωνη αποφαση των ηγετων του ΝΑΤΟ στο Βουκουρεστι τον Απριλιο του 2008- μια φραση ειχε δημοσιοποιηθει τοτε και επανελαμβανετο και απο τον κ. πρωθυπουργο και τον κ. Κοτζια. ” συνθετη ονομασια εναντι ολων”,χωρις να αναφερονται τα δυο ονοματα της συνθετης ονομασιας

  3. Πως ενα μειζον ζητημα εθνικης σημασιας, οπως το Σκοπιανο, του κ.Μητσοτακη υπεβιβασθη και μετεβληθη σε ονοματολογικο απλως, ειναι πολυ ανησυχητικη εξελιξη ,για το εθνικο αυτο θεμα, που μεχρι στιγμης- απο την ομοφωνη αποφαση των ηγετων του ΝΑΤΟ στο Βουκουρεστι τον Απριλιο του 2008- μια φραση ειχε δημοσιοποιηθει τοτε και επανελαμβανετο ανεκαθεν και απο τον πρωθυπουργο κ. Τσιπρα και τον κ. Κοτζια. ” συνθετη ονομασια εναντι ολων”,χωρις να αναφερονται τα δυο ονοματα της συνθετης ονομασιας,τα οποια προφανως γνωριζει και διαπραγματευεται ο εμπειροτατος διπλωματης διαπραγματευτης μας με τον κ. Νιμιτς, μαζι με την καταργηση εκ μερους των Σκοπιων του αλυτρωτισμου τους και της σχεσεως τους με την Αρχαια Μακεδονια, που μονο Ελλαδα ηταν και γιαυτο δεν μιλουσαν ”μακεδονικα”,αλλα μονο ελληνικα, οπως τους διδαξε ο Σταγειριτης Αριστοτελης και οι αρχαιοι Αθηναιοι τραγωδοι ,των οποιων τα εργα παρακολουθουσαν οι Μακεδονες στην Πελλα και το Διον. Τι ειπε χθες ο λιλιπουτειος Σκοπιανος πρωθυπουργος κ. Ζαεφ. Δεν ειμαστε οι μονοι κληρονομοι των αρχαιων Μακεδονων. Ειναι και οι Ελληνες και οι Βουλγαροι. ”Και η μυλωνου τον ανδρα της με τους πραμματευταδες” δηλαδη . Και εμεις εριζουμε μονο δια το ονοματολογικο. Τα αλλα περισσοτερο μας ”πονανε”. Παντως πολυ ενωρις ξεκινησαμε -κακιστα- την αντιδικια για ενα τετοιο θεμα, εκτος αν επικειται η σχετικη συμφωνια, η οποία όποια και να ειναι επιδιωκεται να διχασει περισσοτερο τους Ελληνες της σημερον. Γιορτες ερχονται ας ευχηθουμε τα καλυτερα σε ολους και καλη φωτιση και φρονηση στους αρμοδιους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα