Συρία: Το ΝΑΤΟ δεν θα παράσχει στρατιωτική υποστήριξη στην Τουρκία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Το ΝΑΤΟ δεν έχει σχέδια να παράσχει στην Άγκυρα στρατιωτική υποστήριξη, αν η Τουρκία εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, δήλωσε στο πρακτορείο TASS διπλωματική πηγή χώρας του ΝΑΤΟ, ενώ το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε πως ο συριακός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο δεκάδων οικισμών στην επαρχία του Χαλεπίου.

«Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν θα υποστηρίξουν την επίκληση του Άρθρου 5 σχετικά με τον θάνατο τούρκων στρατιωτών στις αρχές Φεβρουαρίου στην Ιντλίμπ», επισήμανε η πηγή. Σύμφωνα με την ίδια, το ΝΑΤΟ δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να παράσχει στην Τουρκία στρατιωτική βοήθεια σε περίπτωση στρατιωτικής επιχείρησης στην περιοχή.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του συριακού στρατού, τα περάσματα Μιζνάρ και Μουχαϊρέζ, στο δυτικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου και στην πόλη Σάρακεμπ, άνοιξαν ώστε να επιτραπεί στους πολίτες να εγκαταλείψουν την περιοχή. Ο συριακός στρατός επανέλαβε επίσης τη δέσμευσή του να συνεχίσει να απελευθερώνει τη χώρα από τρομοκράτες.

Το SANA είχε μεταδώσει νωρίτερα πως συριακές κυβερνητικές δυνάμεις απελευθέρωσαν περίπου 30 οικισμούς στην επαρχία του Χαλεπίου, εξαναγκάζοντας ομάδες μαχητών να αποσυρθούν προς τα τουρκικά σύνορα. Μερικοί από τους οικισμούς αυτούς παρέμεναν υπό τον έλεγχο τω ανταρτών από το 2012.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συρία: Το ΝΑΤΟ δεν θα παράσχει στρατιωτική υποστήριξη στην Τουρκία

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η διαπίστωση Μακρόν, ότι το ΝΑΤΟ είναι εγκεφαλικά νεκρό, με βρίσκει σύμφωνο. Ο ρόλος τής ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ αυτής συμμαχίας τελείωσε, αφ’ ης στιγμής καταργήθηκε το αντίπαλο δέος, ήτοι το ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΗΣ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ. Τώρα, ο άλλοτε αμυντικός αυτός οργανισμός δεν είναι παρά τα ΜΑΤ των ΗΠΑ. Δεν μπορεί καν να προστατεύσει την Ευρώπη από την ισλαμική επίθεση που δέχεται, διότι αυτή γίνεται δια τού λαθροεποικισμού, για τον οποίον δεν έχει πρόβλεψη.

    Ε, από κακού θα ήταν ν’ αρχίσει να παρέχει “προστασία” σε επιτιθέμενα μέλη του, όταν οι επιθέσεις των δεν πάνε καλά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα