“Συνωστισμός” αμερικανικών αντιτορπιλικών στην Ανατολική Μεσόγειο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Τρία αμερικανικά αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke, έχουν καταπλεύσει στην Ανατολική Μεσόγειο, με τα δυο εξ αυτών να βρίσκονται στο Ναύσταθμο της Σούδας.
Συγκεκριμένα, τα USS Forrest Sherman (DDG-98) και USS Lassen (DDG 82) βρίσκονται στη Σούδα, με το πρώτο να φτάνει στις 1 Οκτωβρίου και το δεύτερο μόλις σήμερα. Την παρουσία του USS Forrest Sherman «πρόδωσε» στο Twitter μήνυμα για τον εθελοντικό καθαρισμό στην παραλία Σταυρού (είναι περίπου 15km βορειοανατολικά της πόλης των Χανιών) από μέλη του πληρώματος, ενώ για το USS Lassen υπήρξε επίσημη ανακοίνωση.

U.S. Naval Forces Europe-Africa/U.S. 6th Fleet

@USNavyEurope

Ready for arrival ⚓
Sailors man the helm in the pilot house as the Arleigh Burke-class guided-missile destroyer (DDG 82) arrives in , for a scheduled port visit. @USEmbassyAthens

Προβολή εικόνας στο Twitter
22 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Θυμίζουμε πως το USS Gonzalez (DDG 66) βρέθηκε στην Κύπρο αυτές τις μέρες, πραγματοποιώντας προγραμματισμένη επίσκεψη στο λιμάνι της Λάρνακας. Σε ανακοίνωση που διαβιβάστηκε στο ΚΥΠΕ από αμερικανικής πλευράς, ως απάντηση σε ερώτηση του πρακτορείου σε σχέση με την επίσκεψη του USS Gonzales στην Κύπρο, αναφέρεται πως η παρουσία του πλοίου στη Μεσόγειο αποτελεί ένδειξη της συνεχόμενης δέσμευσης των ΗΠΑ για τη συλλογική ασφάλεια της περιοχής. Το πλοίο επιχειρεί προς υποστήριξη των αμερικανικών συμφερόντων στον χώρο επιχειρήσεων του 6ου αμερικανικού στόλου που έχει έδρα την Νάπολη της Ιταλίας και διεξάγει ένα πλήρες φάσμα ναυτικών επιχειρήσεων, συχνά σε συνεννόηση με συμμάχους και εταίρους από διάφορους οργανισμούς.
Η παρουσία των τριών πλοίων έχει σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή, αλλά μαρτυρά και τη γεωστρατηγική σημασία των δύο νησιών στη σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου.

ΠΗΓΗ: Ptisidiastima.com

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα