Συνάντηση του Ευ. Αποστολάκη με τον Τούρκο ομόλογό του

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Διμερή θέματα Ελλάδας-Τουρκίας και μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, στο περιθώριο της «Συνόδου Υπουργών Άμυνας» του ΝΑΤΟ, σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Αποστολάκης δήλωσε ότι η συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο στην Άγκυρα.

«Συζητήσαμε διμερή θέματα και την εφαρμογή του Μνημονίου Παπούλια-Γκιλμάζ του 1988. Επίσης συμφωνήσαμε τον προγραμματισμό στο άμεσο μέλλον να συναντηθούν αντιπροσωπείες από τις δύο χώρες, προκειμένου να συγκροτηθεί το πλαίσιο μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας.

Συνάντηση Αποστολάκη-Σεκέρινσκα: «Υπάρχει δυνατότητα συνδρομής των ελληνικών ενόπλων»

Σχετικά με την συνάντησή του με την υπουργό Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας, Ραντμίλα Σεκέρινσκα, ο Ευ. Αποστολάκης τόνισε ότι συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της εφαρμογής του άρθρου 17 της Συμφωνίας των Πρεσπών, με παράλληλη αναβάθμιση του υφιστάμενου προγράμματος διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας, υπό το πρίσμα της εισδοχής της χώρας στο ΝΑΤΟ. «Στο πλαίσιο αυτό της κατέστησα γνωστό ότι υπάρχει δυνατότητα συνδρομής των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στην οικοδόμηση δυνατοτήτων των ενόπλων δυνάμεων της γείτονος για την ομαλή και ταχεία προσαρμογή στη Συμμαχία, με ένα αναβαθμισμένο πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας που μπορεί να γίνει αρκετά γρήγορα και συντονισμένα», ανέφερε ο Ευ. Αποστολάκης.

Τέλος, ο υπουργός συναντήθηκε τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, με τον οποίο συζητήθηκε η ανάγκη περαιτέρω εκσυγχρονισμού και προσαρμογής της Συμμαχίας στο πλαίσιο ασφαλείας. Ο υπουργός επεσήμανε την ανάγκη να ενισχυθεί η δυνατότητα ανταπόκρισης της Συμμαχίας και η εκπαίδευση της ετοιμότητας των υπηρεσιακών δομών της. Επεσήμανε, επίσης, ότι η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της που προκύπτουν από τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, συμβάλλει ενεργά στη συμμαχική δραστηριότητα, στην ανάσχεση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο και προωθεί ευρύ πλέγμα διεθνών αμυντικών συνεργασιών, ενισχύοντας την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα