Στην “Παγίδα του Θουκυδίδη”;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Ο Ερντογάν “παίζει” το μέλλον του αλλά και το μέλλον της χώρας του.
Στο συριακό και το κουρδικό απέτυχε.
Στο ενεργειακό προσπαθεί αλλά, προς το παρόν, χωρίς επιτυχία και με όλους εναντίον του.
Προσπαθεί να κάνει τη χώρα του ανεξάρτητη, κατά το δυνατόν, εξοπλιστικά. Αν το πετύχει, θα είναι μια καταλυτική αλλαγή στην περιοχή. Η εξοπλιστική εξάρτηση δίνει τη δυνατότητα στη δύναμη απο την οποία εξαρτάσαι, να ελέγχει τις κινήσεις σου. Αλλού θέλεις να στείλεις τα αεροπλάνα και αλλού πηγαίνουν.
Η Ελλάδα το υπέστη το 1974 με την Κύπρο. Και απειλήθηκε ότι θα το υποστεί στα Ίμια.
Στο σημείο βρίσκεται η Τουρκία αλλά, μάλλον, πέφτει στην “Παγίδα του Θουκυδίδη”. Είναι το σημείο που ο ισχυρός πρέπει να σε πατάξει αν δεν θέλει να ξεφύγεις απο τον έλεγχό του.
Στο εσωτερικό πέρα απο τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα η Τουρκία αντιμετωπίζει πρόβλημα πολιτικού προσανατολισμού. Ο ένας πολιτικός ηγέτης είναι χειρότερος απο τον άλλο.
Ο αποτυχημένος κεμαλιστης Κιλιντζάρογλου κατηγόρησε προχθές τον Ερντογάν για ενδοτισμό!!!
Βεβαίως, οι άλλες λύσεις είναι σαν της δικής μας Χρυσής Αυγής.
Αν ως Ελλάδα δεν ασχοληθούμε μετά τις εκλογές σοβαρά με τα ζητήματα αυτά, η δορυφοροποίηση θα είναι γεγονός.
Η Τουρκία σχεδιάζει και μελετά καλά τις κινήσεις της Ήδη, έχει επεξεργαστεί την προσάρτηση της Αμμοχώστου ως απάντηση στις πιέσεις που δέχεται.
Θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για την Ελλάδα; Μάλλον όχι.
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μηπως ολοι και κυριως οι πολλοι παραδοσιακα φιλοι και συμμαχοι της Τουρκιας -που σιγουρα την θελουν διπλα τους -, καθυστερουν να τα πουν ”εξω απο τα δοντια” στον κ. Ερντογαν , γιατι δεν εχουν βρει τον αντικαστατη του ;;;.
    Εξ αλλου ολοι περιμενουν με υπομονη τον καταλληλο διαδοχο των ”σκληρων” ηγετων , για να ”συμφιλιωθουν” και περασουν τις επιδιωξεις τους .
    Πως εταφη η Μεγαλη Ιδεα με την Μικρασιατικη καταστροφη το 1922 , που κρατησε στην χοβολη καπου 80 χρονια και πως εταφη ο Μακεδονικος Ελληνισμος περυσι σαν προχθες με την Συμφωνια των Πρεσπων , που θερμαινε τις ψυχες ολων των Ελληνων απο το 1904 ;;;.
    Μαζι με τον χάρο , που δεν χαριζεται σε κανενα ανθρωπο, υπαρχουν και ανα 4ετια εκλογες για να μη υπαρχει ο ισχυρος Μακεδονολατρης Ελλην του 2008-ας πουμε- και να ελθει το 2015 ενας ”συζητησιμος” αρχηγος , που ως φιλοδοξος κλπ ,κλπ ”αρπαξε την ευκαιρια ” για να τον γραψει η Ιστορια.
    Μονο που αυτη γραφει και επιτυχιες και αποτυχιες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα