Πρώτη χρήση του στρατηγικού βάθους του «Κουρδιστάν» από Ισραήλ – «Ηλεκτροσόκ» σε Τουρκία από τον στρατηγό Τ.Ντάνφορντ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 Ζητά επειγόντως συνάντηση με Ν.Τραμπ ο Ρ.Τ.Ερντογάν

“Μαύρα σύννεφα” μαζεύονται ξανά στην Συρία με τον Ρ.Τ.Ερντογάν να απαιτεί συνάντηση με τον Ν.Τραμπ για το θέμα της Β.Συρίας και της ζώνης ασφαλείας μετά τις πληροφορίες για πρώτη αξιοποίηση του στρατηγικού βάθους ενός “μελλοντικού Κουρδιστάν” από το Ισραήλ.

Πηγές της κυβέρνησης του Ιράκ ανέφεραν πως οι πρόσφατες επιθέσεις που δέχτηκαν με drones εναντίον θέσεων σιιτικών πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν, έγιναν από βάσεις των Κούρδων SDF από Συρία!

Ιρακινός αξιωματούχος ανέφερε πως οι επιθέσεις που διεξήγαγε το Ισραήλ έγιναν και με χρήση οπλισμένων drones με την άδεια των Κούρδων SDF και την υποστήριξη-οικονομική και υλική- της Σαουδικής Αραβίας.

Από τον Ιούλιο έχουν λάβει χώρα διάφορες επιθέσεις οι οποίες έχουν πλήξει βάσεις, αποθήκες και στρατιωτικές φάλαγγες της σιιτικής οργάνωσης Hashd al-Shaabi (PMF), που έχει δεσμούς με το Ιράν.

Στην πιο πρόσφατη επίθεση, δύο drones έπληξαν θέσεις της ιρακινής οργάνωσης PMF κοντά στα σύνορα με Συρία. Σύμφωνα με ιρακινές πηγές, το πλάνο είχε ετοιμαστεί κατά την μετάβαση του σαουδάραβα υπουργού Thamer al-Sabhan, (αρμόδιος για τις σχέσεις των κρατών του Κόλπου) στην βορειοανατολική Συρία τον Ιούνιο στα εδάφη των Κούρδων SDF. 

Εκεί ο Sabhan, που λέγεται πως είναι από τους κορυφαίους “στρατιώτες” του Πρίγκηπα Mohammed bin Salman, “έστρωσε το έδαφος” για την συνεργασία Ισραήλ-Σ.Αραβίας και Κούρδων προσφέροντας χρηματοδότηση ως αντάλλαγμα για χρήση κουρδικών βάσεων εναντίον σιιτικών πολιτοφυλακών του Ιράν μέσα στο Ιράκ.

Επίσημα η οργάνωση PMF κατηγόρησε το Ισραήλ πως βρίσκεται πίσω από πέντε επιθέσεις στο Ιράκ.

Μάλιστα λένε πως οι χειριστές των drones ήταν Ισραηλινοί που είχαν εγκατασταθεί σε εδάφη των Κούρδων SDF στην βορειοανατολική Συρία.

Στην αρχή ιρακινοί αλλά και ιρανοί ήταν σκεπτικοί για το αν το Ισραήλ βρισκόταν πίσω από τις επιθέσεις διότι τα ισραηλινά drones δεν θα μπορούσαν να φτάσουν τους στόχους μέσα στο Ιράκ από το Ισραήλ. Φαίνεται πως το μυστήριο λύθηκε.

Οταν ρωτήθηκαν η σαουδαραβική πρεσβεία και ισραηλινοί αξιωματούχοι για τις επιθέσεις αυτές ανέφεραν πως “δεν μπορούν ούτε να επιβεβαιώσουν αλλά ούτε και να διαψεύσουν τις πληροφορίες αυτές”…

Τούρκος αναλυτής επιβεβαίωσε με την σειρά του πληρoφορίες κουρδικών ΜΜΕ πως το Ισραήλ εκπαιδεύει 40 Κούρδους πιλότους.

 Πρόκειται για ιρακινούς Κούρδους και το κάνει παρά την άρνηση της κεντρικής κυβέρνησης της Βαγδάτης. Βέβαια οι Κούρδοι του Ιράκ λένε πως στην εκπαίδευση έχουν ενταχτεί και Κούρδοι της Συρίας SDF κάτι πολύ πιθανό.

Προβληματισμός σε Αγκυρα από τις δηλώσεις Τ.Ντάνφορντ

Ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, Στρατηγός Τζόσεφ Ντάνφορντ, εκτιμά ότι απαιτούνται 50-60.000 μαχητές για να εξασφαλίσουν την περιοχή της βορειοανατολικής Συρίας.

Μιλώντας στο Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων στην Ουάσινγκτον την Πέμπτη, ο Ντάνφορντ δήλωσε ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που διευθύνονται από τη κουρδική πολιτοφυλακή (YPG), εξακολουθούν να χρειάζονται τη στήριξη του διεθνούς συνασπισμού κατά του ISIS για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των υπολειμμάτων της τρομοκρατικής ομάδας.

“Συνεπώς, υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει και εκτιμούμε ότι περίπου 50-60.000 μαχητές θα πρέπει να εκπαιδευτούν ως δυνάμεις ασφαλείας ώστε να διατηρήσουν το έδαφος αυτό. Και είμαστε πιθανότατα περίπου το 50% της διαδρομής”, δήλωσε ο Ντάνφορντ.

Είναι προφανές πως το αίτημα ύπαρξη μιας δύναμης τόσων χιλιάδων μαχητών (κυρίως Κούρδων), εκπαιδευμένων και εξοπλισμένων από τις ΗΠΑ, δείχνει πως η Ουάσινγκτον κάνει ακόμα δεύτερες σκέψεις…

Ο χάρτης με τις επιθέσεις των ισραηλινών drones

 


 

EHA News@eha_news

📹 | TRT’s exclusive footage shows YPG terror group’s tunnels and trenches along border

Ενσωματωμένο βίντεο

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη EHA News

 

ZERnews English@zernews_english

Specialist: trains 40 Pilots! Safe Zone and Fighter Jets… https://en.zer24.com/turkish-specialist-israel-trains-40-kurdish-pilots/ 

Turkish Specialist: Israel trains 40 Kurdish Pilots! Safe Zone and Fighter Jets… – ZERnews

ZERnews (Syria News) – Mete Yarar, a Turkish security policy expert, spoke on Haberturk television about Rojava (Syrian Kurds) and the Kurdistan region (Iraqi Kurds). Television presenter Mehmet Akif…

en.zer24.com

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη ZERnews English

 

ثائر الثورة السورية@VivaRevolt

Confirmed News:The International Coalition is training SDF Fighters on commanding and piloting Military Helicopters,this is among the military training that SDF is being intensely being trained on

166

104 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/802339_proti-axiopoiisi-toy-stratigikoy-vathoys-toy-koyrdistan-apo
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα