Απίστευτη πρόταση διατύπωσε ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης αναφορικά με το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής που έχει ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών δήλωσε ότι δεν είναι κακό να γίνει μια ΜΚΟ υπεύθυνη για την διδασκαλία των μακεδονικών.

Ολα αυτά, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις Ζάεφ οτι με την Συμφωνία θα μπορούν να διδάσκονται τα μακεδονικά στην Ελλάδα…δήλωση που υπονοεί ότι υπάρχει μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα. Η δήλωσε Ζάεφ αργότερα διορθώθηκε από τους σκοπιανούς που δήλωσαν μέσω κυβερνητικών καναλιών ότι παρερμηνεύθηκε.

Η Συμφωνία των Πρεσπών βάζει τέλος στον αλυτρωτισμό”, εκτίμησε ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης.

Μιλώντας για το ζήτημα της «μακεδονικής γλώσσας» που έθεσε προ ημερών ο Ζόραν Ζάεφ, είπε πως «δεν είναι κακό να γίνει μία ΜΚΟ υπεύθυνη για τη διδασκαλία της».

Αναφερόμενος, τέλος, για το ζήτημα της ψήφισης της Συμφωνίας, είπε πως η συνείδησή του του επιβάλει να βάλει μπροστά το εθνικό συμφέρον και να ψηφίσει υπέρ, όπως άλλωστε είχε αρχικά χαραχθεί η κομματική γραμμή.

«Δεν συντρέχουν λόγοι να αλλάξει στάση το Ποτάμι», κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι με αφορμή τις δηλώσεις Ζάεφ που προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις αφού ερμηνεύει αυθαίρετα την Συμφωνία των Πρεσπών, υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις στην Αθήνα, ενώ πλέον υπάρχει και προβληματισμός στο Ποτάμι κατά πόσον θα υπερψηφίσει την Συμφωνία. Πρόσφατα ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι συμφωνεί μεν αλλά χρειάζονται διευκρινίσεις..

europost.gr