Πρωτοπορεία στα Βαλκάνια το Κόσοβο!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος.

Το Κόσοβο έγινε το πρώτο “κράτος” στα Βαλκάνια που υποστηρίζει ανοιχτά ότι δεν του χρειάζεται να έχει εξωτερική πολιτική, διότι την εξωτερική του πολιτική την καθορίζουν οι ΗΠΑ.

“Είμαστε τμήμα της Ευρώπης και συνεργαζόμαστε με τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο”, δήλωσε ο “Πρωθυπουργός” του Κοσόβου Ramush Haradinaj, προσθέτοντας: “Σε ότι αφορά την εξωτερική πολιτική είμαστε τμήμα μιας λέσχης χωρών των οποίων ηγείται η Αμερική. Δεν έχουμε πρόβλημα να το αναγνωρίσουμε. Δεν εχουμε χρόνο για τα προβλήματα του κόσμου”

Μήπως πρέπει και τα υπόλοιπα βαλκανικά κράτη, περιλαμβανομένου του “δικού μας” να επιδείξουν την ίδια γενναιότητα με το Κόσοβο; Να παραδεχτούν δηλαδή ότι η Ουάσιγκτων ασκεί την εξωτερική τους πολιτική;

‘Ωστε, όταν χρειάζεται να διαμαρτυρόμαστε αίφνης για τη Συμφωνία των Πρεσπών, να μην πηγαίνουμε για παράδειγμα στο Σύνταγμα, όπου μάλλον δεν έχει νόημα, αλλά απευθείας στην Πρεσβεία.

‘Η όταν θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε για τη δράση του αλβανικού εθνικισμού φερ’ ειπείν κατά των εκεί Ελλήνων και να ζητάμε να τους λυπηθεί, να πηγαίνουμε να τα ζητάμε απευθείας στον ασκούντα την εξουσία στη χερσόνησο;

Μήπως επίσης να τους παρακαλούσαμε, εκτάκτως, λόγω και της οικονομικής μας κρίσεως, να ανελάμβαναν και ένα τμήμα του προϋπολογισμού των Υπουργείων Εξωτερικών και Αμύνης;

Να τα εξετάσουν αυτά η “ελληνική κυβέρνηση” και τα “ελληνικά κόμματα”.

Μη μείνουμε, στο τέλος, πιο πίσω κι από τους Κοσοβάρους!

Δ.Κ.

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σε ποιά ακριβώς πρεσβεία θα πρέπει να πηγαίνουμε;
    Σε αυτή των ΗΠΑ που πιέζουν για Βόρεια Μακεδονία ή της Ρωσικής Ομοσπονδίας που πιέζει για σκέτο Μακεδονία;…πέραν των γεγονότων του περασμένου αιώνα που τείνουμε να τα ξεχάσουμε με τόση αμερόληπτη εγχώρια ειδησεογραφία και ανάλυση όπως οι δικές σας και του άλλου, του Ρουμπάτη που σκίζονταν για το πόσο ελεύρεση δημοσιογραφική φωνή ήταν/είναι και μετά τις εκλογές ανέλαβε την ΕΥΠ.
    Εύχομαι ολόψυχα κάποια στιγμή να αναλάβετε κι εσείς κάποια στιγμή τέτοια …ελεύθερης δημοσιογραφίας πόστα!!! Από καρδιάς!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα