Πούτιν: Οι μισθοφόροι στη Λιβύη δεν εξυπηρετούν τα ρωσικά συμφέροντα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, υποδέχθηκε στο Κρεμλίνο τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Γερμανίας και της Ρωσίας, Χάικο Μας και Σεργκέι Λαβρόφ.

Σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο Ρώσος πρόεδρος σχολίασε τις αναφορές που γίνονται για Ρώσους μισθοφόρους στη Λιβύη.

Σύμφωνα με τον  επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εάν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στη Λιβύη, τότε δεν αντιπροσωπεύουν τα συμφέροντα του ρωσικού κράτους.

«Εάν υπάρχουν Ρώσοι πολίτες εκεί, δεν αντιπροσωπεύουν τα συμφέροντα του ρωσικού κράτους και δεν λαμβάνουν χρήματα από το ρωσικό κράτος», ανέφερε ο Πούτιν, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για «δύο χιλιάδες μισθοφόρους της ρωσικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ στη Λιβύη.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι υπάρχουν πολλοί μισθοφόροι στη ζώνη των συγκρούσεων, όπως επίσης «ένας σημαντικός αριθμός μισθοφόρων έχει μεταφερθεί από τη ζώνη Ιντλίμπ της Συρίας στη ζώνη συγκρούσεων στη Λιβύη».

«Αυτή είναι μια πολύ επικίνδυνη διαδικασία. Μίλησα για αυτό με τον Ερντογάν χθες», είπε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι τα συγκρουόμενα μέρη πρέπει να αποδεχθούν τη συμφωνία για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες καθώς και η ανάπτυξη πρόσθετων στρατιωτικών δυνάμεων, σημειώνει το Ria Novosti.

http://www.echedoros-a.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πρέπει να το διασκεδάζει πολύ ο Πόυτιν.
    Από την μια ” επεξεργάζεται ” τον “συνεταίρο “του Ερντογάν με την κατάπαυση πυρός στην Λιβύη μετά από …μία εβδομάδα ( να προλάβει ο Χάφταρ να πάρει και την Τρίπολη )και τώρα την δύουσα Καγκελάριο της Γερμανίας με το να της λέγει ότι δεν έχει καμία “ανάμειξη ” στην Λιβύη .Ελπίζω να μην την ρώτησε άν εννοούσε με την λέξη Βάγκνερ τον γνωστό Γερμανό μουσικό γίγαντα,γιατί θα…. την έστελνε αδιάβαστη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα