Ποιος είναι ο δημοφιλέστερος ηγέτης στον κόσμο – Ποια θέση έχει ο Α.Τσίπρας – Η έκπληξη του Κ.Σημίτη 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της έρευνας της Κάπα Research σχετικά µε τη δημοτικότητα των ηγετών είτε των χωρών της περιοχής είτε των μεγάλων δυνάμεων του πλανήτη (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας) στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.

Πρώτος σε δημοφιλία είναι ο Ρώσος ηγέτης Βλ. Πούτιν και ακολουθούν ο Εµ. Μακρόν µε την Α. Μέρκελ. Ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είναι 5ος σε δημοτικότητα στη ΝΑ Μεσόγειο και δεύτερος -µετά τον Βλ. Πούτιν- στα Βαλκάνια.  Ενατος στα Βαλκάνια και 10 σε σύνολο 12 χωρών, εμφανίζεται ο Ντόναλντ Τράμπ, ενώ ο Ερντογάν, εμφανίζεται 12ος στα Βαλκάνια και 7ος σε δημοφιλία σε 12 χώρες.

Στην έρευνα που δημοσιεύει το «Εθνος», εµφανίζεται το φαινομενικά παράδοξο ο Αλ. Τσίπρας να έχει μεγαλύτερη αποδοχή στην Αλβανία, στην Τουρκία ή στο Ισραήλ απ’ ό,τι στην Κύπρο και την Ελλάδα όπου κάνει ρεκόρ αρνητικού ποσοστού.

Στα αξιοσημείωτα και η επίδοση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, που συγκέντρωνε το 2003 εξαιρετικά ποσοστά δηµοφιλίας στα Βαλκάνια.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Η µεγάλη έρευνα της Κάπα Research έχει συγκριτικό χαρακτήρα και διενεργήθηκε σε εύρος 9.241 πολιτών από 12 χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Συγκεκριµένα, πολίτες Ελλάδας, Κύπρου, Τουρκίας, Σερβίας, Ρουµανίας, Βουλγαρίας, Βόρειας Μακεδονίας, Κοσόβου, Ισραήλ, Λιβάνου, Αιγύπτου και Αλβανίας. Το χρονικό διάστηµα της έρευνας µε τη διαδικασία των τηλεφωνικών και διαδικτυακών συνεντεύξεων είναι από τις 5 Μαρτίου έως και τις 19 Απριλίου.

pronews.gr

pronews.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα