Παρατείνεται το προσωρινό «λουκέτο» στα καταστήματα μέχρι τις 11 Απριλίου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σε παράταση του μέτρου των κλειστών καταστημάτων, λόγω του κορωνοϊού, προχωρά η κυβέρνηση, καθώς το «λουκέτο» παρατείνεται τουλάχιστον μέχρι και τις 11 Απριλίου.

Η προηγούμενη απόφαση ήταν για το χρονικό διάστημα από 14/3/2020 έως και 27/3/2020, ενώ η κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που εκδόθηκε από τους υπουργούς Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας, Υγείας, Πολιτισμού, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ αναφέρει ότι το μέτρο παρατείνεται και μέσα στον Απρίλη.

Όπως αναφέρεται, οι συναρμόδιοι υπουργοί αποφασίζουν:

«Προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 28.3.2020 έως και 11.4.2020, κατά τα αναφερόμενα στην από 26.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 και προς περιορισμό του κινδύνου της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, των ιδιωτικών επιχειρήσεων σε ό,τι αφορά τις ακόλουθες δραστηριότητες».

Στη συνέχεια, περιγράφονται αναλυτικά τα είδη των επιχειρήσεων που υποχρεούνται να διατηρήσουν το λουκέτο λόγω κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι διατηρείται η εξαίρεση για είδη ψιλικών, περίπτερα και υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop).

Κλειστά παραμένουν χιονοδρομικά κέντρα, οργανωμένες παραλίες, αθλητικές εγκαταστάσεις
Η ΚΥΑ προβλέπει επίσης το κλείσιμο μέχρι και τις 11 Απριλίου 2020 όλων των οργανωμένων παραλιών (δημόσιων, δημοτικών και ιδιωτικών), των χιονοδρομικών κέντρων και των τελεφερίκ.

Προβλέπεται, επίσης, το κλείσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων, εγκαταστάσεων γυμναστικής και των αθλητικών ομίλων.

Περιορισμοί στα καταστήματα που μένουν ανοιχτά

Όσον αφορά τα καταστήματα που συνεχίζουν να λειτουργούν, όπως σούπερ μάρκετ και άλλα μαγαζιά με τρόφιμα, η απόφαση προβλέπει περιορισμούς, όπως αναλογία ένα άτομο ανά 15 τ.μ.

«Οι διοικήσεις τους οφείλουν να διασφαλίζουν την τήρηση, κατά την προσέλευση των καταναλωτών, της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 15 τ.μ. και την ελάχιστη απόσταση των δύο μέτρων μεταξύ τους, καθώς και του μη σχηματισμού ουράς άνω των πέντε ατόμων», υπογραμμίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη απόφαση προέβλεπε το κλείσιμο των καταστημάτων λόγω κορωνοϊού από 18 Μαρτίου μέχρι 31 Μαρτίου.

https://www.pronews.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/862762_parateinetai-prosorino-loyketo-sta-katastimata-deite-mehri-pote

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα