ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΝ ΟΥ ΠΑΙΚΤΟΙΣ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Όταν λέμε ότι ο ηγεμόνας, ή ο ηγέτης πρέπει να έχει πέντε δράμια μυαλό, να γνωρίζει πέντε γράμματα και να έχει κάποια πείρα διοίκησης εννοούμε να μπορεί να χειριστεί τις κρατικές υποθέσεις.
Η σέχτα του Συριζα που κυβερνά δεν έχει καμιά σχέση με τα παραπάνω. Και οδηγεί τις εξελίξεις,ακόμη και στο στράτευμα, σε μη επιθυμητές ατραπούς.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις οφείλουν να υπακούουν στην πολιτική ηγεσία. 
Διαφορετικά οδηγούμαστε σε εκτροπή.
Αλλά και η πολιτική ηγεσία οφείλει να σέβεται και να διοικεί δίκαια, και όπως οι κανόνες διαμορφώθηκαν ανά τους αιώνες, το στράτευμα.
Εντελώς αψυχολόγητη η διαχείριση της υπόθεσης του καταδρομέα. Και απο την πολιτεία και απο την ηγεσία του στρατεύματος.
Είναι άλλο πράγμα η υπακοή της στρατιωτικής ηγεσίας στην πολιτική τάξη της χώρας και άλλο η δουλικότητα. Κανένας ικανός στρατιωτικός δεν θα έδειχνε τέτοια συμπεριφορά, όπως η σημερινή ηγεσία του στρατεύματος, για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες της πολιτικής ηγεσίας. Γι αυτό και στην ηγεσία δεν επιλέγονται, συνήθως, οι ικανοί αλλά οι αρεστοί.
Ο καταδρομέας, στη χειρότερη περίπτωση, παρέβη τον στρατιωτικό κανονισμό. Σε ένα θέμα που έχει γίνει συνήθεια. Φωτογραφίες και βίντεο τραβούν οι καταδρομείς σε κάθε άλμα τους. Αλλά, ακόμη και αν μείνουμε στο γράμμα του κανονισμού, να τιμωρηθεί ο στρατιώτης για την παράβαση του κανονισμού. Όχι για το Μακεδονία Ξακουστή. Διότι αυτό υποκρύπτεται πίσω απο την τιμωρία.
Δυστυχώς, η ηγεσία του στρατεύματος υπερέβη τα εσκαμμένα. Αποτέλεσμα; Να έχει προκληθεί αναστάτωση στο στράτευμα και συνάδελφοι του καταδρομέα να επιθυμούν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου να τραγουδήσουν μαζικά το “Μακεδονία Ξακουστή”.
Ευτυχώς, βγήκε ο συριζαίος υπουργός Άμυνας και διευκρίνισε πως το τραγούδι δεν έχει απαγορευθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οπότε το κακό θα μετριαστεί.
Φαντάζεστε οι στρατιώτες να ενεργούσαν κατά την παρέλαση σε αντίθεση με τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας, τους κανονισμούς και τις απαγορεύσεις;
Το κακό, όμως, έχει γίνει. Ο στρατός νοιώθει ότι αυτά για τα οποία του λένε ότι υπάρχει δεν τα σέβεται η πολιτική ηγεσία.
Πριν τα αποτελέσματα γίνουν οδυνηρά, κάποιοι ψύχραιμοι και νουνεχείς θα υπάρχουν στην κυβέρνηση. Ας φροντίσουν να καλυφθεί το χάσμα. Γιατί χάσμα υπάρχει. Και θα ήταν τραγικό λάθος να επιχειρήσουν να το διευρύνουν για προεκλογικούς λόγους.

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν ειναι θεμα ψυχραιμιας ουτε φρονησεως , αγαπητε κ. Σαββιδη .
    Αυτη η κυβερνηση απο τις αρχες του 2018 και κυριως απο της υπογραφης της συγκεκριμενης Συμφωνιας με τα Σκοπια αποφασισε να ανατρεψει τα μεχρι τωρα δεδομενα και ισχυοντα σε καθε θεσμο και σε κρατικο τομεα και μεχρι τις εκλογες δεν προκειται να ορρωδησει προ ουδενος.
    Θελει να κατανικησει τον οποιον εθνικισμο- τον οποιον βαφτιζει θρησκοληπτο , ακροδεξιο και φασιστικο .
    Ειναι αποφασισμενη -αφου εξασφαλισε τους προθυμους για την κυρωση της Συμφωνιας και την επιβιωση της με τους 151 δεδηλωμενους υποστηρικτες της – να τελειωσει το παλαιο πολιτικο συστημα στοχευοντας στην συσπειρωση ολων των επι 35ετιαν αντιδεξιων πολιτων (φαν του ΠΑΣΟΚ) -μετα των οικογενειων τους – και στους ελληνοποιουμενους μεταναστες και αν δεν καταφερει να κερδισει τις εκλογες θα εχει δημιουργησει αντιδεξιους και αντιευρωπαικους βραχιονες και συλλογικοτητες σε ολη την κοινωνια ,για να αποτελουν την πηγη της πολιτικης δρασεως της, απο οποιο μετεριζι και αν την ταξει ο λαος.
    Αντιγραφουν πιστα και καταγραφουν ολη την 40ετη πορεια του ΠΑΣΟΚ , που καταφερε σε τρια χρονια -μετα το μεγα σκανδαλο Κοσκωτα και με ασθενουντα βαρεως τον Ανδρεα- να ανατρεψει την κυβερνηση του Κων/νου Μητσοτακη και να διακοψει την μεταρρυθμιστικη προσπαθεια της πρωτης κυβερνησεως του κ. Κωστα Καραμανλη , τον οποιον αρχισαν προς τερψιν και του κ. ΓΑΠ και των Γαπιστων του ”να τον βγαζουν στην σεντρα”.
    Το 6μηνο που απομενει μεχρι της βουλευτικες εκλογες του Σεπτεμβριου ειναι μεγαλο για ολα τα ενδεχομενα , οταν μαλιστα οι αντιφρονουντες πολιτικοι και πολιτες δεν ”παρατανε” τους καναπεδες , ισως γιατι φοβουνται και νεο επικινδυνωδεστερο διχασμο και τους ασπονδους φιλους μας γειτονες , που μας ”περιμενουν στην γωνια”.
    Παντα δεν ειχαμε τραγωδιες σε εθνικους διχασμους;;;
    Οπως εχουν τωρα τα πραγματα αναμενουμε την θεια φωτιση ορισμενων απο τους 151 ”κυβερνητικους” βουλευτες να αρουν την εμπιστοσυνη τους , για να μειωθουν οι συνεπειες των γεγονοτων που ερχονται.
    Παντως δια νομου οι προθυμοι βουλευτες θα ειναι και υποψηφιοι ευρωβουλευτες για να εξασφαλισουν οσοι εκλεγουν τα καπου 20.000 ευρω μηνιαιως.
    Αυτο θα πει επικρατηση του νεου .
    Τι να λεει ,αραγε, τωρα ο επι 4ετιαν προθυμοτατος για ολα αυτα συγκυβερνητης κ. Καμμενος με τους ΑνΕλιτες του;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα