Πάτριοτ και «πατριώτες»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Νίκου Ιγγλέση
www.greekattack.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες και διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την αποστολή στη Σαουδική Αραβία μίας από τις έξι πυροβολαρχίες Patriot που διαθέτει σήμερα η Ελλάδα.

Την αποστολή της πυροβολαρχίας, που προβλέπεται να γίνει στις αρχές της άνοιξης, θα συνοδεύουν ως και 130 στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας για την επιχειρησιακή λειτουργία της. Οι Patriot είναι κινητό αντιαεροπορικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς, με εμβέλεια εμπλοκής τα 150 χιλιόμετρα. Τα κατευθυνόμενα βλήματά του μπορούν να αντιμετωπίζουν μαχητικά αεροσκάφη, τακτικούς – βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους cruise.

Τη στιγμή που η Τουρκία αυξάνει καθημερινά τις επιθετικές ενέργειές της στο Αιγαίο, την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει κατά το 1/6 την, μακρού βεληνεκούς, αεράμυνα της χώρας. Δικαιολογεί την ενέργειά της αυτή, διαρρέοντας ότι έτσι συμβάλλει στην ενεργειακή ασφάλεια και σταθερότητα της Μέσης Ανατολής και αναδεικνύει το ρόλο της χώρας μας ως πυλώνα ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή ! Άραγε την απασχολεί  καθόλου, εκτός από την ασφάλεια της Σαουδικής Αραβίας, η ασφάλεια του Ελληνισμού;

Δεν θα υπάρξει κενό στην αντιαεροπορική κάλυψη της χώρας, ισχυρίζονται κυβερνητικές πηγές, γιατί ήδη ενεργοποιήθηκε μια έβδομη πυροβολαρχία που δεν χρησιμοποιείτο, ήταν σε εφεδρεία.

Όμως, αν μας περισσεύει μια πυροβολαρχία Patriot γιατί δε τη στέλνουμε στην Κύπρο;  Μήπως η Κύπρος «κείται μακράν» περισσότερο από τη Σαουδική Αραβία; Αφήνουμε απροστάτευτους 800.000 Ελληνοκύπριους στις τουρκικές επιθέσεις, απειλές και εκβιασμούς για να προστατεύσουμε τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις των Σαουδαράβων; Οι Τούρκοι μπορούν έτσι να συνεχίσουν ανενόχλητοι να κυριαρχούν στον εναέριο χώρο της Κύπρου και της κυπριακής ΑΟΖ. Μία πυροβολαρχία Patriot αποτελείται από 1 Σταθμό Ελέγχου Εμπλοκής και 6 Σταθμούς Εκτόξευσης (οχήματα) με τέσσερα βλήματα ο καθένας. Συνολικά, δηλαδή, με μια ομοβροντία μπορούν να απειληθούν 24 εναέριοι στόχοι. Μετά θα πρέπει να ξαναγεμίσουν με νέα βλήματα οι εκτοξευτές.

Φαίνεται πως κάποιοι «πατριώτες» στην Αθήνα έκριναν ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμιά απειλή για την τουρκική αεροπορία σ’ ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο. Μετά μας λένε ότι δεν μπορούμε να στείλουμε ελληνικές φρεγάτες στην κυπριακή ΑΟΖ, όπου κάνουν «πάρτι» οι Τούρκοι, γιατί δε θα έχουν αεροπορική κάλυψη, θα είναι εκτεθειμένες στα τουρκικά μαχητικά. Υπάρχει κανείς που δεν καταλαβαίνει γιατί έχει αποθρασυνθεί η Τουρκία;

Οι Σαουδάραβες έχουν λεφτά και θα μπορούσαν να αγοράσουν από τους Αμερικανούς όσους Patriot θέλουν, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Η αποστολή της πυροβολαρχίας  ενδιαφέρει τις ΗΠΑ γιατί θέλουν να εμφανίσουν μια «συμμαχία των προθύμων» κατά του Ιράν.

Είναι βέβαιο ότι οι ΗΠΑ θα εξέφραζαν αντιρρήσεις στο να παραδώσουμε ένα οπλικό σύστημα, που μας προμήθευσαν, σε άλλη χώρα (Κύπρο). Θα τους απαντούσαμε ότι η πυροβολαρχία θα μείνει υπό ελληνικό έλεγχο, όπως εξ’ άλλου θα γίνει στη Σαουδική Αραβία και αντί για τις πετρελαιοπηγές προορίζεται να προστατεύει την Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).

Γιατί η Τουρκία, ως εγγυήτρια δύναμη, μπορεί να διατηρεί περίπου 40.000 στρατιώτες στην Κύπρο, δήθεν για την προστασία των Τουρκοκυπρίων και η Ελλάδα, επίσης εγγυήτρια δύναμη, να μην μπορεί να αποστείλει μια πυροβολαρχία Patriot για να προστατεύει τους Ελληνοκύπριους, αλλά και τους στρατιώτες της; Θέλουμε να επαναληφθεί ό,τι έγινε το 1974,που τα τουρκικά μαχητικά βομβάρδιζαν κατά το δοκούν;

Κατά τα άλλα ο πρωθυπουργός ενδιαφέρεται να αποκτήσει η 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα «πράσινο αποτύπωμα» για την προστασία του κλίματος και για το σκοπό αυτό αποδέχτηκε ιδιωτική προσφορά 3,5 εκατ. ευρώ. Μήπως μ’ αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να αγοραστούν μερικά βλήματα Patriot; Η κλιματική υστερία, εκτός της οικονομίας, κάνει κακό και στην άμυνα της πατρίδας.

Η κυβέρνηση αλλά και όλο το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα δεν αντιλαμβάνονται την απέραντη απειλή που αντιπροσωπεύει για τον Ελληνισμό η νεο-οθωμανική Τουρκία και δε φροντίζουν για την αναβάθμιση της αποτρεπτικής ισχύος των ενόπλων δυνάμεων. Μετά, από κάποιο, περιορισμένο ή εκτεταμένο, θερμό επεισόδιο θα μας πουν ότι είμαστε αδύναμοι και ηττηθήκαμε, γι’ αυτό πρέπει να πάμε στη Χάγη, με την κρυφή ελπίδα ότι δε θα αναγκαστούμε να παραχωρήσουμε το σύνολο όσων θα ζητάει, από θέση ισχύος, η γειτονική εχθρική χώρα.

Ζητούνται πατριώτες χωρίς εισαγωγικά. 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα