Ο Τίλερσον «καρφώνει» Τραμπ: «Ηταν απείθαρχος, μου ζητούσε συνέχεια παρανομίες»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

«Απείθαρχο» χαρακτηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, υποστηρίζοντας ότι ήταν αναγκασμένος συχνά να ενημερώνει τον Αμερικανό πρόεδρο ότι τα όσα του ζητούσε να κάνει ήταν παράνομα.

Σε μια σπάνια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS, αποσπάσματα της οποίας μεταδόθηκαν σήμερα, ο πρώην υπουργός δεν έκρυψε τις κάκιστες σχέσεις που διατηρούσε με τον Τραμπ. «Πιστεύω ότι εν μέρει οφειλόταν στο προφανές γεγονός ότι είμαστε εντελώς διαφορετικοί. Δεν έχουμε το ίδιο σύστημα αξιών», εξήγησε. «Έπρεπε να του λέω: Κύριε πρόεδρο, καταλαβαίνω τι θέλετε να κάνετε αλλά δεν μπορείτε να το κάνετε με αυτόν τον τρόπο, γιατί παραβιάζεται ένας νόμος, μια συνθήκη».

«Αυτό τον ενοχλούσε πολύ. Πιστεύω ότι βαρέθηκε εκείνον τον τύπο που του έλεγε κάθε μέρα “δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, ας δούμε τι μπορεί να γίνει”», πρόσθεσε, σχολιάζοντας την απόλυσή του, πριν από εννέα μήνες.

Ο Τίλερσον, πρώην γενικός διευθυντής της πετρελαϊκής εταιρείας ExxonMobil, δεν είχε καμία πολιτική εμπειρία και δεν είχε συναντηθεί ποτέ με τον Τραμπ όταν του προτάθηκε να αναλάβει επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

«Δυσκολευόμουν, καθώς προέρχομαι από μια πειθαρχημένη εταιρεία, πολύ επικεντρωμένη στην τήρηση των διαδικασιών, να εργαστώ για έναν άνθρωπο που ήταν μάλλον απείθαρχος, που δεν του άρεσε το διάβασμα, που δεν διαβάζει τις αναφορές, που δεν του αρέσει να μπαίνει σε λεπτομέρειες σε πολλούς τομείς»; τόνισε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Τραμπ θεωρεί προσόν του ότι δεν είναι διανοούμενος και ότι πέτυχε στη ζωή του ακολουθώντας το ένστικτό του και όχι τις συμβουλές των ειδικών.

«Για να είμαι ειλικρινής, με προβληματίζει ότι ο αμερικανικός λαός μοιάζει να θέλει να ξέρει τόσο λίγα πράγματα για τα διάφορα ζητήματα που ικανοποιείται μόνο με 128 χαρακτήρες», σχολίασε ο Τίλερσον, αναφερόμενος στο Twitter, το αγαπημένο μέσο επικοινωνίας του προέδρου Τραμπ.

Ο Τραμπ απέλυσε τον Τίλερσον με μια ανάρτηση στο Twitter και, σε μια ακόμη προσβολή προς το πρόσωπό του, ο Λευκός Οίκος έκανε γνωστό ότι ο υπουργός βρισκόταν στην τουαλέτα όταν τον ενημέρωσαν για την αποπομπή του από την κυβέρνηση.

Ο Ρεξ Τίλερσον (Φωτογραφία: AP)

Πηγή:  iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα