Ο σφοδρός έρως του ΣΥΡΙΖΑ με τις ΗΠΑ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ

Η έλευση της ΣΥΡΙΖΑίας Αριστεράς εκτός από τον εκφυλισμό του δημόσιου βίου και την ανάδειξη των πλέον ταπεινών ενστίκτων, κόστισε μέχρι στιγμής 100 δισ. ευρώ, μόνο και μόνο για να γίνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας και υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μακάρι οι φόβοι που εκφράζονται γύρω από τις συνέπειες της συμφωνίας να αποβούν αβάσιμοι, αλλά δυστυχώς τα στοιχεία είναι ανησυχητικά.

Η αναγνώριση βορειομακεδονικού κράτους το οποίο απαρτίζεται από μια «μακεδονική εθνότητα» που δεν έχει σχέση με την Ελλάδα είναι τα δύο συστατικά ενός νεομακεδονισμού με διεθνή υπόσταση και αναγνώριση και από την Ελλάδα, και ακαδημαϊκή νομιμοποίηση από μια ομάδα ιστορικών που έσπευσε, ασθμαίνουσα, να συνδράμει στο επικίνδυνο αφήγημα του υπουργού Εξωτερικών.

Ήταν μία ακόμη αμερικανική επιθυμία την οποία έσπευσε να ικανοποιήσει η αριστερή ελληνική κυβέρνηση. Οι συνέπειες χωρίς αμφιβολία θα φανούν στο μέλλον. Οι σημερινοί θύλακες στη γειτονική χώρα που εν είδει ποτ πουρί συλλέγουν τμήματα της ιστορίας των βαλκανικών λαών και διαμορφώνουν το ιστορικό τους αφήγημα θα ενισχυθούν από το διαμορφωμένο, ήδη, ταυτοτικό υποσυνείδητο του λαού της, που προσωρινά θεωρεί παραχώρηση τη μερική αλλαγή της ονομασίας της χώρας.

Το φροντιστήριο εκμάθησης διεθνούς πολιτικής του Αλέξη Τσίπρα το πληρώνει ο ελληνικός λαός αφού τον εξέλεξε πρωθυπουργό, και ως πρωθυπουργός ανακαλύπτει την αμερικανική γοητεία την οποία όχι μόνο αγνοούσε ως αντιπολίτευση, αλλά και από τη θέση εκείνη υπονόμευε τις προσπάθειες εξωτερικής πολιτικής των προκατόχων του. Δεν υπάρχει πιο προσβλητική έκφραση για τον ελληνικό λαό από τη διαπίστωση ότι καμιά άλλη κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να περάσει όσα περνά ο Τσίπρας. Δηλαδή έχουμε να κάνουμε με έναν λαό που καθεύδει όταν κυβερνάται από την Αριστερά και εκτονώνεται όταν αλλάζει κυβέρνηση; Πάντως, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να αναδεικνύει διακριτά ουσιαστικές διαφορές πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ από τα άλλα αστικά κόμματα της χώρας. Οι διαφορές, δυστυχώς, εντοπίζονται στο επίπεδο αμοραλισμού που στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όριο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έπλεξε το εγκώμιο των ΗΠΑ ως στρατηγικών συμμάχων της χώρας σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal κατά τρόπο που δεν θα το έκανε ούτε ο πλέον αμερικανοϋπάκουος μετεμφυλιακός πολιτικός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πλέον υπάκουη στα αμερικανικά κελεύσματα κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης.

Όχι πως η σύγκλιση με την αμερικανική πολιτική είναι εξ ορισμού κακή. Αυτήν την περίοδο επιβάλλεται, κυρίως στις επιλογές που έχουν γίνει με τις τριμερείς στην Ανατολική Μεσόγειο. Το ύφος, όμως, και οι όροι της σύγκλισης έχουν σημασία για να μην στέλνονται μηνύματα δουλικότητας. Ο Τσίπρας με τον τρόπο που διαχειρίζεται αυτήν τη σύγκλιση δεν αποφεύγει τον κίνδυνο.

Δεν πιστεύουμε πως είναι αμερικανικής υπαγόρευσης η πληροφορία (που χρειάζεται επιβεβαίωση) πως ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης ζήτησε από την ΕΕ να αλλάξει τα σχέδια για τον αγωγό EuroAsia Interconnector και να φθάνει μόνο μέχρι την Κρήτη. Ο αγωγός αυτός θα διασυνδέει, μεταφέροντας ηλεκτρικό ρεύμα, την Ελλάδα με την Κύπρο και το Ισραήλ. Το σχέδιο θα χρηματοδοτούνταν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά οι πληροφορίες λένε πως ο Σταθάκης ζήτησε από την Ένωση ο αγωγός να φθάνει μόνο μέχρι την Κρήτη. Στην απάντηση της αρμόδιας υπηρεσίας της Ένωσης πως δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί το έργο έξω από τον αρχικό σχεδιασμό, η θέση του υπουργού, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ήταν πως θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους.

Τι έκανε την ελληνική κυβέρνηση και άλλαξε θέση; Να σημειώσουμε, απλώς, πως ο αγωγός θα είχε την ίδια πορεία με τον σχεδιαζόμενο αγωγό φυσικού αερίου που θα συνδέει τα ισραηλινά κοιτάσματα με της Κύπρου, θα φθάνει στην Κρήτη και από εκεί στην υπόλοιπη Ελλάδα.

spot_img

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αρχίζοντας από το τελευταίο είναι εξαιρετικά σοβαρό αν ισχύει αυτό που υπονοείς.
    Η δέσμευση με τις ΗΠΑ ήταν και είναι η μόνη αξιόπιστη δυνατότητα που έχουμε διαχρονικά. Δεν είναι άγιοι δεν είναι του κατηχητικού αλλά είναι ειλικρινείς κι όταν σου λεν το χειρότερο. Ο Α Παπανδρέου έλεγε κάνουν business και τους ήξερε καλά.
    Ο Τσίπρας Παντελή ,όσο κι αν φωνάζεις, είναι η μόνη λύση αυτήν την στιγμή. Σκέψου να έρθει ο Κούλης , χρόνια του πολλά, και να επηρεάζεται από τον Άδωνι και τον Σαμαρά. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ καν των απόψεων του. Θα ήμουν λιγότερο ανήσυχος αν επηρεαζόταν από την Ντόρα που έχει πολιτικό ανάστημα.
    Βρες άλλον αλλά αυτό που έχεις τώρα μην το μηδενίζεις.
    Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος.
    Πάντως ο ορθολογισμός του και η μεταστροφή του δείχνουν χαρακτήρα ανθρώπου υπεύθυνο και ταπεινό.
    Όσο για το Μακεδονικό η ιστορία μίλησε ήδη και μιλά για ήττα μας. Όσα συμβαίνουν είναι αποτέλεσμα των ιστορικών γεγονότων της ανοχής μας σε έναν τέτοιο θέμα.
    Το ΚΚΕ ζητούσε την απόσχιση της Μακεδονίας και μετά λίγα χρόνια οι Αβέρωφ Καραμανλής αναγνώριζαν την περιοχή σαν Μακεδονία.
    Η γραία αστο εσουστουρεύθε εκλειδοκοπέθε (ορθογραφία προς έλεγχο).

    • Τώρα γράφεις ότι η δέσμευση με τις ΗΠΑ ήταν και είναι η μόνη αξιόπιστη δυνατότητα που έχουμε διαχρονικά. Όταν, όμως, ψήφισες τον Τσίπρα, εκείνος ήταν σφόδρα εναντίον των ΗΠΑ και αντιευρωπαϊστής. Ήταν θαυμαστής των Λατινοαμερικανών δικρατορίσκων (εξακολουθεί να είναι, το αίμα νερό δεν γίνεται, άρα δεν ξέρει ούτε ο ίδιος τι θέλει) και τού Πούτιν. Η μεταστροφή του ουδόλως σε πτόησε, όπως δεν σε πτόησε και η αποτυχία τής τσαμπουκαλίδικης πολιτικής, που προσπάθησε να παίξει στην Ευρώπη (“εμείς θα σκίσουμε τα μνημόνια”, “θα παίζουμε λύρα και οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη” κλπ σαχλαμάρες) κι έσπασε τα μούτρα του, ή για την ακρίβεια έσπασε τα δικά μας, διότι εμείς πληρώσαμε τις βλακείες του τον Ιούνιο του 2015.
      Βάφτισες ορθολογισμό την μεταστροφή, που κάποτε θα έλεγες για άλλους κωλοτούμπα, και τον τσαρλατανιλίκι υπευθυνότητα και ταπεινότητα, αντί να έχεις το θάρρος να δεις ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να παραμείνει στην εξουσία και γι αυτήν πουλά και την μάνα του ακόμη.

      Στο Σκοπιανό (όχι Μακεδονικό) αυτός απλώς επισφράγισε την ήττα που είχε ξεκινήσει από τότε που φύγαμε οριστικά από την εθνική γραμμή τού 1992. Tα είχαμε ξαναπεί εδώ, αλλά δεν “καταλάβαινες” (ή μήπως όντως δεν καταλαβαινες;), σε είχα ρωτήσει και για τον Αβέρωφ (6.1), αλλά έκανες τον ψόφιο κοριό.

      Εν ολίγοις, αυτό που βλέπω είναι ότι υποστηρίζεις τον Τσίπρα σε όλες τις επιλογές του, όσο αντιφατικές και κατάπτυστες κι αν είναι, για λόγους που εσύ μόνο γνωρίζεις. Κι αυτό σού το έχω γράψει ξανά. Πολλοί έκαναν το λάθος να τον ψηφίσουν τον Ιανουάριο τού 2015, ακόμη και ο πολύς Γιανναράς ξεφτιλίστηκε στηρίζοντάς τον ως τον Μεσσία (προηγουμένως τον ανεβοκατέβαζε μειράκιον με νοοτροπία προέδρου 15μελούς), αλλά όταν είδαν τι σόι τσαρλατάνος είναι, τα μάζεψαν κι αναγνώρισαν το λάθος των, ή έστω έκαναν τουμπεκί ψιλοκομμένο. Εσύ τουναντίον, όσο περνά ο καιρός τον διαφημίζεις ακόμη περισσότερο, πράγμα που μού δίνει να καταλάβω ότι έπεσα έξω στην εκτίμησή μου για το άτομό σου. Δεν είσαι άτομο σοβαρό. Συμφέρον, βλακεία; Εσύ ξέρεις. Λυπούμαι για σένα Χρίστο (κι αυτό σού το ξανάγραψα).

      • Σ ευχαριστώ για τα καλά λόγια.
        Πάντως καλό είναι να σταματήσεις να βρίζεις τους άλλους και ν αρχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου με άλλη προσέγγιση.
        Η ζωή είναι εδώ μπροστά μας βλαξ.

        • Τι να απαντήσει ένα κομματόσκυλο; Μόνο κομματικές υλακές και τίποτε άλλο. Τον εαυτό μου τον βλέπω, όπως βλέπω κι εσένα και τούς άλλους τού ιδίου φυράματος.

  2. Ο συριζα δεν έλαβε ούτε το είκοσι τοις εκατό του εκλογικού σώματος, τουμπεκί ψιλοκομμένο από αυτούς που κατηγορούν το λαό και αφήνουν απ΄’εξω το στημένο παιχνίδι που τους…σιτίζει!

    Ο συριζα εάν δεν υποστηρίζονταν από τους ανελ , τους οποίους διαφήμιζε το ιστολόγιο και οι περισσότεροι αρθρογράφοι του, όπως ο άλλος αριστερός/πασόκος του κερατά δηλαδή, Δαμιανός, ξεχνώ το επίθετό του μιας και σταμάτησε να αρθρογραφεί και ήταν και υποψήφιος των ανελ όπως πολλοί άλλοι εδώ μέσα, δεν θα σχημάτιζε κυβέρνηση.

    Με δυο λόγια Παντελή: Τους έκανες κυβέρνηση και τώρα σου φταίει ο λαός!
    Περαστικά μας!

    ΥΓ: Γι αυτό είναι οι φίλοι όμως για να μας θυμίζουν την πραγματικότητα, όπως κάνω εγώ!

    • Μη μαλώνετε συνομιλητές!
      Πασοκοι είστε κι οι δυο και απλώς δε μπορείτε να βρείτε το βηματισμό σας!
      Θα έρθει αργά ή γρήγορα ένας άλλος Ανδρέας, που με συνθήματα του τύπου, περήφανα νειάτα και κάτι για τα γηρατειά που ξέχασα, εοκ και νατό το ίδιο συνδικάτο, έξω οι βάσεις του θανάτου, ζήτω ο Αραφάτ και τα λοιπά και τα λοιπά σαχλά που μασούσατε όσο σας βούλωνε το στόμα με δανεικά που θα πληρώσουμε τώρα ΕΜΕΙΣ για τα επόμενα εκατόν πενήντα χρόνια και θα σας ηρεμήσει και θα σας γλυτώσει και από τους κούληδες και όποιους άλλους σας χαλούν την αισθητική που φυσικά είναι ….βαθειά και με περιεχόμενο!
      Όπως κάθε σοβαορύ πασόκου!

  3. Κακα τα ψεμματα -αγαπητε κ . Σαββιδη και λοιποι συνανιχνευτες- αν στις επομενες εκλογες δεν μεινει χωρις αριστερους ο κ. Τσιπρας , θα αναγνωρισθει και αυτος ως Κιρκη της πολιτικης διοτι καταφερε σε μια μονο θητεια να επαναλαβει το επιτευγμα του αειμνηστου Ανδρεα να μετατρεψει -αυτος σε 2,5 πρωθυπουργικες θητειες (1981-89) και (1994-95) τους μενεα πνεοντες -προ του 1981 – εναντιον των ”φονιαδων των λαων” και των Εοκικων του ”ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο” σε ”ατζεντηδες ” της Αμερικανικης πολιτικης και της γραφειοκρατιας των Βρυξελλων , ωστε να φθασουν να υπογραφουν καταχαρουμενοι την Ενδιαμεση Συμφωνια του μακαριτη Αμερικανου υφυπουργου των Εξωτερικων Χολμπρουκ με τα Σκοπια το 1995 , να λενε ”ευχαριστω τους Αμερικανους” μετα τα Ιμια το 1996 , να μη ”σκανδαλιζονται” οι ιδιοι και οι συνευρωπαιοι συμμαχοι του Σημιτικου ΠΑΣΟΚ απο τα σκανδαλα του Χρηματιστηριου, της αγορας του αιωνος και της νοθειας των οικονομικων δεδομενων για να μπουμε στην ΟΝΕ του ευρω και στη συνεχεια να δινουν το 2009 αυτοδυναμια στον κ. Γ.Α.Παπανδρεου με την Ελληνοαμερικανικη υπηκοοτητα , για να μοιρασθουν τα ”λεφτα που ειπε οτι υπαρχουν” και να φερει στην Ευρωπη το Δ.Ν.Τ .
    Μετα , ε… μετα οι παθιασμενοι ερωτικα αισθανθηκαν ” οπως οι απατημενοι συζυγοι” και αναζητησαν συντροφους στον Συριζα του κ. Τσιπρα του 3%, τον οποιον το 2012 εκαναν αξιωματικη αντιπολιτευση και το 2015 κυβερνηση με την ευγενικη συνδρομη και -της κακοηθειας της Ν.Δ -τους ΑνΕλ του κ. Καμμενου και τωρα ”τον ανεβαζουν στον τριτο ουρανο” για την Συμφωνια της τεντας των Πρεσπων , που επεβληθη -το ειπε σε συνεντευξη του ο υφυπουργος Εξωτερικων των ΗΠΑ κ. Μιτσελ -απο τους Αμερικανους , για να μπουν τα Σκοπια στο ΝΑΤΟ ,για να παρακαθηνται ως Βορειοι Μακεδονες με τους Ελληνες στις δυο ετησιες συναξεις των ηγετων του ΝΑΤΟ , να συγκροτουν Νατοικες δυναμεις οι Ελληνες με τους Βορειομακεδονες στρατιωτικους , να αγωνιζονται σε ολες τις ομαδικες αθλητικες οργανωσεις ως ομαδα της Ελλαδος και της Βορειας Μακεδονιας , και στις οποιες μπορει να κερδιζει η Βορεια Μακεδονια την Ελλαδα ,- που δεν αποκλειεται να της απαγορευσουν να χρησιμοποιει και Μακεδονες αθλητες- και ολα αυτα να ειναι μια σχετη απολαυση για ολους τους Ελληνες, οπως θελουν να μας πεισουν οι ”αθωοι του αιματος της Μακεδονιας μας” Συριζαπασοκοι αριστεροι , που επιμενουν να μη θελουν να μειωσουν στα προ της οικονομικης κρισεως ποσοστα του -(3%)-, οπως θα επρεπε.
    Φυσικα οι ”53” των κ.κ. Φιλη και Τσακαλωτου δεν θα μεινουν με στααυρωμενα χερια οταν ο Συριζα βρεθει στην αντιπολιτευση .
    Υ.Γ. Το γραψαμε και αλλοτε οτι, στις επομενες εκλογες τον ”πολιτικο γορδιο δεσμο” θα τον κοψουν οι γλωσσομαθεις και πτυχιουχοι νεοι ηλικιας 20-40 ετων, που συνεχιζουν να ειναι ανεργοι και απαξιωμενοι..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα