Ο Μακρόν θα επισκεφθεί τον Ζάεφ και τον Ράμα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στην ευρωπαϊκή διάσκεψη κορυφής στις Βρυξέλλες ότι σύντομα θα επισκεφθεί τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

«Εκτιμώ ιδιαίτερα τις προσπάθειες του Έντι Ράμα και του Ζόραν Ζάεφ. Και οι δύο είναι πολύ γενναίοι. Ανυπομονώ να τους επισκεφθώ τους επόμενους μήνες. Εργάζονται και θα ολοκληρώσουμε το έργο. Αλλά ας μην γελιόμαστε. Χρειαζόμαστε πρόοδο στις διαδικασίες μας και μόνο τότε θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε συζητήσεις μαζί τους, αλλά όχι πριν, ως συνήθως, γιατί δεν έχει πλέον νόημα», πρόσθεσε.

Στην πρώτη δημόσια δήλωση του, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν,  μετά την άσκηση βέτο στις διαπραγματεύσεις ένταξης για τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία με την ΕΕ, προέτρεψε ότι η πλήρης ένταξη στην ΕΕ δεν θα πρέπει πλέον να είναι η μόνη πολιτική έναντι των χωρών που γειτνιάζουν με την Ένωση.

Παραδέχθηκε, επίσης, ότι ήταν ενάντια στο πράσινο φως για τη Βόρεια Μακεδονία και κόκκινο για την Αλβανία, με την εξήγηση ότι θα προκαλούσε βία όχι μόνο στην αλβανική μειονότητα στη Βόρεια Μακεδονία αλλά σε όλες τις χώρες όπου υπάρχει αλβανική μειονότητα.

MakFax

http://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Λογικωτατο ακουεται το επιχειρημα του κ.Μακρον οτι, ο διαχωρισμος Αλβανιας και Σκοπιων για εναρξη διαπραγματευσεων προς εισοδο τους στην Ευρωπαικη Ενωση ”θ’αβγαζε στα βουνα” τους αψηδες Αβανους-”Μακεδονες” των Σκοπιων και θα ειχαμε σοβαρες αναταραχες εκει .
    Βλεπει μακρυα ο ανθρωπος καθ’οτι Μακρον .
    Ομως ετσι ο κ. Μακρον μπορει να αρνηθει και παλι τον Μαιο του 2020 την εναρξη των διαπραγματευσεων για την Αλβανια, οποτε αυτη η αρνηση του θα εμπεριεχει και την αρνηση του για τα Σκοπια ,- που μετα τις Πρεσπες τα λενε Β.Μακεδονια -,για αποφυγη συγκρουσεων , μεταξυ Σλαβων και Αλβανων ” βορειομακεδονων” -τρομαρα τους- .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα