Ο Μάικ Πομπέο επισκέφθηκε την «Παναγία Περίβλεπτη» στην Οχρίδα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οκτώβριος 4, 2019. 20:54

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάικ Πομπέο στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βόρεια Μακεδονία, επισκέφθηκε την Εκκλησία της Παναγίας της Περίβλεπτης (Μπογκορόβιτσα Περίβλεπτα), μετά τις συναντήσεις με τον πρόεδρο Στέβο Πενταρόφσκι και τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ στην Οχρίδα.

Τον Πομπέο υποδέχθηκε ο αρχηγός της (Μη αναγνωρισμένης) «Ορθόδοξης Εκκλησίας της Μακεδονίας- Αρχιεπισκοπή Αχρίδας», Στεφάν (Στέφανος). και ο μητροπολίτης Ντεμπάρ -Κίτσεβου, Τιμοτέι (Τιμόθεος).

Κατά την επίσκεψη στην Εκκλησία της Παναγίας Περίβλεπτης, ο Πομπέο συνοδεύτηκε από τον βοηθό Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φίλιπ Ρίκερ, την πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Σκόπια, Κέιτ Μαίρη Μπάρνς και τους συμβούλους Μαίρη Κίσελ και Ρίκι Βάντελ.

Η Εκκλησία της Παναγίας Περίβλεπτης, είναι μια σημαντική εκκλησία, θησαυρός,  που πρόσφατα ανακαινίστηκε με χρηματοδότηση των προγραμμάτων USAID και ένα ειδικό ταμείο πρεσβευτών για την προστασία των πολιτιστικών αντικειμένων της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς, με το κεφάλαιο των 650 χιλιάδων δολαρίων.

Μάλιστα, με τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ, έχει αποκατασταθεί η Εθνική Πινακοθήκη της Βόρειας Μακεδονίας, το Πολυχρωμο Τζαμί του Τέτοβο, ο Πύργος του Κράτοβο Ζλάτκο, το τζαμί στον αρχαιολογικό χώρο στους Στόβους και το Μοναστήρι της Παναγία Ελεούσας στην Στρώμνιτσα, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

https://www.echedoros-a.gr/2019/10/blog-post_57.html#more

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα