Ο εκλεκτός του Ζάεφ νικητής στις προεδρικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 97% ΤΗΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΚΟΣΜΟΣ 05|05|2019 | 22:41 UPD: 06|05|2019 | 00:10


O Στέβο Πενταρόφσκι /ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού και εκλεκτός του Ζόραν Ζάεφ Στέβο Πεντάροφσκι κέρδισε την υποψήφια του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθη χθες στη Βόρεια Μακεδονία, και είναι ο μεγάλος νικητής.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώνει η Εθνική Εκλογική Επιτροπή της χώρας, με καταμετρημένο το 97% των ψήφων, ο Στέβο Πεντάροφσκι συγκεντρώνει ποσοστό 51,85 %, ενώ η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα αποσπά ποσοστό 44,55%. Το ποσοστό των άκυρων ψηφοδελτίων ανέρχεται στο περίπου 3,6%.

Το ποσοστό συμμετοχής, μισή ώρα πριν να κλείσουν οι κάλπες ανερχόταν στο 44,5%, κάτι που σημαίνει ότι εκπληρώθηκε ο όρος που απαιτούταν (προσέλευση άνω του 40%), προκειμένου οι εκλογές να θεωρηθούν έγκυρες.

Στον πρώτο γύρο, που διεξήχθη πριν από δύο εβδομάδες, ο Πεντάροφσκι είχε επικρατήσει με διαφορά μόλις 0,6% της βασικής του αντιπάλου Σιλιάνοφσκα (42,8% έναντι 42,2%), ενώ σε εκείνον συμμετείχε και ο Μπλέριμ Ρέκα, ο οποίος στηριζόταν από δύο αλβανικά κόμματα της αντιπολίτευσης («Besa» και «Συμμαχία για τους Αλβανούς») και έλαβε ποσοστό 10,6%.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/o-eklektos-zaef-nikitis-ekloges-boreia-makedonia

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα