Σύμφωνα με πληροφορίες του europost.gr ο γνωστός δημοσιογράφος και σχολιαστής Γιώργος Τράγκας σκέπτεται σοβαρά να προχωρήσει στον σχηματισμό νέου κόμματος της Δεξιάς. Η προοπτική αυτή τοποθετείται αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και συνδυάζεται και με το γεγονός ότι ο ίδιος στις εκπομπές του ασκεί έντονη κριτική στον Πρωθυπουργό και στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν παραλείπει να υπογραμμίζει και την «πολιτική αδυναμία του Κυρ. Μητσοτάκη» να αντιμετωπίσει το «φαινόμενο Αλέξης Τσίπρας».

Το ερώτημα, που ανακύπτει είναι ποιά στάση θα υιοθετήσει απέναντι στην πολιτική πρωτοβουλία Τράγκα -εάν και εφόσον αυτή εκδηλωθεί- ο μεγαλοεπιχειρηματίας και εκδότης Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος, λόγω οικογενειακής πολιτικής παράδοσης, επιθυμεί να έχει άμεση παρέμβαση σε όλες τις εξελίξεις στο χώρο της Κεντροδεξιάς και του Κέντρου.
Και όλα αυτά, με δεδομένο το γεγονός ότι ο Γιώργος Τράγκας αποτελεί στέλεχος εκδοτικού συγκροτήματος που πρόσκειται στον Βαγγέλη Μαρινάκη και συνομιλεί μαζί του, σχεδόν, σε καθημερινή βάση.

Πιό αναλυτικά, το ρεπορτάζ για τις νέες κινήσεις του Γιώργου Τράγκα έχει ως εξής:

Την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα λέγεται ότι σχεδιάζει να ανακοινώσει σύντομα ο Γιώργος Τράγκας. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Γιώργος Τράγκας, φέρεται , αρχές του νέου χρόνου να ανακοινώσει το νέο κόμμα, που θα κινείται στο χώρο της πατριωτικής δεξιάς.

Σ΄ αυτό συνηγορεί η σκληρή κριτική του, στις εκπομπές του, στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, τόσο προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ όσο και προς την πλευρά της ΝΔ και μάλιστα με έντονα απαξιωτικούς χαρακτηριστούς, προσωπικά για τον Αλέξη Τσίπρα και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν, ότι ο δημοσιογραφικός λόγος του Γιώργου Τράγκα ξεφεύγει από το πλαίσο της καθιερωμένης –και πολλές φορές επιβαλόμενης- δημοσιογραφικής κριτικής και μπορεί να θεωρηθεί περισσότερο ως πολιτικό μανιφέστο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο γνωστός δημοσιογράφος έχει την πεποίθηση ότι ο πολιτικός χώρος στα δεξιά της ΝΔ έχει μείνει ακάλυπτος, λόγω της τακτικής που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ουσιαστικά θέλει να μετασχηματίσει τη ΝΔ σε ένα κενρώο νεοφιλελεύθερο προσωποπαγές κόμμα, (στα αχνάρια του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν).

Μάλιστα θεωρείται βέβαιο ότι το νέο κόμμα θα δώσει την πρώτη μάχη στις προσεχείς Ευρωεκλογές.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το πρόπλασμα, για να στηθεί ο νέος πολιτικός φορέας του Γιώργου Τράγκα, υπάρχει.

Την Άνοιξη του 2012 ο Γιώργος Τράγκας είχε ανακοινώσει την ίδρυση νέου κόμματος με τίτλο: «ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ».

Δείτε το λογότυπο:

Η ανακοίνωση είχε γίνει μέσα από την σελίδα του του γνωστού δημοσιογράφου στο facebook και ανέφερε:

«Σας ανακοινώνω την ιδρυτική διακήρυξη του πολιτικού forum-πολιτικού φορέα που θα δραστηριοποιηθεί φυσικά με τη μαζική συμμετοχή σας και ονομάζεται ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Ένα μέτωπο που δεν επιλέγει δεξιούς ή αριστερούς και δεν έχει το ερώτημα μέσα ή έξω από το ευρώ, αλλά: Εντός ζωής».

Πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι, που θυμίζουν στον Γιώργο Τράγκα, ότι ανάλογες περιπτώσεις δημοσιογράφων, που τόλμησαν να κάνουν δικό τους πολιτικό φορέα, είχαν συνήθως επιτυχία. Για παράδειγμα ο Γιώργος Καρατζαφέρης με το ΛΑ.Ο.Σ. και πρόσφατα ο Κυριάκος Βελόπουλος, με την Ελληνική Λύση, που σε όλες τις δημοσκοπήσεις έχει ένα ποσοστό, που αγγίζει το 2%.

Και μια λεπτομέρεια που μπορεί να έχει τη σημασία της: Το συμβόλαιο του Γιώργου Τράγκα στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών λήγει αρχές του νέου χρόνου…

eyropost.gr