Οκτώ υπουργοί έμειναν εκτός κυβέρνησης -Όλο το παρασκήνιο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ

Εκτός κυβερνητικού σχήματος βρέθηκαν 8 υπουργοί, μετά τον ανασχηματισμό.

Είναι οι υπουργοί Παναγιώτης ΚουρουμπλήςΣταύρος Κοντονής, Λυδία Κονιόρδου, Ευάγγελος Αποστόλου ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης και οι υφυπουργοί Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας και Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής που στον προηγούμενο ανασχηματισμό είχε μετακινηθεί από το πρώτο τη τάξει υπουργείο, το Εσωτερικών, στο υπ. Ναυτιλίας, φαίνεται ότι «πληρώνει» με καθυστέρηση τη ρύπανση στο Σαρωνικό, αλλά και την είσοδο στην κυβέρνηση της -επίσης προερχόμενης από το ΠΑΣΟΚ-, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Ο Αλέξης Τσίπρας «χρύσωσε» το χάπι της εξόδου του από την κυβέρνηση, ανακοινώνοντας ότι θα τον προτείνει ως πρώτο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σταύρος Κοντονής που έμεινε εκτός του υπ. Δικαιοσύνης (ανέλαβε ο Μιχάλης Καλογήρου) κατά πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο «πλήρωσε» την υπόθεση της Energa και την αποφυλάκιση Φλώρου. Ωστόσο, κατά πληροφορίες την θέση του επιδείνωσε και το γεγονός ότι ήταν… υπερφίαλος προξενώντας αντιπάθειες εντός και εκτός κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι το παρατσούκλι του εκ Ζακύνθου ορμώμενου βουλευτή και τέως υπουργού είναι «κόντες». Κατά πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Κοντονή, ο πρωθυπουργός του πρότεινε να αναλάβει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, αλλά δεν δέχθηκε.

Η Λυδία Κονιόρδου έχασε το υπ. Πολιτισμού (ανέλαβε η Μυρσίνη Ζορμπά) μετά τις αλλεπάλληλες αστοχίες στο αντικείμενο της.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης «αποδεκατίστηκε» καθώς απομακρύνθηκαν και ο υπουργός Ευάγγελος Αποστόλου όπως και ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης των Οικολόγων-Πράσινων.

Εκτός «νυμφώνος» βρέθηκε και ο Γιάννης Μπαλάφας καθώς καταργήθηκε η θέση του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής. Οι γνωρίζοντες λένε ότι δεν είχε καλές σχέσεις με τον προϊστάμενό του υπουργό, Δημήτρη Βίτσα. Στο βωμό της «ανανέωσης» θυσιάστηκαν και οι υφυπουργοί Εξωτερικών Γ. Αμανατίδης και Παιδείας Δημ. Μπαξεβανάκης.

Σε αυτά τα ονόματα προστίθενται φυσικά η αναγκαστική έξοδος του Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος ανέλαβε γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και η αποπομπή του Νίκου Τόσκα, την παραίτηση του οποίου είχε κάνει δεκτή προ ημερών ο πρωθυπουργός, μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι.

Στ. Κοντονής και Π. Κουρουμπλής εκτός κυβέρνησης -Φωτογραφία: Intimenews/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Πηγή: iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα