Οι Τούρκοι απειλούν ότι θα κάνουν συμμαχία με Ρωσία και Ιράν κατά των ΗΠΑ – Τέλος το ΝΑΤΟ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

1 Ιανουαρίου 2017, 23:18

putin_erdogan-300x215www.tribune.gr

«Καμία αμερικανική διακυβέρνηση δεν προσέφερε ποτέ υποστήριξη στην τρομοκρατία ενάντια σε ένα σύμμαχό της τόσο ανοιχτά, ώστε όλος ο κόσμος να μπορεί να το δει», έγραφε την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ώρες πριν το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη, ο αρχισυντάκτης της Yeni Safak, Ιμπραήμ Καραγκιούλ, γνωστός κι ως φερέφωνο του Ερντογάν.

«Ποτέ δεν έστειλε όπλα σε αυτές τις οργανώσεις. Ποτέ δεν έβαλε τα όπλα μέσα στις πόλεις του συμμάχου της μέσω αυτής της οργάνωσης και να τα χρησιμοποιήσει για να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στις πόλεις. Ποτέ δεν στόχευσε τους πολίτες αυτής της χώρας. (…) Φονιάδες, δολοφόνοι, αυτοί που διέπραξαν σφαγές αμάχων και πρέπει να προσαχθούν κατηγορούμενοι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ποτέ δεν προστατεύθηκαν ποτέ από μια χώρα», γράφει ο Καραγκιούλ κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι υποστηρίζουν τους Κούρδους, αν κι εύκολα μπορεί κάποιος να νομίσει ότι αναφέρεται στην Τουρκία και πώς συμπεριφέρθηκε στον πόλεμο της Συρίας.

Με απλά λόγια, αυτά που αποδεδειγμένα η Τουρκία έκανε στη Συρία ο Καραγκιούλ κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι τα έκαναν στην Τουρκία.

Στη συνέχεια του νέου παραληρήματός του, το οποίο υπαγορεύεται από τον «εγκέφαλο» Ερντογάν, ο Καραγκιούλ κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι αποτελούν «μια ανοιχτή απειλή για την Τουρκία».

«Κάθε εβδομάδα, μπροστά στα μάτια μας, αμερικανικά και γερμανικά όπλα παραδίδονται στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), σε συγκεκριμένες περιοχές της Συρίας, με ελικόπτερα και αεροπλάνα. (…) Οι σύμμαχοι της Τουρκίας ανακήρυξαν μια τρομοκρατική οργάνωση [τους Κούρδους δηλαδή] ως εταίρο τους. Μέσω αυτής της οργάνωσης εφαρμόζουν μια πολιτική διχοτόμησης της Συρίας, πολιορκίας και αποκλεισμού της Τουρκίας».

«Μαζί με το [κουρδικό] PKK μετατρέπουν τη βόρεια Συρία σε μια οχυρωμένη περιοχή, σε ένα μέτωπο, σε ένα οπλοστάσιο ενάντια στην Τουρκία και τη Συρία -για την ακρίβεια ενάντια σε ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο. Διαπράττουν δημογραφική εξάλειψη [προφανώς εννοεί «εθνοκάθαρση»] στην ίδια περιοχή για αυτό τον λόγο».

Ο Καραγκιούλ, δηλαδή το Παλάτι του Ερντογάν, καταγγέλλει ΗΠΑ και Γερμανία ότι εξοπλίζουν τους Κούρδους για να πολεμήσουν ενάντια στο Ισλάμ. Ότι και οι Κούρδοι είναι στην πλειονότητά τους μουσουλμάνοι αποτελεί «ασήμαντη λεπτομέρεια».

«Ενώ αυτό συμβαίνει, αυτής της χώρας ο πρεσβευτής [των ΗΠΑ στην Άγκυρα] ψεύδεται μπροστά στα μάτια του λαού μας. Λέει, δεν το κάνουμε αυτό, δεν τους δίνουμε όπλα. Ωστόσο τα βίντεο, οι πληροφορίες, οι φωτογραφίες και οι κοινές στρατιωτικές βάσεις που εγκαθιστούν είναι όλα φανερά», αναφέρει ο Καραγκιούλ αλλά ούτε κουβέντα για τα τουρκικά όπλα που πήγαιναν στους τζιχαντιστές, γεγονός που το αποκάλυψαν και με βίντεο οι δημοσιογράφοι της Τζουμχουριέτ και κατέληξαν στα οθωμανικά μπουντρούμια.

Ο Ερντογάν μπορεί να δίνει όσα όπλα θέλει στους τρομοκράτες, οι ΗΠΑ δεν επιτρέπεται να βοηθούν εκείνους που πολεμάνε τους τρομοκράτες. Διότι έτσι μπαίνουν εμπόδια στις νεο-οθωμανικές ονειρώξεις του ημιπαράφρονα της Άγκυρας. Είναι τόσο απλοϊκός ο τρόπος που σκέφτεται ο Καραγκιούλ και όλο το ισλαμιστικό σκυλολόι του Ερντογάν. Τόσο επικίνδυνα απλοϊκός.

Ωστόσο ομολογεί, μια παράγραφο παρακάτω, ποιος είναι ο τρόμος του καθεστώτος Ερντογάν. Ο διαμελισμός της Τουρκίας. Η Συρία ήταν η συνέχεια ενός σχεδίου, λέει, και στο τέλος αυτού του χάρτη είναι «η διχοτόμηση της Τουρκίας».

Αρκετές ασυνάρτητες λέξεις παρακάτω ο Καραγκιούλ ομολογεί ότι δεν γνωρίζει πώς θα κυβερνήσει ο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά «εάν δεν αλλάξει την πολιτική του, δεν θα απομείνει τίποτα παρά μια Αμερική που θα κρέμεται από την ουρά μιας μεγάλης τρομοκρατικής οργάνωσης. (…) Εάν οι ΗΠΑ δεν αλλάξουν αυτή την επαίσχυντη στάση, θα σημάνει τη διαίρεση του κόσμου σε δύο σαφέστατα στρατόπεδα από όπου βρίσκεται η Τουρκία. Η Τουρκία δεν θα έχει επιλογή από το να προχωρήσει σε μια ριζοσπαστική επιλογή απέναντι σε μια αμερικανική κυβέρνηση που ευθέως τη χτυπά».

Είναι η ιδέα μας ή απειλεί με αποχώρηση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ;

«Ο πόλεμος στη Συρία δεν είναι πλέον συριακός πόλεμος. Έχει μετατραπεί σε πεδίο παγκόσμιας αναμέτρησης, μιας επίδειξης δύναμης. Η Συρία έγινε πεδίο μάχης των ΗΠΑ και της Ρωσίας, της Ανατολής και της Δύσης. Από αυτό το επίπεδο και μετά δεν μπορούμε άλλο να μιλάμε για ένα συριακό πόλεμο. Από εδώ και μετά το συριακό ζήτημα είναι θέμα που θα προκαλέσει συγκρούσεις σε παγκόσμια κλίμακα (…) και θα προκαλέσει καταστροφές πέρα από το μέγεθος της Συρίας».

Και συνεχίζει:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν βρίσκονται πουθενά στην εκεχειρία, στα σχέδια σχετικά με το μέλλον της χώρας. Δεν υπάρχουν ΗΠΑ στη Συρία εκτός από τη σχέση τους με τους Κούρδους. Δεν υπάρχει άλλη προσέγγιση των ΗΠΑ στην περιοχή άλλη από το να χτυπάνε την Τουρκία μέσω μιας οργάνωσης. Οι χώρες της περιοχής δεν έχουν άλλη προτεραιότητα από το να εκμηδενίσουν το αμερικανικό χαρτί της τρομοκρατίας».

«Μια εκεχειρία στη Συρία είναι κρίσιμης σημασίας ώστε να αποφευχθεί ένας περιφερειακός πόλεμος και παγκόσμιας κλίμακας καταστροφές. Πρέπει να προστατευθεί, να επιτευχθεί και να υποστηριχτεί. Τώρα μπροστά μας έχουμε δύο ζητήματα. Το ένα είναι το μέλλον της Συρίας και η εκεχειρία είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Το δεύτερο είναι που η παγκόσμια σύγκρουση που διεξάγεται μέσω της Συρίας που θα οδηγήσει. Αυτή είναι η πραγματική δυσκολία. Αυτή είναι η πραγματική απειλή».

«Εκεί είναι ακριβώς που επενδύουν οι ΗΠΑ και οι δυτικοί της σύμμαχοι. Ούτε καν νοιάζονται για τη Συρία. (…) Από σήμερα και πέρα δεν συζητάμε για τη Συρία, αλλά για την Τουρκία, το Ιράν και τη Ρωσία και όλες τις χώρες της περιοχής. Ποια βήματα πρέπει να γίνουν που θα καθορίσουν το σχεδιασμό του μέλλοντος αυτών των χωρών».

«Η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον δεν ενεπλάκη στην εκεχειρία, η προσπάθειά της είναι να σχεδιάσει την περιοχή μέσω της τρομοκρατίας του PKK (Κούρδων) και να απειλεί όλες τις χώρες της περιοχής μέσω της τρομοκρατίας, αυτή είναι μια νέα κατάσταση. Χρησιμοποιήθηκε για να δίνεται στην τρομοκρατία συγκαλυμμένη υποστήριξη, τώρα έχει γυρίσει σε ανοιχτό πόλεμο. (…) Η περιοχή μας δέχεται νέα εισβολή από τη Δύση. Η Τουρκία ίσως να χρειαστεί να πάρει ριζοσπαστικές αποφάσεις. Επειδή τόσο οι ΗΠΑ όσο και το ΝΑΤΟ και μερικές ευρωπαϊκές χώρες για την ακρίβεια απευθείας πολεμάνε την Τουρκία. Αυτό είναι!», καταλήγει ο παραληρηματικός Καραγκιούλ εκφράζοντας το ταραγμένο μυαλό του Ερντογάν.

Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα