Οι πιρουέτες του Νουρέγιεφ στη Νέα Υόρκη το 1962 και στο Μέγαρο Μουσικής την Κυριακή οι πιρουέτες Σπύρου Δανέλλη, Γιάννη Ραγκούση και Νίκου Μπίστη. 16 Ιαν 2019

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Επρόκειτο για μία εκδήλωση υποστήριξης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μετείχε και προσφώνησε ο κ. Τσίπρας, υπουργοί, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στους ομιλητές ο Σπύρος Δανέλλης, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Νίκος Μπίστης. Δεν ήταν τυχαία επιλογή. Προέρχονταν και οι τρείς από την Κεντροαριστερά, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ στόχευε και είχαν ιστορικό στις πολιτικές πιρουέτες.

Οι πιρουέτες του Νουρέγιεφ στη Νέα Υόρκη το 1962

Ο Σπύρος Δανέλλης είχε εκλεγεί βουλευτής στο Ηράκλειο Κρήτης με τον Συνασπισμό της Αριστεράς το 1996.
Το 2009 Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ. Το 2015 βουλευτής Ηρακλείου με «Το Ποτάμι».

Μετά δύο μέρες ολοκλήρωσε τις πιρουέτες με την δήλωση ότι σήμερα θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση και διαγράφηκε από το «Ποτάμι». Προφανώς αναμένει υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

Γιάννης Ραγκούσης Υπουργός Εσωτερικών στην Κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου και Υπουργός Εθνικής Άμυνας στην Κυβέρνηση Παπαδήμου.

Στις διπλές εκλογές του 2012 δεν εξελέγη βουλευτής και παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ επικαλούμενος διαφωνία για τον χειρισμό της Λίστας Λαγκάρντ από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Τον Μάιο 2016 αρχίζουν οι πιρουέτες. Ανακοινώνει την Κίνηση «Με την Επόμενη Ευρώπη». Τον Μάρτιο 2017 μετείχε στην ίδρυση του νέου κόμματος «Ώρα Αποφάσεων» με την Αννα Διαμαντοπούλου και τον Γιώργο Φλωρίδη.

Η επόμενη πιρουέτα. Μετείχε ως υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Μεγάλη η αποτυχία. Κατέλαβε την έκτη θέση με 2,43 ο/ο! Με μεγάλη, πλέον, εμπειρία στις πιρουέτες άρχισε να στοχεύει προς τον ΣΥΡΙΖΑ με την ελπίδα της εκλογής του. Τα διαπιστευτήρια τα έδωσε την Κυριακή υποστηρίζοντας την Συμφωνία με τα Σκόπια!

Νίκος Μπίστης. Όσκαρ στις πιρουέτες. Στη δικτατορία εντάχθηκε στο ΚΚΕ. Μετά τη διάσπαση εντάχθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού. Το 1983 εντάχθηκε στην Ανανεωτική Αριστερά. Όχι για πολύ. Μ ε άλλα στελέχη θα συγκροτήσει την «Ανανεωτική Εκσυγχρονιστική Κίνηση της Αριστεράς.

Αφού περάσει ένα διάλειμμα από την ΔΗΜΑΡ το 2003-2004 θα μετάσχει στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνοντας το υφυπουργείο Εσωτερικών. Και στις Ευρωεκλογές του 20014 θα είναι υποψήφιος της ΕΛΙΑΣ. Και στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 θα είναι στην 3η θέση στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας…

Η νέα πιρουέτα με προορισμό τον ΣΥΡΙΖΑ άρχισε με κριτική κατά της Φώφης Γεννηματά με στόχο να του ανοίξει η πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ. Άνοιξε με την εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής. Θα ανοίξει και για τις εκλογές ή θα διασκεδάσουμε με νέα πιρουέτα;

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα