Οι καλλιτέχνες για το Αφριν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η κίνηση των Ελλήνων Καλλιτεχνών για το Αφρίν. Οι καλλιτέχνες και οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, ανήρτησαν πανό κατά της στρατιωτικής επιχείρησης του τουρκικού στρατού και υπέρ του δοκιμαζόμενου λαού του Αφρίν.

Οι καλλιτέχνες ζήτησαν ένα τέλος στον πόλεμο της Συρίας και έκαναν έκκληση στη ρωσική κυβέρνηση να μπλοκάρει τον εναέριο χώρο του Αφρίν για τα τουρκικά βομβαρδιστικά και να δώσει έτσι ένα τέλος στη σφαγή των παιδιών του Αφρίν.

Το ψήφισμα των καλλιτεχνών:

«Η στρατιωτική επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας” που έχει εξαπολύσει η τουρκική κυβέρνηση εναντίον του Αφρίν της Βόρειας Συρίας μετράει ήδη πάνω από ένα μήνα ζωής. Σε αυτό το διάστημα, μεγάλος αριθμός αμάχων, μεταξύ των οποίων και παιδιά, έχει χάσει τη ζωή του. Μια ακόμη τραγωδία εκτυλίσσεται στην πολύπαθη Συρία, εναντίον του κουρδικού λαού και των Σύρων προσφύγων που κατέφυγαν στην περιοχή για να γλυτώσουν από τον εμφύλιο, την ώρα που η διεθνής κοινότητα σιωπά επιδεικτικά. Ο τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί τον οπλισμό του ΝΑΤΟ για να δολοφονεί παιδιά, χωρίς το τελευταίο να αντιδρά. Η Ρωσία έχει τη δυνατότητα να σταματήσει τη σφαγή σε μία στιγμή, απλά και μόνο εφαρμόζοντας μια no-fly zone πάνω από τον εναέριο χώρο του Αφριν, για τον οποίο είναι υπεύθυνη.

Τίποτε, όμως, δε γίνεται και οι διεθνείς δυνάμεις δε δείχνουν καμία πρόθεση να βοηθήσουν το λαό της περιοχής. Εμείς, οι Έλληνες καλλιτέχνες, αντιδρώντας σε αυτό το έγκλημα, την Πέμπτη, 1η Μαρτίου 2018 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, θα αναρτήσουμε πανό στο Σύνταγμα, μπροστά από τον άγνωστο στρατιώτη, για να συμπαρασταθούμε στο λαό του Αφρίν που δολοφονείται και για να καλέσουμε τη ρωσική κυβέρνηση να μπλοκάρει τον εναέριο χώρο της περιοχής και να απαγορεύσει τις πτήσεις των τουρκικών βομβαρδιστικών. Ελπίζουμε να είσαστε μαζί μας!»

Υπογραφές:
Δήμητρα Χατουπη
Κάτια Γέρου
Κυριάκος Κατσουράκης
Θεοδόσης Γραμτσας
Αντιγόνη Γύρα, χορογράφος
Μαρια Κεχαγιόγλου
Γιώργος Ζαμπουλάκης, σκηνοθέτης θεάτρου
Βασιλης Ανδρεου
Μαρια Σκουπα
Μαρβίνα Πιτυχούτη – Ηθοποιός, Εκπαιδευτικός Θεάτρου
Πηνελόπη Σταυροπούλου
Λάκης Χαλκιάς, τραγουδιστής
Χρόνις Αμανατίδης
Φίλιππος Τσαλαχούρης
Αντώνης Γαλεος
Αντώνης Γ. Χαλκιάς
Ελένη Μαρτσούκου
Έλλη Μερκούρη και ολόκληρη η Θεατρική Ομάδα Κωφών “Τρελά Χρώματα”
Όλγα Δαλέκου
Σοφία Ζάγκα
Μαρία Ρίκκου
Κώστας Ρίκκου
Μαρία Στεφανή
Νίνα Φωτιάδου
Μαρώ Τριανταφύλλου
Δαμιανός Κωνσταντινίδης, σκηνοθέτης – αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα