Οι Βούλγαροι γιόρτασαν τη νίκη τους κατά του Βυζαντίου στον Αχελώο ποταμό

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

 

 

 

 

 

 

«Αυτήν την ημέρα, πριν από 11 αιώνες, οι Βούλγαροι πολεμιστές προκάλεσαν μια αποφασιστική ήττα στο πανίσχυρο Βυζάντιο.

Αυτήν την ημέρα την τιμούμε, καθώς ο θρίαμβος στο πεδίο  της μάχης έφερε στο προσκήνιο  την κυριαρχία των βουλγαρικών όπλων  και την εμπιστοσύνη στη Βουλγαρία. Η νίκη στον ποταμό Αχελώο, ήταν καθοριστική για το μέλλον της βουλγαρικής κρατικής υπόστασης. Διατήρησε το έθνος, το ενίσχυσε και ακολούθησε μία άνευ προηγουμένου άνθιση της Βουλγαρίας, που άφησε τα χνάρια της στα χρονικά του ευρωπαϊκού πολιτισμού», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ.

Ο Ράντεφ συμμετείχε στην εθνική γιορτή της Βουλγαρίας για τα 1100 χρόνια από τη νίκη του Τσάρου Συμεών του Μεγάλου κατά του Βυζαντινού Στρατού στον Αχελώο ποταμό, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του προέδρου.

 

 

 

 

 

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, δήλωσε ότι η Χρυσή Εποχή του Συμεών έγινε δυνατή επειδή η Βουλγαρία ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τη θέση της στα Βαλκάνια με τη δύναμη του βουλγαρικού σπαθιού και να γίνει μία από τις πρώτες ευρωπαϊκές δυνάμεις.

«Χωρίς μια ισχυρή στρατιωτική ιστορία, σπάνια επιβιώνουν τα έθνη. Η ιστορία είναι αναγκαία για ύπαρξη της ελευθερίας και για αυτήν απαιτείται δύναμη και θέληση. Χρειαζόμαστε ενότητα», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους, τονίζοντας ότι «παρά την αλλαγή των εποχών αυτό το ιστορικό απόφθεγμα είναι διαχρονικό.

Μιλώντας στην τελετή, ο αρχηγός του βουλγαρικού κράτους, τόνισε ότι ο Συμεών θα παραμείνει στην ιστορία της Βουλγαρίας ως ένας «Μεγάλος», όχι μόνο ως στρατιωτικός ηγέτης, αλλά ένας σοφός, φωτισμένος πολιτικός και δημιουργός.

(focus-news.net)

http://www.echedoros-a.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οταν ειμαστε συνευρωπαιοι,αγαπητοι επισημοι και ανεπισημοι γειτονες Βουλγαροι. Οταν ερχομαστε και επιστρεφουμε σε μια ημερα στα σπιτια μας, -ειδικα οι βορειοελλαδιτες και νοτιοβουλγαροι-.Οταν πολλες ελληνικες επιχειρησεις ”δινουν ψωμι” σε Βουλγαρους στην Χωρα σας, δεν δειχνει ”εκδικητικοτητα” και αγενεια να γιορταζετε,με καθε επισημοτητα, την νικη του Βοριδος Συμεων σας πριν απο (1100) χρονια στον Αχελωο ποταμο επι του Ελληνικου στρατου-καθως Ελληνοποιηθηκε το πρωην Ρωμαικο κρατος μετα τον Ιουστινιανο-;;;. Θα θελατε να γιορταζουν και οι Ελληνες , με παρουσιες επισημων και διαγγελματα της Ελληνικης Πολιτειακης ηγεσιας ,τις συνεχομενες νικες επι των προπατορων σας -που σημειωτεον εγκατεσταθησαν στην Βαλκανικη τον 6ο μ.Χ αιωνα και εκχριστιανισθηκαν παραμενοντες υπο το Οικουμενικο πατριαρχειο της Κων/πολεως μεχρι το 1870- των Θρακομακεδονων ( Θρακη και Μακεδονια ηταν ενιαιο θεμα- περιφερεια ,με ονομα Μακεδονια) αυτοκρατορων , που απεκληθησαν και Βουλγαροκτονοι;;;. Τετοια ”βουτια ”στο παρελθον δικαιολογειται συνευρωπαιοι γειτονες;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα