Οι αλλοδαποί έρχονται για να μείνουν – Ν.Μπακογιάννη: «Να τους κρατήσουμε για εργάτες της γης»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μιλώντας σε τηλεοπτικό δίαυλο η Ν. Μπακογιάννη σημείωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται εργάτες γης και σημείωσε ότι κάποιες από αυτές τις ανάγκες μπορούν να καλυφθούν από τους αλλοδαπούς που βρίσκονται σε Κέντρα Υποδοχής στα νησιά.

«Υπάρχει μία διαδικασία στην Ελλάδα για τους εργάτες γης. Καλείς εργάτες γης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αυτή η διαδικασία σου επιτρέπει να δώσει προσωρινές άδειες παραμονής. Έχουν δουλειά και στέγη. Η πρότασή μου είναι να πάμε συγκεκριμένα στη Μόρια και να πούμε “ποιος θέλει να γίνει εργάτης γης ρε παιδιά;”.

Είμαι περίεργη να δω ποιοι θα ανταποκριθούν. Ή έχουν μπει σε μια λογική ιδρυματοποίησης; 

Υπάρχουν υπουργοί που το κουβεντιάσαμε και νομίζουν ότι αυτό το πράγμα μπορεί να περπατήσει, θα το δοκιμάσουμε κι αυτό. Εργάτες γης χρειάζεται η ελληνική ύπαιθρος», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Παράλληλα, η βουλευτής της ΝΔ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις σε τοπικές κοινωνίες για το μεταναστευτικό, σημείωσε ότι η κοινωνία είναι, μέχρι ενός σημείου, δικαιολογημένη, χαρακτηρίζοντας, παράλληλα απαράδεκτες ακραίες εκδηλώσεις τύπου «ρίχνω πέτρες, πάω να βουλιάξω, ψήνω χοιρινά μπροστά στη μύτη του αλλουνού»

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/nd/823197_oi-allodapoi-erhontai-gia-na-meinoyn-nmpakogianni-na-toys-kratisoyme-gia

spot_img

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η «Τελική Λύση» για την λαθρομετανάστευση πρέπει να έχει τις εξής κατευθυντήριες γραμμές:
    • Άμεσος διαχωρισμός όσων είναι ανίκανοι για εργασία: ασθενείς, γυναίκες, παιδιά.
    • Διαχωρισμός των εναπομεινάντων κατά φύλο. Τα γυναικόπαιδα παραμένουν στα σημερινά κέντρα κράτησης μέχρι νεοτέρας, αλλά με υποχρεωτική κοινωνική εργασία προς συντήρησης της διαμονής τους.
    • Μεταφορά ενήλικων αρρένων λαθρομεταναστών σε ακατοίκητες νησίδες.
    • Υποχρεωτική κοινωνική εργασία κτισίματος στρατοπέδων στις ακατοίκητες νησίδες, με αντάλλαγμα την διαμονή, περίθαλψη, και την διατροφή. (Για την χρηματοδότηση των οικοδομικών υλικών, απευθυνόμαστε Ε.Ε. για συγχρηματοδότηση με την προοπτική στο απώτερο μέλλον να λειτουργήσουν εκεί “ευρωπαϊκές” φυλακές με την ενοικίαση χώρου από τις άλλες χώρες για δικούς τους κρατουμένους στο μέλλον)
    • Με τον καιρό ξεκινούνε και οι υποχρεωτικές απελάσεις προς Αφρική/Ασία, και διάδοση μηνύματος στην οικουμένη για την νέα διαχείριση της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα.

    • Και δυσκολα υλοποιουνται οι προτασεις σας ,αλλα κυριως θα ”προσκρουσουν” στα δικαιωματα των μεταναστοπροσφυγων , που κατοχυρωνονται απο την Συνθηκη της Γενευης του 1952 και -εδω που τα λεμε -θυμιζουν και λιγο την Γερμανια του μεσοπολεμου ,ενω ”αντιστρατευονται” και την Χριστιανικη Ορθοδοξια μας και την παραδοσιακη φιλοξενια μας .
      Ενταξει μη εξελιχθουμε και σε μισανθρωπους . Λιγους εκφραζει η ”Εληνικη Λυση -Κυριακος Βελοπουλος.”
      Εξ’αλλου δεν φθασαμε στο μη παρεκει .
      Καλα το ”παλευει” η σημερινη κυβερνηση ,ειδικα με τα κλειστα -αλλα Τουρκα-”στρατοπεδα”,που θα ”τρομαξουν” πολλους ”τουριστες” απο την ΑφραΑσια ,με τα ακριβα κινητα τηλεφωνα και τα πολλα ντολλαρς.

      • “”πολιτικός της Ν.Δ. είχε τη μεγαλοφυή ιδέα εγκατάστασης ισλαμικών πληθυσμών στα εγκαταλειμμένα ορεινά χωριά της Ελλάδας, επειδή, όπως ισχυρίστηκε, με αυτή τη διαδικασία θα λυθεί το οικονομικό και δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.
        Ο Στρατός αντιστοίχως συμμετέχει αφενός στην ταχύτατη μεταφορά των εποίκων από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα και αφετέρου επιδεικνύει υπερβάλλοντα ζήλο στην εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών τους, ακυρώνοντας έτσι την αποστολή του, που είναι η υπεράσπιση της πατρίδας από κάθε ένοπλο ή άοπλο εισβολέα.
        Από τη συγχορδία του αφελληνισμού δεν θα μπορούσε να είναι απούσα και η ακαδημαϊκή κοινότητα. Αυτή ακόμα μια φορά περιφρονεί τα «υλικά» προβλήματα των κοινών θνητών και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα, εμμένοντας στην ανώτατη πνευματική εξάσκηση της ανάλυσης των ρόλων”” (https://eoniaellhnikhpisti.blogspot.com/2019/11/blog-post_21.html)

        • Ενταξει ”μη δενετε κομπο” ο,τι γραφει ο νεαρος διδακτωρ ξενου Πανεπιστημιου κ. Αλκιβιαδης Κεφαλας , που με αφορμη την δηλωση του πρωην Γερμανου πρεσβυ στην Ελλαδα εγραψε τον ”φιλιππικο” του για τους Ελληνες πολιτικους , και δη τους κυβερνητικους , που μπορει να κουβεντιαζουν το θεμα ,γιατι τους απασχολει -οπως εμας τωρα- αλλα τις αποφασεις τις παιρνει η κυβερνηση ,η οποια και με τα χθεσινα μετρα ολοι θα διαπιστσουμε οτι το θεμα θα ελεγχθει καλυτερα , μια που δεν μπορουμε να κανουμε διαφορετικα -εκτος αν τα βαλουμε με ολο τον φιλομεταναστευτικο κοσμο εντος και εκτος Ελλαδος .
          Πως να πεισεις τον κ. Βιτσα -και τα αλλα ”παιδια”-που θεωρει τις κλειστες δομές που θα γινουν ως φυλακές Αλκατράζ;;.
          Γιαυτο και οποιος ”Κυριακος Βελοπουλος ” ,η, ”Αλκιβιαδης Κεφαλας” λεει τα δικα του θα ερωταται τι θα εκανε αυτος ως πρωθυπουργος ,ο οποιος ομως θα ηθελε την Ελλαδα μεσα στην Συμμαχια του ΝΑΤΟ , στην Ευρωπαικη Ενωση , στον ΟΗΕ με την αμεριστη προστασια των προσφυγων , γιατι εκτος αυτων ”θα μας φαει το μαυρο φιδι”.
          Τι λεμε ”εξω απο το χορο πολλα τραγουδια λενε” , γιατι για τους πολιτικους και τους λοιπους αυτα λεγονται για το ψωμακι τους .
          Να τα λενε ,αλλα να τα ακουνε μονοι τους .

          • ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΙΜΗ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΕ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ, ΕΣΤΩ ΙΣΩΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ:
            “”Πληθύνονται συνεχώς τα σενάρια για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στο ερημονήσι Λέβιθα, όπου και σε χάρτη του ΥΦΕΘΑ φάνηκε η κάτοψη κλειστού κέντρου που προγραμματίζει να δημιουργήσει η κυβέρνηση.
            Σε περίπτωση υλοποίησης ενός τέτοιου έργου πρόκειται να ενισχύσει την εσωτερική ασφάλεια και να μειώσει τις απειλές προς την ελληνική κοινωνία, δημιουργώντας παράλληλα ανθρώπινες συνθήκες στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.
            Η μεταφορά μεταναστών σε μια τέτοια τοποθεσία αποτελεί μια θετική εξέλιξη, αν τελικά υλοποιηθεί και δεν αποδειχθεί κυβερνητική αμέλεια, καθώς οι δομές που φτιαχτούν θα μπορούν να φιλοξενήσουν σημαντικό αριθμό ατόμων, ενώ παράλληλα θα επιτρέψουν στους μετανάστες να διατηρήσουν ανενόχλητοι τις συνήθειές τους χωρίς παρεμβολές στην ελληνική καθημερινότητα.
            Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Ethnos.gr, το ερημονήσι Λέβιθα ενδέχεται να αποτελέσει ένα τεράστιο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, γεγονός που θα αποσυμφορήσει τα νησιά που αφυκτιούν από το 2015 και θα αποτρέψει τη δημιουργία της ίδιας κατάστασης στην ενδοχώρα.

            Ασκήσεις επί χάρτου ή δεύτερες σκέψεις;
            Η κάτοψη του κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου που παρουσίασε την Τετάρτη ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και συντονιστής για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, Αλκιβιάδης Στεφανής, έχει σχεδιαστεί πάνω στο έρημο νησί Λέβιθα, στο Κεντρικό Αιγαίο, γεγονός που γεννά ερωτηματικά αναφορικά με τις πιθανές προθέσεις των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων στο επόμενο στάδιο του σχεδιασμού.
            Σε άρθρο του, με τίτλο «Σαρώστε τους κάτω από το χαλί», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, διατυπώνει την εκτίμηση πως τα κυβερνητικά στελέχη πιθανόν να είχαν την πρόθεση να το ανακοινώσουν σε ύστερο χρόνο, αλλά «τους ξέφυγε».
            «Ατυχής διαρροή; Δοκιμαστική πρόβα τζενεράλε; Τροχειοδεικτικά πυρά; Ας μην περιμένουμε την απάντηση (που έχει ήδη, έτσι κι αλλιώς, αργήσει)», αναφέρει ο κ. Αρβανίτης, ο οποίος έκανε και σχετική επείγουσα παρέμβαση στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.(https://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/kybernisi-nd-saroste-toys-kato-apo-xali)

            Το νησί Λέβιθα βρίσκεται στο κέντρο του Αιγαίου Πελάγους, μεταξύ Αμοργού, Λέρου και Πάτμου, σε στρατηγικά κρίσιμο σημείο αναφορικά με την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ.
            Κατοικείται μόνιμα από την οικογένεια Καμπόσου, η οποία υποστηρίζει πως έχει τις «ρίζες» της στο νησί από το 1820, και διατηρεί εκεί κτηνοτροφική μονάδα.
            «Μόνο ένα μήνα το βαρύ χειμώνα φεύγουμε και πηγαίνουμε στην Πάτμο. Όλο τον υπόλοιπο χρόνο είμαστε εδώ και ασχολούμαστε με τα ζώα μας και τη γη μας», είπε στο ethnos.gr η κ.Ειρήνη Καμπόσου, η οποία περίμενε τον έναν από τους γιους της που είχε πάει με το καϊκι στη Πάτμο για προμήθειες.
            Η ίδια δεν γνωρίζει τίποτα για πιθανή δημιουργία κέντρου προσφύγων στο νησί, ενώ αντιτίθεται σθεναρά σε επένδυση που βρίσκεται στα «σκαριά» για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου.
            Πλήρη άγνοια δηλώνει και ο Μιχάλης Κόλλιας, δήμαρχος Λέρου, στα διοικητικά όρια του οποίου ανήκει η Λέβιθα.
            Ο ίδιος θεωρεί πως είναι πολύ δύσκολο ως αδύνατο να στηθεί τέτοια υποδομή στο νησί, το οποίο δεν έχει νερό, ούτε ηλεκτρικό.
            Μια μικρή μονάδα εξασφαλίζει ρεύμα για τις ανάγκες της μοναδικής οικογένειας και μιας μικρής ταβέρνας που λειτουργεί το καλοκαίρι για τους επισκέπτες του νησιού, ενώ τις ανάγκες ύδρευσης καλύπτει μια δεξαμενή, που γεμίζει με υδροφόρα δύο φορές το χρόνο.
            «Δεν υπάρχει ούτε λιμάνι, μόνο ένα μικρό αλιευτικό για καϊκια. Πώς θα μεταφέρονται οι μετανάστες; Δεν έχω ακούσει τίποτα σχετικό, αλλά μου φαίνεται πολύ δύσκολο να γίνει εκεί κάτι τέτοιο», ανέφερε ο κ.Κόλλιας.””

  2. Για να το ληξουμε το θεμα να ευχομαστε να μη ”ξαποστειλει” προς την Ελλαδα καμια πεντακοσαριά χιλιαδες η Τουρκια -με Ερντογαν ,η, χωρις αυτον -απο τα τρια εκατομυρια των προσφυγομεταναστων , που εχει και σιτιζει τωρα-και με εξοδα δικα μας μια και ειμαστε μελος της Ευρωπαικης Ενωσεως- και δεν θα μας σωσει ουτε η Λέβιθα ουτε ολα τα ξερονησια του Αιγαιου ,του Αιγαιου , που μας φιλοξενει καπου δεκα εκατομυρια τουριστες το καλοκαιρι και μας δινει τα μισα εσοδα απο τον τουρισμο.
    Τα κλειστα κεντρα , αν γινουν αυτον τον χειμωνα και ”διαφημισθουν” στην Τουρκια και στα κρατη , απ’οπου στελνονται( ΝΑΙ στελνονται με το αζημιωτο προς το προσωπικο της φυλαξεως των συνορων τους και των Τουρκικων ακτων) οι προσφυγες και οι μεταναστες , για Ελλαδα και Ευρωπη θα το ξανασκεφθουν ,αν προκειται να ”ξαναφυλακισθουν” σαυτα τα κεντρα κανενα χρονο και παραπανω ,ιδιαιτερα οσοι δεν ειναι προσφυγες.
    Αν επισπευσθει η υλοποιηση του Κυβερνητικου σχεδιου θα μειωθουν οι αφιξεις , εκτος εαν ,-οπως προαναφερουμε -,ερχονται και ”με φερυ-μπωτ” απο την Τουρκια καθημερινως το 7μηνο Απριλιου-Οκτωβριου του 2020 ,-κατι που δεν αποκλειεται-, για να εκβιασει περισσοτερο την Ευρωπαικη Ενωση ο κ. Ερντογαν και να αναστατωσει την Ελλαδα,η οποια αναγκαστικως θα καταφυγει σε κυβερνηση Εθνικης Ενοτητος ,για να λαβει σοβαρες αποφασεις , -κατι που υπαινιχθηκε σε προσφατη ομιλια του στην Θεσ/νικη ο πρωην πρωθυπουργος κ. Κωστας Καραμανλης, που διακρινεται για τις γεωπολιτικες ενορασεις του .
    Παντως αποριας αξιον ειναι οτι κανενα δικο μας πολιτικο κομμα δεν εχει επαφες με το συγγενικο του κομμα της Τουρκιας , για να εχουμε καλυτερη γνωση των προθεσεων του φιλου -λεμε συνεχεια ,ιδιως οι αριστεροι- λαου της Τουρκιας .
    Ποιος συνελληνας δεν περιμενει να ξεκινησει τετοιες επαφες ο πρωην πρωθυπουργος κ. Τσιπρας , που ελεγε οτι ειχε αριστες σχεσεις με τον κ.Ερντογαν ,παρ’οτι τις ”ναρκοθετουσε” ο ”στραταρχης” του κ. Καμμενος .
    Ισως-ομως- να μη ανησυχει τοσο ,επειδη εξασαφλισε την συμμαχια εναντιον της Τουρκιας του ”δυνατού” φιλου του κ. Ζαεφ , στον οποιον χαρισε ο,τι αρνουνταν ολοι οι προκατοχοι του πρωθυπουργοι απο το 1992, -για να μη ξεχνιομαστε -.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα