Έχουν ξεφύγει τα πράγματα στην Λέσβο με αφορμή την «έκρηξη» της κρίσης στο προσφυγικό και ομάδες πολιτών προσπαθούν, πλέον, να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, με όποιες επιπτώσεις μπορεί το γεγονός αυτό να έχει.

Χθες το βράδυ μια ομάδα περίπου είκοσι νεαρών που είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με κράνη και ήταν οπλισμένοι με ρόπαλα έκαναν ελέγχους σε περαστικούς, Έλληνες και ξένους, στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με καταγγελίες οι συγκεκριμένοι νεαροί επιτέθηκαν σε φοιτητές, εθελοντές και εργαζόμενους σε μη Κυβερνητικές Οργανώσεις όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εστιατόριο της περιοχής.

Είχε προηγηθεί πορεία αντιφασιστικών, φοιτητικών κυρίως, οργανώσεων από την παραλία της Επάνω Σκάλας στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ όπου η Αστυνομία δεν επέτρεψε στους διαδηλωτές να συνεχίσουν.

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες η ίδια ομάδα νεαρών, πάντα με καλυμμένα τα πρόσωπα τους και οπλισμένοι με ρόπαλα πήγαν και στο χωριό της Μόριας χθες αργά το απόγευμα και το βράδυ, ελέγχοντας σπίτια και μαγαζιά εάν σε αυτά κατοικούν ξένοι, αιτούντες άσυλο ή μέλη, εθελοντές και εργαζόμενοι σε ΜΚΟ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες έσπασαν το αυτοκίνητο μιας Ιταλίδας εργαζόμενης σε ΜΚΟ στο οποίο επέβαιναν και δυο αιτούντες άσυλο.

Φωτιά σε ερειπωμένα κτίρια
Επίσης η Πυροσβεστική επενέβη σε περίπτωση ανάφλεξης υλικών σε ερειπωμένη κατοικία που προήλθε από ρίψη βεγγαλικού! Φωτιά κατέκαψε και άλλη ερειπωμένη κατοικία στη Μόρια, προχθές Δευτέρα το βράδυ, ίσως για να μην μπορούν να βρούν καταφύγιο πρόσφυγες.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις επενέβη η Αστυνομία.

Τέλος πριν από λίγο με ανακοίνωση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου της Μόριας έγινε γνωστό ότι το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτο: αρχείου

https://europost.gr/xefeygei-apo-kathe-elegcho-i-katastasi-sti-mytilini-nearoi-me-ropala-kai-krani-elegchoyn-perastikoys-kai-apothoyn-meli-ton-mko-poy-yperaspizontai-p