ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΑΟΖ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Καλά οι κυβερνήσεις των Αθηνών δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν ΑΟΖ με την Αίγυπτο γιατί δεν ήθελε ο Σίσυ.
Με την Κύπρο γατί δεν το έκαναν;
Ας σπεύσουν να το κάνουν, τώρα, σήμερα, την ώρα που μιλάμε, πριν η συμφωνία Τουρκίας- “Κυβέρνησης Τρίπολης” σταλεί στον ΟΗΕ.
Ελπίζω να έχει υπάρξει, τουλάχιστον, προεργασία. Διαφορετικά δεν είναι, απλώς, ανίκανοι.
Αλλά και προς τον Σίσσυ (της Αιγύπτου) να γίνει πρόταση.
Μεταξύ των επιδιώξεων της Τουρκίας, με τη Συμφωνία αυτή, είναι να μην μπορεί η Ελλάδα να συμφωνήσει και οριοθετήσει ΑΟΖ με χώρες όπως η Κύπρος και η Αίγυπτος.
Αν δεν το κάνει η κυβέρνηση (ΑΟΖ με Κύπρο) σημαίνει ότι συμμετέχει σε ένα συμφωνημένο παιχνίδι.

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. “Αν δεν το κάνει η κυβέρνηση (ΑΟΖ με Κύπρο) σημαίνει ότι συμμετέχει σε ένα συμφωνημένο παιχνίδι.”

    Δε νομίζω. Ανέκαθεν οι κυβερνήσεις που πέρασαν, είχαν σαν στρατηγικό στόχο την “πολιτική του κατευνασμού”. Με άλλα λόγια, δεν κάνουμε το παραμικρό που πιθανόν να εξαγριώσει την Άγκυρα… ήτοι καθορισμός ΑΟΖ με χώρες που γειτνιάζουν.

    Αυτό δε σημαίνει ότι ήταν πουλητάρια imho. Απλά, κότες και ανίκανοι.

  2. Στην ανακηρυξη της ΑΟΖ με την Κυπρο νομιζω οτι ”συμμετεχει” και η Αιγυπτος σε μια γωνια και γιαυτο απο την εποχη του Μπουμπαρακ ακομη και αργοτερα δεν μπορεσε ο γνωστος υφυπουργος Εξωτερικων Δωδεκανησιος κ. Βαληνακης της κυβερνησεως του κ.Κωστα Καραμανλη ”να τελειωσει” το θεμα αυτο και απο τοτε μας προεκυψε και η Κανταφικη Λιβυη με την Γαυδο, που και αυτη οπως η Αιγυπτος ηταν τοτε φιλοτουρκες ως μουσουλμανικες .
    Μετα το 2010 γιναμε φιλοι με Αιγυπτο και με Ισραηλ , αλλα πσαραμενει το casus belli της Τουρκιας και ειχαμε τα ”οικονομικα χαλια μας”και κυβερνητες που ετρωγαν κουλουρια με τους συναδελφους τους .
    Θα ηταν καλα να μας ενημερωνε ενας διπλωματης -εν ενεργεια ,η, συνταξει -για το θεμα αυτο ,για να μη εικαζουμε οτι υπαρχουν ”δολοπλοκιες ” τεσσαρων διαδοχικων κυβερνησεων απο το 2009 μεχρι τωρα.
    Υ.Γ ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΑΝΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΟΖ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ,ΑΛΛΑ ΟΙ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΤΑΓΚΟ ,ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΔΥΟ .

    • “Μετα το 2010 γιναμε φιλοι με Αιγυπτο και με Ισραηλ”

      Ως προς την Αίγυπτο, αυτό είναι λάθος. Με την χώρα τού Νείλου διατηρούσαμε πάντα τις καλύτερες δυνατόν σχέσεις, λόγω τής μεγάλης ελληνικής ομεγενείας εκεί. Μετά την επανάσταση των Ναγκίμπ-Νάσερ, προσπαθήσαμε ακόμη περισσότερο να τα έχομε καλά μαζί των, μήπως και καταφέρομε (δεν το καταφέραμε τελικά) να ξεμπλέξομε τις περιουσίες των ομογενών μας, που τις είχε ουσιαστικά αρπάξει το κράτος. Πιστεύω ότι για τον λόγο αυτόν και μόνον αργήσαμε πολύ ν’ αναγνωρίσομε το κράτος τού Ισραήλ και το κάναμε μόνον όταν η ίδια η Αίγυπτος, αψηφώντας τον υπόλοιπο Αραβικό κόσμο, συνήψε διπλωματικές σχέσεις μαζί του.

      Η Ελλάδα δεν έχει ανακηρύξει και εν συνεχεία οριοθετήσει ΑΟΖ, για τούς γνωστούς φοβικούς της λόγους, οι οποίοι είναι εντελώς αδικαιολόγητοι, αφού το τουρκικό casus belli ισχύει μόνο για την επέκταση των χωρικών της υδάτων πέραν των σημερινών 6 νμ. Εννοείται ότι, αν η Ελλάδα τα είχε εγκαίρως επεκτείνει, αντί να διατυμπανίζει το φοβικό της σύνδρομο, το πιθανότερο είναι να μην είχε συμβεί τίποτε απολύτως. Δυστυχώς, η πολιτική κατευνασμού μάς έφερε στα σημερινά χάλια και σταδιακά χάνομε την χώρα μας χωρίς πόλεμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα