Νέο δόγμα «προληπτικών» στρατιωτικών επεμβάσεων για «αποφυγή ανθρωπιστικών καταστροφών» εξήγγειλε ο Ρώσος ΥΠΑΜ Σ.Σοϊγκού

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Νέο δόγμα «προληπτικών» στρατιωτικών επεμβάσεων για «αποφυγή ανθρωπιστικών καταστροφών» εξήγγειλε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, από τo ετήσιο συνέδριο διεθνούς ασφάλειας της Μόσχας MCIS (Moscow Conference on International Security) το 8ο κατά σειρά που διοργανώνεται από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε πανευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το συνέδριο, οι εργασίες του οποίου λήγουν σήμερα 25 Απριλίου, παρακολούθησαν πάνω από 1.000 αντιπροσωπείες από 101 χώρες του κόσμου (σημ. το 2018 το είχαν παρακολουθήσει 850 αντιπρόσωποι από 95 χώρες), ενώ θα παρευρέθηκαν 30 υπουργοί Άμυνας.

Παρών στις εργασίες του συνεδρίου και ο διευθυντής του pronews.gr και υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας Τάσος Γκουριώτης, κατόπιν ειδικής προσκλήσεως του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, όντας ο μόνος Έλληνας επίσημος στο συνέδριο πλην του Έλληνα ΑΚΑΜ στη Μόσχα.

Ο Ρώσος ΥΠΑΜ, Σ.Σοϊγκού, είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του:

“Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει άλλη Συρία.

Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει άλλη τέτοια ανθρωπιστική καταστροφή.

Ο αριθμός των συγκρούσεων στον κόσμο ανεβαίνει.

H κύρια τάση είναι η συσσώρευση πιθανών εστιών συγκρούσεων σε διάφορες περιοχές στον κόσμο.

Οι “παγωμένες” διαμάχες γίνονται πλέον “ενεργές και σχηματίζονται νέα κέντρα ένοπλων συγκρούσεων.

Την ίδια στιγμή πολλά από αυτά σχηματίζονται με έξωθεν παρεμβάσεις.

Οι συγκρούσεις μεγαλώνουν και συνεχίζουν στην Υεμένη.

Οι συγκρούσεις στην Λιβύη μπαίνουν σε μια νέα φάση.

Οι εντάσεις παραμένουν σε Συρία και Ιράκ.

Στην Αφρική αυξάνεται η δραστηριότητα τρομοκρατικών ομάδων. Η δυτική πλευρά της ηπείρου κυριαρχείται από πειρατές που δρουν ανεξέλεγκτα καταλαμβάνοντας πλοία.

Η ζώνη αστάθειας στις περιοχές που συνορεύουν με το Αφγανιστάν, επεκτείνεται.

Στην νοτιοανατολική Ασία με τη μορφή σχηματισμού ενός νέου συστήματος ασφαλείας στην αποκαλούμενη περιοχή Ινδίας-Ειρηνικού, γίνονται προσπάθειες ώστε να περιοριστεί η αλληλεπίδραση των χωρών με την δημιουργία νέων διαχωριστικών γραμμών”.

Υπάρχουν τρεις χώρες στις οποίες η Μόσχα ήδη εμπλέκεται ενεργά εκτός από την Συρία: Στη Σερβία, στη Βενεζουέλα και στη Λιβύη μέσω του Στρατηγού Χ.Χαφτάρ.

Η μεν Σερβία κινδυνεύει με “βαλκανική άνοιξη” με διαμαρτυρίες κατά του προέδρου της χώρας.

Στη Βενεζουέλα πρόσφατα είχε πάει ρωσικό στρατιωτικό απόσπασμα ενώ γίνονται συζητήσεις για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής καταστροφής.

Στη Λιβύη ο Στρατηγός Χαφτάρ δίνει μάχες για την εκκαθάριση της χώρας του από τους ισλαμιστές τρομοκράτες και μέλη της Μουσουλμανική Αδελφότητας.

Στο Νις της Σερβίας υπάρχει το ρωσικό «κέντρο φυσικών καταστροφών» το οποίο είναι ουσιαστικά ρωσική στρατιωτική βάση με ειδικό προσωπικό και συστήματα.

Στα πλαίσια αυτά των ρωσο-σερβικών σχέσεων εντάσσεται και  η απόφαση «βοήθειας» για την τοποθέτηση ενός ρωσικού υπερ-ραντάρ στο βουνό Καπαόνικ, δίπλα ακριβώς από τα σύνορα με το Κόσοβο, το οποίο θα «βλέπει» όλα τα Βαλκάνια, θα παρακολουθεί την αμερικανική βάση Bonsteel στο Κοσσυφοπέδιο και την στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στην Ρουμανία (αντιπυραυλική ασπίδα) .

Το 2010, η Ρωσία κατασκεύασε μακριά από το φως της δημοσιότητας στην ουσία την μεγαλύτερη στρατιωτική βάση εκτός Ρωσίας, μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Αυτή η στρατιωτική βάση στο Νις, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Σερβίας και 100 χλμ από τα σύνορα με Κοσσυφοπέδιο, καθιερώθηκε ως μια “ανθρωπιστική βάση” όπου ρωσικά αεροσκάφη θα επιχειρούν σε περιόδους φυσικών καταστροφών.

Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις και το επιχειρησιακό επιτελείο στο Νις, είναι σε θέση να συντονίσουν τις ενέργειες τους με άλλες δύο ταξιαρχίες στις περιοχές Ράσκα και Βράνιε στην Σερβία.

Τώρα όσον αφορά την Λιβύη, η Μόσχα ήδη εμπλέκεται ενεργά εδώ καιρό με παροχή όπλων και στρατιωτικών συμβούλων στον LNA του Στρατηγού Χ.Χαφτάρ. Άλλωστε, είναι γνωστό πως υποστηρίζει τον Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι, τον γιο του Μουαμάρ Καντάφι.

Ο Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι απελευθερώθηκε από μια ένοπλη οργάνωση στη δυτική Λιβύη, όπου παρέμενε κρατούμενος μετά την ανατροπή του πατέρα του, Μουάμαρ Καντάφι.

Μέχρι τα γεγονότα του 2011 ο Σαΐφ Αλ Ισλάμ εθεωρείτο μεταρρυθμιστής και διάδοχος του πατέρα του στην εξουσία.

Τώρα ετοιμάζεται να διεκδικήσει την προεδρία της Λίβυης στις επόμενες εκλογές.

Δείτε βίντεο


Ενσωματωμένο βίντεο

Ruptly

@Ruptly

‘Humanitarian situation in and refugee camps dire’ –

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Ruptly

Ενσωματωμένο βίντεο

MFA Russia 🇷🇺

@mfa_russia

We report the complete failure of the military campaign waged by the and its allies in . They have failed neither to eradicate terrorism nor the drug threat, nor to prepare combat-ready national armed forces

106 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

pronews.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα