Νέο δόγμα Παπακώστα: «Οι αστυνομικοί να αυτοπροστατεύονται» -Οργή στην ΕΛΑΣ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ
Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Οργή στους κύκλους της ΕΛ.ΑΣ έχει προκαλέσει η νέα επίθεση κατά αστυνομικών από αντιεξουσιαστές στο Εφετείο που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών.

Ως γνωστόν το πρωί, ομάδα 50 αντιεξουσιαστών εξαπέλυσε επίθεση σε αστυνομικούς που είχαν προσέλθει να καταθέσουν εναντίον τους για υπόθεση του 2012, έξω από το Εφετείο Αθηνών, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης τα πνεύματα οξύνθηκαν και -σύμφωνα με καταγγελίες- οι αντιεξουσιαστές άρχισαν να βρίζουν τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια βγήκαν έξω και συνεχίστηκε η λεκτική αντιπαράθεση, μέχρι που κάποια στιγμή ένας από τους αντιεξουσιαστές απείλησε έναν από τους αστυνομικούς λέγοντάς του «θα σε σφάξω» και ακολούθησε εκτεταμένη επίθεση με κράνη και γροθιές.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Το κλίμα στην ΕΛ.ΑΣ., έγινε ακόμη πιο βαρύ μετά τις καταγγελίες ενός εκ των τραυματισμένων αστυνομικών που φέρεται να είπε ότι ο επικεφαλής αστυνόμευσης συνέστησε να μην γίνουν συλλήψεις για να μην «οξυνθούν» περαιτέρω τα πνεύματα.

Παπακώστα: Δικαίωμα του πολίτη να ζητά ταυτότητα αστυνομικού με πολιτικά

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα μιλώντας στο Open υποστήριξε ότι δεν υπάρχει εντολή να μην γίνονται συλλήψεις. «Δεν ξέρω γιατί δεν έγιναν συλλήψεις», είπε.

Θυμίζοντας ωστόσο την περίφημη ρήση της ΕΛΑΣ επί υπουργίας Τόσκα «οι πολίτες να κάνουν τους κοιμισμένους» όταν μπαίνουν διαρρήκτες στα σπίτια τους, η κα Παπακώστα κάλεσε τους αστυνομικούς «να εντείνουν την αυτοπροστασία τους, να προσέξουν τον εαυτό τους», διαμηνύοντας παράλληλα ότι «θα εφαρμόσουμε το δόγμα της μηδενικής ανοχής».

Η κα Παπακώστα, κλήθηκε επίσης να σχολιάσει την… εξακρίβωση ταυτοτήτων που έκαναν μέλη του Ρουβίκωνα σε αστυνομικούς με πολιτικά, στου Ζωγράφου και τις δικαιολόγησε. «Είναι δικαίωμα του πολίτη να ζητά από αστυνομικό με πολιτικά την ταυτότητά του» είπε.«Αυτοί (σ.σ. οι Ρουβίκωνες) θεωρούσαν ότι θα τους επιτεθούν φασίστες, όπως είπαν, οπότε περιφρουρούσαν τον χώρο τους. Είδαν δύο ιδιώτες που θεωρούσαν ότι θα τους παρακολουθούσαν και ζήτησαν την ταυτότητά τους. Αυτοί θεωρούσαν ότι τους περιποιεί πολύ μεγάλη τιμή να ζητήσουν την ταυτότητα αστυνομικών, ανέβασαν το βίντεο στα social media και έτσι δημιουργήθηκε το θέμα».

ΝΔ: Απίστευτες οι δηλώσεις της-Να μετονομαστεί υφ. Προστασίας του Ρουβίκωνα

Με οργίλο τρόπο αντέδρασε η Νέα Δημοκρατίας στις δηλώσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Η ΝΔ σημειώνει δηκτικά: «Μετά τις απίστευτες δηλώσεις της κ. Κατερίνας Παπακώστα που έσπευσε να δικαιολογήσει όχι τους αστυνομικούς, αλλά τους μπαχαλάκηδες που τους έκαναν έλεγχο ταυτότητας, της προτείνουμε να αλλάξει και τον τίτλο της σε υφυπουργό Προστασίας του Ρουβίκωνα».

Δικογραφία για την επίθεση στο Εφετείο

Πάντως, η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής σχηματίζει ποινική δικογραφία για τα σημερινά περιστατικά κατά τη διάρκεια εκδίκασης υπόθεσης στο Πρωτοδικείο Αθηνών, που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ διενεργείται αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπαιτίων δραστών και τα πραγματικά περιστατικά και οι συνθήκες που έλαβαν χώρα ερευνώνται και σε υπηρεσιακό επίπεδο.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Σ. Μαυροειδάκος, δήλωσε στην τηλεόραση του Alpha ότι δεν δόθηκε καμία εντολή για συλλήψεις αντιεξουσιαστών. Ζήτησε μάλιστα να αρθεί το απόρρητο των κλήσεων του επικεφαλής αστυνομικού, ο οποίος μιλούσε στο κινητό του, εμφανιζόμενος βέβαιος ότι πήρε εντολές άνωθεν να μην υπάρξουν συλλήψεις.

Δείτε τις καταγγελίες Μαυροειδάκου στον Alpha:

ΠΟΑΣΥ: Η ατιμωρησία και η ιδιότυπη ασυλία στοχοποιούν τους αστυνομικούς

Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων καταδικάζει τη σημερινή επίθεση εναντίον των αστυνομικών (αυτή τη φορά και μέσα στο χώρο των δικαστηρίων), συμπαραστέκεται σε αυτούς για την απρόκλητη βία που δέχθηκαν και διαμαρτύρεται εντόνως, προς πάσα κατεύθυνση, για την ανυπαρξία των αναγκαίων μέτρων.

«Η παρατηρούμενη κλιμάκωση των επιθέσεων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, σε διάφορα σημεία της Αθήνας, δυστυχώς, προκαλεί το αίσθημα της κοινής γνώμης, η οποία ευλόγως αναρωτιέται τι μέλλει γενέσθαι με την ασφάλειά της, όταν, ο ίδιος ο αστυνομικός, είναι απροστάτευτος και αποδέκτης συνεχόμενης βίας» αναφέρει η ΠΟΑΣΥ και προσθέτει: «Είναι πλέον ολοφάνερο, ότι τέτοιου είδους περιστατικά, δεν συγκινούν κανέναν από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος, γι’ αυτό και δεν υπήρξε, ούτε μετά τη σημερινή επίθεση, η αναμενόμενη αντίδραση για τη σύλληψη των δραστών. Θα απαντήσουν έστω τώρα στα ερωτήματα που εγείρονται όσοι έχουν την ευθύνη για την απερίγραπτη αδράνεια που διαπιστώνεται σε όλες αυτές τις επιθέσεις εναντίον συναδέλφων μας;».

Κατά την ΠΟΑΣΥ, «η ευκολία με την οποία έχουν βάλει τα διάφορα «φασιστοειδή» στο στόχαστρό τους τις αστυνομικές δυνάμεις, αποκαλύπτει όχι μόνο το απύθμενο θράσος που τα διακρίνει, αλλά και τα αίτια που τα εκτρέφουν. Είναι προφανώς η ατιμωρησία που απολαμβάνουν και η ιδιότυπη ασυλία που τους παρέχεται».

Η ΠΟΑΣΥ ζητεί «να εφαρμοστεί επιτέλους η νομοθεσία που τιμωρεί τα διαπραττόμενα αδικήματα εις βάρος των Αστυνομικών και να υπάρξει η δέουσα στήριξη στο θεσμό της αστυνομίας για να επιτελέσει απερίσπαστα το έργο της» και πληροφορεί πως «τέτοιου είδους επιθέσεις δεν πτοούν τον Έλληνα Αστυνομικό, ο οποίος θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το αγαθό της ασφάλειας του πολίτη, ζητώντας από την πολιτεία να τον εξοπλίσει με κάθε αναγκαίο μέσο για να επιτελεί ακόμα καλύτερα την αποστολή του».

Πηγή: Νέο δόγμα Παπακώστα: «Οι αστυνομικοί να αυτοπροστατεύονται» -Οργή στην ΕΛΑΣ | iefimerida.gr

spot_img

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ”Τετοιες επιθεσεις -σημειωνει η Πανελληνια Ομομοσππονδια Αστυνομικων Υπαλληλων(Π.Ο.ΑΣ.Υ)-δεν πτοουν τον Ελληνα αστυνομικο , ο οποιος θα συνεχισει να υπερασπιζεται το αγαθο της ασφαλειας του πολιτη (οταν δεν μπορει να εξασφαλισει την δικη του ασφαλεια)…”
    Ειναι μια συνηθισμενη ανακοινωση , που επαναλαμβανεται καθε φορα που δεχονται λεκτικες επιθεσεις και προπηλακιμσους απο τους πολιτες οι αστυνομικοι, αλλα η ουσια ειναι οτι οι παθοντες αστυνομικοι δεν καταθετουν εγκλησεις για την εξυβριστικη συμπεριφορα των πολιτων εναντιον με μοναδικη εξηγηση οτι φοβουνται την αντιδικια με οργανωμενες ομαδες πολιτων , που σιγουρα και εκδικητικα θα επακολουθησει, ειδικα στην Αθηνα οπου κυκλοφορουν τεσσερα εκατομυρια αγνωστοι μεταξυ τους ανθρωποι και ουδεις θα τους συμπαρασταθει ,για να μη ”μπλεξει” .
    Η Υπηρεσια τους προφανως αποφευγει να τους προστατευσει ,γιατι και δεν βλεπει κυβερνητικη πολιτικη βουληση , αλλα κυριως -οσο πλησιαζει ο καιρος- ενοψει του Πολυτεχνειου και της ”6ης Δεκεμβρη 2008” για τον ατυχο νεαρο Γρηγοροπουλο ,θελει να αποφυγει κινητοποιησεις για νεο θυμα που μπορει να υπαρξει σε οποιαδηποτε εμπλοκη και συμπλοκη.
    Τι δεον γενεσθαι απο πλευρας των πληττομενων αστυνομικων ;;;.
    ‘Η αποδεχονται την κατασταση ως εχει -και ας τους αποκαλουν κοτες μεχρι και οι κυβερνητικοι πολιτικοι -και χωρις ανακοινωσεις σαν την παρουσα -, ή, ενεργουν τα επιτρεπομενα νομιμα και παραπεμπουν -ασχετως υπηρεσιακων συνεπειων – τους δραστες στους αρμοδιους Εισαγγελεις , δηλονοτι πρεπει να αποφασισουν ”να σπασουν αυτοι αυγα” , για να σταματησουν ”να τους σπαζουν σαν αυγα” οι μονιμως θυμωμενοι και προβληματικοι πολιτες καθε φυλου και ηλικιας χρονια τωρα ,αλλα ιδιαιτερα τα τελευταια.
    Φυσικα απο την Υπηρεσια τους θα διαταχθουν ΕΔΕ και μερικοι μπορει να τιμωρηγθουν,η, να απολυθουν. Ε και ;;;.
    Θα περιορισουν τον κινδυνο που καθημερινως διαστρεχουν , αλλα παραλληλως με μαζικες τετοιες ενργειες τους και συνεπειες για την ζωη τους θα ”εξεγερθει” και το πολιτικο συστημα , αλλα -και κυριως -ο βαθια νυχτωμενος Ελληνικος λαος, με τις ιδεοληψιες 50 ετων.
    Ευχη να τα καταφερνουν να συνεχιζουν απερισπαστοι και ασφαλεις το δυσκολο εργο τους.

  2. “ομάδα 50 αντιεξουσιαστών εξαπέλυσε επίθεση σε αστυνομικούς που είχαν προσέλθει να καταθέσουν εναντίον τους για υπόθεση του 2012, έξω από το Εφετείο Αθηνών, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας….εκτεταμένη επίθεση με κράνη και γροθιές.”

    Έπρεπε οι αστυνομικοί να πυροβολήσουν και να σκοτώσουν τους αλήτες.

    • Εδω ομως ειναι Ελλαδα κσι δεν ειναι Αλβανια , στην οποιαν οι Αλβανοι αστυνομικου σκοτωσαν στις 28 Οκτωβριου τον Κων/νο Κατσιφα ,-ισως επειδη ειχε αγκαλιασει την Ελληνικη σημαια- και χωρις καμια διαμαρτυρια απο τους προοδευτικους και δημοκρατες οπαδους του σοσιαλιστη και ευρωπαιστη πρωθυπουργου τους Ραμα.
      Αν χθες οι αστυνομικοι στα Δικαστηρια σκοτωναν ενα ανιεξουσιαστη θα ξανακαιγοταν η Αθηνα , οπως την 6ην Δεκεμβριου 2008.
      Οσο ξεχασαν αυτα τα γεγονοτα να τα ξαναθυμηθουν, γιατι αυτη ηταν η αρχη του φοβου των αστυνομικων σε αναλογες περιστασεις , φοβου τους που καθε μερα αυξανεται και δυσκολα θα σταματησει.

      • “Αν χθες οι αστυνομικοι στα Δικαστηρια σκοτωναν ενα ανιεξουσιαστη θα ξανακαιγοταν η Αθηνα”

        Δεν είπα να σκοτώσουν έναν αλλά ΌΛΟΥΣ ΌΣΟΥΣ ΈΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΠΊΘΕΣΗ! Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια της κοινωνίας. ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ σε αλήτες! Το 2008 η Αθήνα κάηκε επειδή η αστυνομία φοβήθηκε να μην έχουμε νεκρό. Ε όχι! Να έχουμε 1.000 μπαχαλάκηδες νεκρούς αλλά ΟΥΤΕ ΈΝΑ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΜΑΓΑΖΊ Ή ΚΑΜΈΝΟ ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΟ!

        • Για να συμβουν αυτα που θελετε πρεπει να υπογραψει και καποιος αρμοδιος υπουργος και καποιος πρωθυπουργος , ο δε αρμοδιος υπουργος πρεπει να κατεβει και στους δρομους για να κατευθυνει τις ενεργειες τις Αστυνομιας.
          Τετοιον ομως υπουργο και πρωθυπουργο δεν ειχε ουτε η Δικτατορια του Παπαδοπουλου ,οταν αρχισε το Πολυτεχνειο σαν αυριο το 1973- συμπιπτουν φετος και οι ημερες-και τα τανκς βγηκαν οταν κηρυχθηκε στρατιωτικος νόμος.
          Απο το 1981 ομως η Ελλας ειναι στην Ευρωπαικη Ενωση και επιπλεον εχει ενα λαο που χρονια τωρα δεν εκπλησσεται απο αυτα τα γεγονοτα , γιαυτο και συμπεριφερεται στις εκλογες οπως δυο φορες το 2015 , οπως και στις 10ετιες του 1980 και του 1990 με τις επανειλημμενες αιματοβαμμενες δρασεις της 17 Νοεμβρη -και οχι μονο- και δεν αποκλειεται να επαναλαβει εκεινα τα λαθη του.
          Ποσοι εισαγγελεις δολοφονηθηκαν τοτε -μεχρι και ο μικρος Αξαρλιαν και ο Μπακογιαννης -χωρις να μαθουμε και το γιατι ακριβως- και αν δεν δολοφονουσαν τον Βρετανο Ταξιαρχο ακομα θα κυκλοφορουσαν ελυθερα τα ”παληκαρια”;;;.
          Και η Αθηνα μεγαλωσε και το κρατος μικρυνε και ”κιοτευει” φιλε συνανιχνευτα,γιαυτο καλα θα ηταν να ηρεμησετε και εσεις και να προσπαθησουμε ολοι να πεισουμε τους συνελληνες σε κοινωνικη κατακραυγη ολων οσων ”χαλαρα….” αντιμετωπιζουν το ολο θεμα και αυτο θα φανει απο τις επομενες εκλογες ,που ειναι το κρυφο οπλο των Ελληνων πολιτων.

        • Να θυμηθούμε ποιος γίγας ήταν τότε Υπουργός Εσωτερικών;

          Ο οποίος παρακολουθούσε απαθής να καίγεται (όχι μόνο η Αθήνα, διότι υπήρξε “σχεδόν” εξέγερση βίας και αναρχίας σε όλη την επικράτεια) – απαθής λες και παρακολουθεί ένα βαρετό ματσάκι Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης;

          • Ειναι γνωστος ο τοτε υπουργος Εσωτερικων .
            Ανατρεξτε ομως να δειτε ποιος ηταν ο υπουργος Εσωτερικων της Κυβερνησεως Μαρκεζινη με Προεδρο Δημοκρατιας τον δικτατορα Γεωργιο Παπαδοπουλο , ”που και αυτος παρακολουθουσε απαθης”το Πολυτεχνειο μεχρι την κηρυξη του στρατιωτικου νομου , το οποιο Πολυτεχνειο και τωρα ακομη-παρ’οτι εφερε την δικτατορια του Ιωαννιδη και οχι την Δημοκρατια- γιορταζουμε ως τριτη Εθνικη γιορτη -ντροπης πραματα-.
            Ειπαμε ο υπογραφων και υπευθυνος και ωσπου ”δεν ελθετε στα πραγματα εσεις” να υπογραψετε τετοιες εντολες -που δεν θα τις υπογραψετε- λιγο κρατει στις κραυγες.

  3. “Ειναι γνωστος ο τοτε υπουργος Εσωτερικων .
    Ανατρεξτε ομως να δειτε ποιος ηταν ο υπουργος Εσωτερικων της Κυβερνησεως Μαρκεζινη με Προεδρο Δημοκρατιας τον δικτατορα Γεωργιο Παπαδοπουλο , »που και αυτος παρακολουθουσε απαθης»το Πολυτεχνειο μεχρι την κηρυξη του στρατιωτικου νομου”

    Δεν νομίζω ότι μπορούν να συγκριθούν οι δύο περιπτώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα