Νέος Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, στο γραφείο του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποίησε σήμερα ο νέος Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη Σπύρος Μιλτιάδης.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και επαναβεβαίωσαν τις παραδοσιακές στενές σχέσεις συνεργασίας επ’ ωφελεία και των δυο χωρών.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Θέλω πρωτίστως να ευχηθώ καλή και επιτυχημένη θητεία στον νέο Γενικό Πρόξενο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη Σπύρο Μιλτιάδη, καθώς είμαι σίγουρος ότι θα ασκήσει τα καθήκοντά του, με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Συζητήσαμε τις προοπτικές συνεργασίας σε μια σειρά από σημαντικούς τομείς τόσο για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και για την Κύπρο, όπως ο τουρισμός, ο αγροδιατροφικός τομέας, η παιδεία, η υγεία, ο πολιτισμός και το εμπόριο. Επίσης, ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με την πορεία εξέλιξης του Κυπριακού, αλλά και για την οικονομική κρίση και τη μνημονιακή περίοδο Κύπρου και Ελλάδας. Ενημέρωσα τον κ. Μιλτιάδη για το σημαντικό έργο που γίνεται στην Κεντρική Μακεδονία, για τις πρωτιές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, αλλά και για την πολύ στενή συνεργασία που έχουμε με τους Κύπριους πολίτες που ζουν στην περιοχή μας, με κοινές δράσεις, που αναλαμβάνουμε, προκειμένου να προωθήσουμε την ιστορική, ισότιμη και ειλικρινή σχέση που μας συνδέει. Με την Κύπρο μάς δένουν ισχυροί ιστορικοί δεσμοί και μια διαχρονικά κοινή στάση απέναντι στις κατά καιρούς προκλήσεις. Γι’ αυτό και συμφωνήσαμε να έχουμε ακόμη πιο στενή και αποτελεσματική συνεργασία για τον Ελληνισμό, για την Κύπρο και την Ελλάδα».

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα