«Νέα Μακεδονία» – η επιπολαιότητα που σκοτώνει

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Σταύρου Λυγερού  – 

Όλα δείχνουν ότι το όνομα “Νέα Μακεδονία”, στη σλαβική εκδοχή του (Νόβα Μακεντόνιγια) είναι στο τραπέζι. Δεν πρόκειται για τυχαία εξέλιξη. Συγκεντρώνει ισχυρή προτίμηση από διεθνείς παράγοντες, επειδή από την αρχή τους προσανατόλισε εκεί η ελληνική πλευρά. Σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις ελληνικές καταγγελίες ότι τα Σκόπια σφετερίζονται την ιστορική κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Δύση προσανατολίσθηκε στο όνομα “Νέα Μακεδονία” για να την αντιδιαστείλει με την αρχαία! Αυτό ήταν το κίνητρο και του Πινέιρο και του Βανς και τώρα του Νίμιτς.

Η ειρωνεία είναι ότι το όνομα “Νέα Μακεδονία” δεν ακυρώνει ούτε το σφετερισμό της ιστορικής κληρονομιάς. Σημειολογικά, ο προσδιορισμός “νέα” υποδηλώνει μετεξέλιξη ή αναγέννηση. Υποδηλώνει την ύπαρξη και όχι την απουσία δεσμού. Τη Νέα Ιωνία την έφτιαξαν πρόσφυγες από τη μικρασιατική Ιωνία.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του ονόματος “Νέα Μακεδονία” είναι ότι αναφέρεται στην όλη Μακεδονία και όχι σε τμήμα της. Ως εκ τούτου, επικυρώνει, αντί να ακυρώνει το ιδεολόγημα του Μακεδονισμού, την προσπάθεια του Μέρους (Σλαβομακεδόνες) να σφετερισθεί το Όλον (Μακεδονία). Το “Νέα Μακεδονία” ουσιαστικά θα νομιμοποιήσει όχι μόνο το σφετερισμό της ιστορικής κληρονομιάς, αλλά και τις όποιες βλέψεις των Σλαβομακεδόνων επί της ελληνικής Μακεδονίας.

Το γεγονός ότι το “Νέα Μακεδονία” επικυρώνει το ιδεολόγημα του “Μακεδονισμού” δεν θα εμποδίσει τα Σκόπια να προσπαθήσουν να το πουλήσουν σαν μεγάλη υποχώρηση. Σύμφωνα με τη δική τους εθνική μυθολογία, το “νέο μακεδονικό έθνος” προέκυψε από την επιμιξία των αρχαίων Μακεδόνων με τα σλαβικά φύλα που εγκαταστάθηκαν τον 7οαιώνα στην περιοχή. Δεν είναι τυχαίο ότι η για δεκαετίες καθεστωτική εφημερίδα των Σκοπίων ονομάζεται “Νέα Μακεδονία” (στα σλαβομακεδονικά Νόβα Μακεντόνιγια).

Με επιπολαιότητα που σκοτώνει, η Αθήνα εμφανίζεται έτοιμη να αποδεχθεί το «Νέα Μακεδονία». Μιλάει πολύ για αλυτρωτισμό, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι το όχημα του αλυτρωτισμού δεν είναι κάποιες γενικές αναφορές στο Σύνταγμα της FYROM, αλλά το όνομα του κράτους, της εθνότητας και της γλώσσας. Είναι τραγικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση –και όχι μόνο– δείχνει να μην κατανοεί το προφανές.

για την συνέχεια slpress.gr/sxolio/nea-makedonia-i-epipolaiotita-pou-skotonei

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιαυτο και πρεπει να βουλιαξει η Αθηνα απο το μεγα πληθος και το μεγα παθος και την ιαχη ” η Μακεδονια ειναι μια και ειναι Ελληνικη” και με το ρεφρεν ” Δεν νομιμοποιειται η μειοψηφια να διαπραγματευεται την Μακεδονια μας” και την μονολεκτικη απαιτηση ” Παραιτηθειτε”. Μονο ετσι θα προληφθει το μεγαλο ιστορικο και εθνικο εγκλημα, που θα αποτελει το μεγιστο ονειδος κατα του Μ.Αλεξανδρου , των Βουλγαροκτονων ,των Μακεδονομαχων και του Εθνικου στρατου του 1949. Την μνημη ολων αυτων καλουνται να τιμησουν με μηνυματα ,αν οχι ολοι οι Αρχηγοι-τουλαχιστον ο Αρχηγος του Γενικου Επιτελειου Στρατου-, που θα κληθει να υπερασπισθει τα εδαφη της Μακεδονιας μας , που δυστυχως θα ξαναπαιτηθει, γιατι η πολυπαθη Ιστορια της θα επαναληφθει.Υ.Γ Τι ζητουν οι Β….στην Μακεδονια τι ζητουν οι β….στα ελληνικα χωρια;;;.

  2. Ναι .Είναι αδιανόητο αυτό που να κάνει η αλλοπρόσαλη, αντεθνική ,προδοτική και ότι άλλο προσθέστε αγαπητοί συνέλληνες,Κυβέρνηση. Παραδίδονται τα όσια και τα ιερά του Ελληνισμού αμαχητί. Μένει ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα άφωνη βλέποντας το ειδεχθές αυτό έγκλημα που πάνε να κάνουν οι ρισπασπιδες κυβερνώντες και οι λοιποί πολιτικοί. Αποτελεί Διεθνές έγκλημα γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος , ο Αριστοτέλης ,ο Δημόκριτος και τόσοι άλλοι είναι ο θησαυρός της Οικουμένης . Αν πραγματοποιήσουν κάτι τέτοιο θέλουν άμεση παραπομπή σε δίκη για εσχάτη προδοσία. ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΊΤΕ . Ήλθε η ώρα να υπερσπιστούμε την Ιστορία μας , το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ,ΓΙΑΤΊ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΚΆΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΕΝΝΗΤΟΙ, ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ.

  3. @ΣΑΝ

    Δεν είναι μειοψηφία. Αυτούς ψήφισαν και μάλιστα τη 2η φορά δεν έχει ‘δεν γνώριζα, δεν ήξερα’. Εντάξει;

    @Elatos

    Δεκάρα δε δίνει κανείς. Σιγά μη μένουν άφωνοι οι συνέλληνες με το ζήτημα. Με το survivor ίσως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα