Νέα ανακοίνωση των ΗΠΑ για την Κυπριακή ΑΟΖ – Κάνουν λόγο για «προκλητικό βήμα» της Τουρκίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ 10|07|2019 | 03:04
Για προκλητικό βήμα της Τουρκίας, έκαναν λόγο οι ΗΠΑ για τις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
Για μια ακόμη φορά η Τουρκία βρέθηκε στο στόχαστρο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αυτή τη φορά για την Κυπριακή ΑΟΖ και το γεωτρύπανο «Γιαβούζ», που έχει πάρει θέση για εκσκαφές.

Οι ΗΠΑ τόνισαν πως οι ενέργειες της Τουρκίας είναι παράνομες και εξέφρασαν την αγωνία τους για το ότι προκαλούν ένταση στην περιοχή. «Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν αυτές τις επιχειρήσεις και ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση και να απέχουν από ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή», ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Χαρακτήρισαν μάλιστα την αποστολή του «Γιαβούζ» ως ένα «προκλητικό βήμα» που ανεβάζει τις εντάσεις στην περιοχή, με την εκπρόσωπο του υπουργείου να προσθέτει ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να ανησυχούν έντονα για τις επανειλημμένες προσπάθειες της Τουρκίας να διεξάγει επιχειρήσεις γεωτρήσεων στα ύδατα της Κύπρου και για την πιο πρόσφατη αποστολή του πλωτού γεωτρύπανου “Γιαβούζ” από τη χερσόνησο της Καρπασίας».

Στην ίδια ανακοίνωση επαναλαμβάνεται και η πάγια θέση της Ουάσινγκτον που υποστηρίζει ότι οι φυσικοί πόροι του νησιού πρέπει να κατανεμηθούν ισομερώς μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/piran-thesi-oi-ipa-kata-toyrkias-gia-tin-aoz-kyproy

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα