Μετά το επιτελικό κράτος φτιάχνει και το επιτελικό κόμμα ο Μητσοτάκης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ολοκληρώνει μέσα στον Σεπτέμβριο τις αλλαγές προσώπων με στόχο να μην «απογυμνωθεί» η Πειραιώς λόγω διακυβέρνηση

Εκτός από το επιτελικό κράτος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φιλοδοξεί να δημιουργήσει και το επιτελικό κόμμα. Για το λόγο αυτό μέσα στον μήνα που μόλις ξεκίνησε θα αναδιοργανώσει πλήρως το κόμμα τόσο σε επίπεδο προσώπων όσο και τρόπου λειτουργίας.

Αυτό που θέλει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι να αποτελέσουν τα κεντρικά γραφεία της παράταξης επί της οδού Πειραιώς τον κόμβο που θα μεταφέρει προς την κυβέρνηση τα εκάστοτε μηνύματα της κοινωνίας. Από την άλλη πλευρά αυτό που θέλει να αποφύγει είναι την επανάληψη λαθών που έκανε η Ν.Δ. κατά το παρελθόν όταν έπαιρνε την εξουσία. Απογύμνωνε τον κομματικό μηχανισμό και όλοι έτρεχαν να καταλάβουν θέσεις εξουσίας. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει τώρα να το αποφύγει αυτό.

Καταρχάς μέσα στον Σεπτέμβρη ο πρωθυπουργός θέλει να έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των επικεφαλής σε όλες τις γραμματείες του κόμματος, έτσι ώστε να ενεργοποιηθούν ακολούθως οι τοπικές οργανώσεις (τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος). Ήδη γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής τοποθετήθηκε ο Γιώργος Στεργίου που είχε αναλάβει τους προηγούμενους μήνες και τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος, αναπληρωτής του ο Στέλιος Κονταδάκης, γενικός διευθυντής του κόμματος είναι πλέον ο Γιάννης Μπρατάκος, διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Ν.Δ. στην οδό Πειραιώς ο Τάσος Γαϊτάνης, γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας ο Βασίλης Φεύγας και διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. ο Νίκος Ρωμανός.

Άπαντες βέβαια θα ρίξουν το βάρος και στο επικείμενο συνέδριο που προβλέπεται να διεξαχθεί τους προσεχείς μήνες βάσει του καταστατικού – κατά πάσα πιθανότητα τον Δεκέμβριο. Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου θα είναι ο ευρωβουλευτής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, όπως είχε συμβεί άλλωστε και την προηγούμενη φορά.

https://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/5325180/meta-to-epiteliko-kratos-ftiachnei-kai-to-epiteliko-komma-o-mitsotakis

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα