Μαρία Χούκλη, Μάγια Τσόκλη και Ρέα Βιτάλη μιλούν για τη δική τους μάχη με τον καρκίνο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΣΕ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στο 6ο Πανελλήνιο Φόρουμ με τίτλο «Γυναίκες στην Ογκολογία: Διευρύνοντας τα Σύνορα» κλήθηκαν να μιλήσουν τρεις γυναίκες δημοσιογράφοι, οι Μαρία Χούκλη, Μάγια Τσόκλη και Ρέα Βιτάλη, περιγράφοντας τις προσωπικές τους εμπειρίες ενάντια στον καρκίνο.

«Το σοκ είναι πολύ μεγάλο όταν ακούς ότι έχεις καρκίνο. ‘Ολα αλλάζουν. Δεν μπορείς να το πιστέψεις, θυμώνεις, φεύγει το έδαφος κάτω από τα πόδια σου, αλλά πρέπει κάτι να κάνεις. Είναι ένα πλήγμα. Σε φοβίζει το άγνωστο» είπε η κυρία Χούκλη αναφερόμενη στον καρκίνο του μαστού που αντιμετώπισε.

Μαρία Χούκλη: Έκλαιγα για ώρες

«Θυμάμαι έκλαιγα για ώρες. Φρόντισα όμως να μην κλειστώ στο σπίτι μου. Να μη νιώσω άρρωστη ακόμη και όταν ήμουν πολύ άρρωστη. Συνέχισα κανονικά την επαγγελματική μου δραστηριότητα και την κοινωνική μου ζωή. Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Δεκαεπτά χρόνια πέρασαν και ακόμη είμαι αγχωμένη όταν έρχεται η ώρα για το τσεκ απ. Στο μυαλό μας να μην έχουμε την εντύπωση ότι καρκίνος ίσον θάνατος. Δεν είναι έτσι», πρόσθεσε η κυρία Μαρία Χούκλη παρακινώντας τις γυναίκες να κάνουν τακτικά εξετάσεις.
Μάγια Τσόκλη: Είναι μονόδρομος να συνεχίσεις

Από την πλευρά της, η Μάγια Τσόκλη μεταφέροντας τα δικά της συναισθήματα προς το κοινό, που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» στη Λέσχη Αξιωματικών, είπε πως δεν θύμωσε όταν έμαθε για την ασθένεια. «Δεν είπα γιατί σε μένα. Είπα συνέβη και σε μένα. Μάλλον με ηρεμία το αντιμετώπισα. Θεωρώ πως είναι μονόδρομος να συνεχίσεις».

Η Ρέα Βιτάλη, δημοσιογράφος και συγγραφέας, στάθηκε στη δική της περιπέτεια λέγοντας αρχικά πως πριν από χρόνια έχασε τον πατέρα της, σε νεαρή ηλικία, επίσης από καρκίνο. «Δεν είχα καμία αγωνία. Κοίταξα τα τρία μου παιδιά στα μάτια και τους είπα ‘πουλάκια μου ήρθε η ώρα να μάθετε. Θα ζήσουμε τη ζωή τώρα’. ‘Ετσι, είπα ξεκινάμε… εκεί που δυσκολεύτηκα ήταν πως θα το πω στη μάνα μου. ‘Ηταν δύσκολα τα πράγματα”.

Τη συζήτηση, που έγινε παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, βουλευτών, αυτοδιοικητικών και πλήθος κόσμου, συντόνισε η δημοσιογράφος, Σία Κοσιώνη, ενώ συμμετείχε και ο παθολόγος – ογκολόγος, Παρασκευάς Κοσμίδης, ο οποίος ανέφερε πως ο καρκίνος πρέπει να μετατραπεί «σε χρόνια νόσο και να τον δούμε κατάματα».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/hoykli-tsokli-bitali-miloyn-gia-ton-karkino

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα