Μήνυμα Β.Πούτιν σε Αγκυρα μετά τα πλήγματα στις τουρκικές δυνάμεις από τα ρωσικά βομβαρδιστικά: «Σας καταστρέψαμε»!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Παρέμβαση του ίδιου του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν είχαμε λίγο μετά τις σφοδρές επιθέσεις των ρωσικών μαχητικών και βομβαρδιστικών στην περιοχή της Ιντλίμπ στην Συρία, κατά του τουρκικού Στρατού και των συμμάχων του, ισλαμιστών ανταρτών:

«Κατέστρεψαν μεγάλες και καλά εξοπλισμένες τρομοκρατικές ομάδες, εμπόδισαν μεγάλες απειλές για τη χώρα μας σε μεγάλη απόσταση και βοήθησαν τους Σύρους να διατηρήσουν την κυριαρχία της χώρας», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Καταλήγοντας, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες στη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία για τις υπηρεσίες τους.

Ρωσικά μαχητικά και μία Μοίρα πυροβολικού σφυροκόπησαν πριν λίγες ώρες τις τουρκικές θέσεις στην πόλη Ihsem in Jabal al-Zawiya, νοτίως της Ιντλίμπ, προκαλώντας πολλά θύματα μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων.

Οι επιθέσεις από αέρος συνδυάζονται με σφοδρά πυρά πυροβολικού και τη χρήση αντιαρματικών πυραύλων του συριακού Στρατού, που πλήττουν το σημείο συγκέντρωσης των τουρκικών δυνάμεων και των ισλαμιστών μαχητών συμμάχων των Τούρκων.

Είχε προηγηθεί ο βομβαρδισμός τουρκικού κομβόι από ρωσικά μαχητικά το οποίο κονιορτοποιήθηκε,

Η Τουρκία είχε υποστηρίξει τότε, ότι θα σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, αλλά και ότι θα οργάνωνε μία ουδέτερη ζώνη μεταξύ των συριακών στρατιωτικών δυνάμεων, και των ενόπλων ανταρτών που έχουν την υποστήριξη της Άγκυρας στο Ιντλίμπ όπως δήλωσε πριν λίγο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πέσκοφ.

«Η Τουρκία…, υπέγραψε τα έγγραφα που έδιναν έμφαση στην εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και στην κυριαρχία της. Οι όροι των συμφωνιών του Σότσι υπογράφηκαν από τους δύο προέδρου πριν από έναν και πλέον χρόνο, ενώ δεν έχουν εκπληρωθεί. Μεταξύ αυτών και η δέσμευση της Τουρκίας να εγγυηθεί τον διαχωρισμό των στρατιωτικών δυνάμεων, αλλά και την απόσυρση του βαρέως οπλισμού. Δεν υκλοποιήθηκε», είπε ο Πέσκοφ.

Δείτε σκηνές από τους βομβαρδισμούς

Babak Taghvaee (Backup)@BabakTaghvaee1

Video recorded by Air Force shows how a Su-24M strike bomber of the air force foiled attack of Army at Arab Army in , Eastern countryside yesterday.This Su-24M destroyed three M60T tanks in use by Jihadists & & killed 2 Turkish soldiers https://twitter.com/BabakTaghvaee1/status/1230518748806864896 

Ενσωματωμένο βίντεο

Babak Taghvaee (Backup)@BabakTaghvaee1

#BREAKING:Video shows #Russia Air Force’s Su-24M bombing #Turkish Army troops in #Qaminas, Eastern #Idlib countryside minutes ago. As a result of this airstrike, two Turkish soliders died & five others got injured. This is the first #RuAF airstrike at #Turkey.
(Credit: حلب اليوم)

Ενσωματωμένο βίντεο

20 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/850960_minyma-vpoytin-stin-agkyra-meta-toys-sfodroys-toyrkikon
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα