Κρίση στο ΚΙΝΑΛ για το Σκοπιανό -«Οχι» από τη Φώφη Γεννηματά στη συμφωνία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΠΟΛΥΩΡΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

«Αποτελεί ένα βήμα, αλλά δεν αποτελεί ολοκληρωμένη λύση», 

Σε συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, την Τετάρτη το βράδυ, παρέπεμψε η Φώφη Γεννηματά το σκοπιανό, η οποία κράτησε πολλές ώρες και ήταν αδιέξοδη.

Η Φώφη Γεννηματά ήταν η μόνη που είπε ξεκάθαρα ΟΧΙ στη συμφωνία, ενώ Στ. Θεοδωράκης, Γ. Παπανδρέου, Θ. Θεοχαρόπουλος και Γ. Καμίνης την υποστήριξαν, με διαφορετική ένταση και επιχειρηματολογία ο καθένας. Πιο ένθερμος από όλους ήταν ο επικεφαλής του Ποταμιού. Τηλεφωνικά, από τις Βρυξέλλες, ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε τη δική του άποψη: απαιτείται μετριοπάθεια από το ΚΙΝΑΛ για την συμφωνία, να μην ταυτιστούν με τους πανηγυρισμούς Τσίπρα-Καμμένου, αλλά ούτε με τις ακρότητες της ΝΔ. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έριξε την ιδέα να ζητήσει το κόμμα διεξαγωγή δημοψηφίσματος, αλλά όλοι αντέδρασαν και η πρόταση αποσύρθηκε.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι δεν εκδόθηκε κοινό κείμενο μετά τη συνεδρίαση, η οποία ολοκληρώθηκε στις 3 το πρωί, και πραγματοποιήθηκαν ολονύχτιες παρασκηνιακές διεργασίες για να βρεθεί κοινή συνισταμένη και να αποφευχθούν οι εντυπώσεις αποσύνθεσης και διάσπασης στο ΚΙΝΑΛ.

Η προσπάθεια δεν απέδωσε και τελικά γύρω στις 10 πμ το πρωί της Πέμπτης δημοσιοποιήθηκε η πρoσωπική δήλωση της Φ. Γεννηματά ως επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής:

«Η συμφωνία που παρουσίασε η κυβέρνηση αποτελεί ένα βήμα, αλλά δεν αποτελεί ολοκληρωμένη λύση», αναφέρει σε δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά, προσπαθώντας να συνθέσει την άρνηση με την αποδοχή της συμφωνίας επί της αρχής.

Ολόκληρη η δήλωσή της

«Η συμφωνία που παρουσίασε η κυβέρνηση αποτελεί ένα βήμα, αλλά δεν αποτελεί ολοκληρωμένη λύση.
Έχει θετικά σημεία που ανταποκρίνονται στο πλαίσιο που έχει θέσει το Κίνημα Αλλαγής, ώστε να επιλυθεί το ζήτημα των Σκοπίων.
Η υλοποίηση της όμως, δεν εξαρτάται από την Ελλάδα, αλλά κυρίως από τις ενέργειες της γειτονικής χώρας.
Εκτός από τις αβεβαιότητες υπάρχουν αρνητικά σημεία και προβλήματα που μπορεί να απομακρύνουν την προοπτική μιας βιώσιμης και εθνικά επωφελούς λύσης.

Η συμφωνία αυτή θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή εάν:

  • Η αναθεώρηση του συντάγματος των Σκοπίων περιλαμβάνει την προσαρμογή της εθνικότητας και της γλώσσας σύμφωνα με την νέα ονομασία και
  • Η επιστολή πρόσκλησης για την ένταξη στο ΝΑΤΟ σταλεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ώστε να μην δημιουργηθούν τετελεσμένα.

Έχουμε επισημάνει από καιρό τις επιβλαβείς κινήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τις επιπτώσεις από την εμπλοκή του θέματος στο εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι, με ευθύνη τους.
Με τη διγλωσσία και τους χειρισμούς τους, αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για το πολωτικό και διχαστικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί και στο μείζον αυτό Εθνικό θέμα.

Η ΝΔ φέρει διαχρονικά την κύρια ευθύνη για τη δημιουργία αυτού του ζητήματος και με τις συνεχείς υπαναχωρήσεις και μεταμορφώσεις της, δεν συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας εθνικής γραμμής.
Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε συστηματικά για την εξεύρεση μιας ολοκληρωμένης, βιώσιμης λύσης».

Ενθουσιασμός από Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο

Ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος επιτέθηκε στον ευρωβουλευτή του Ποταμιού Σπύρο Δανέλλη, από το βήμα της βουλής, επειδή τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, λέγοντάς του «Η πόρτα είναι ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα», υπονοώντας ότι τα στελέχη του Σταύρου Θεοδωράκη πρέπει να αποχωρήσουν από το ΚΙΝΑΛ αν στηρίξουν την κυβέρνηση στο σκοπιανό, ενθουσιάστηκε από το «ΟΧΙ» της Φώφης Γεννηματά:

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται επίσης η σημερινή συνάντηση που θα έχει ο Σταύρος Θεοδωράκης  με τους βουλευτές του, καθώς θεωρείται βέβαιο  ότι δεν θα μετακινηθεί από τη θέση του για επίλυση του Σκοπιανού.

φωτογραφία: eurokinissi

 iefimerida.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ερωτημα προς απαντηση , με δωρο τα θερμα συγχαρητηρια των συνανιχνευτων.
    Ποιος απο τα μελη του Πολιτικου Συμβουλιου του Κιν.Αλ προσεθεσε την φραση ”Η Νεα Δημοκρατια φερει διαχρονικα την κυρια ευθυνη για την δημιουργια αυτου του ζητηματος και με τις συνεχεις υπαναχωρησεις και μεταμορφωσεις της , δεν συμβαλλει στην διαμορφωση μιας εθνικης γραμμης”;;;
    Προς διεκολυνση των συνανιχνευτων και κυριως των Κιν.Αλιτων εθνικη γραμμη διαμορφωθηκε το 1992 στον Συμβουλιο των Αρχηγων υπο τον Μακεδονα Προεδρο της Δημοκρατιας ,στο οποιο συμμετειχε και ο αειμνηστος Ανδρεας ,-ο πρωτοπασοκος- , συζυγος της Μακεδονισσας (εκ Κλεισουρας -Καστοριας) κας Δημητρας Λιανη,την οποιαν εθνικη γραμμη αλλοιωσαν στην 11ετη Σημιτικη περιοδο τους -ισως για να μπουμε τοτε στην ΟΝΕ, οπως τωρα για να βγουμε απο τα Μνημονια-και την οποιαν εθνικη γραμμη επανεφερε -επικαιροποιημενη – τον Απριλιο του 2008 στο Βουκουρεστι ενας αλλος Μακεδων , ο πρωην πρωθυπουργος κ. Κωστας Καραμανλης, που καταφερε το μεχρι τοτε ακατορθωτο για Ελληνα πρωθυπουργο ” να αρνηθει την προταση του δυνατου Προεδρου των ΗΠΑ κ. Μπους -του νεωτερο-και την εντυπωσιακη με τα σπινθηροβολα ματια -μελαψη- Υπουργο των Εξωτερικων του, για προσκληση στο ΝΑΤΟ της μικρης Φυρομ του Αμερικανοφιλοτ κ. Γκουεφσκι.
    Και το Κιν.Αλ ,με την κα Φωφη του και ο Συριζα , με τον κ. Τσιπρα καθε φορα ,που αναφερονται στους πρωην ηγετες της Ν.Δημοκρατιας ,πρεπει να θυμουνται την παροιμια του αγωγιατη” και η μυλωνου τον ανδρα της με τους πραμματευταδες”
    Υ.Γ Ενα ειναι βεβαιοτατο πια οτι, με την προταση δυσπιστιας για το Σκοπιανο , η Ν.Δημοκρατια ανακτα ολο σχεδον το εδαφος της , που ειχε προ του 2009 , οταν η Χρυση Αυγη ειχε ποσοστο 0,69%.
    Ο κυβος ερριφθη και καθως φαινεται στην ψηφοφορια γιαυτην την προταση θα χωρισει η ηρα απο το σταρι , πραγμα που επεδιωκε ο κ. Τσιπρας , για να κληρονομησει αβιαστως και ασμενώς -καθως πρωτη φορα χρησιμοποιησε το επιρρημα αυτο ο κ. Κοτζιας-την ”ηρα του Ποταμιου και του Κιν.Αλ.”, που σκεπτεται αντιδεξια και κυριως αντικαραμανλικα.
    Οι ελευθεροφρονες συνελληνες σκεπτονται τους δυο συνταγματολογους και σοβαρους Κιν.Αλιτες κ.κ. Βενιζελο και Λοβερδο.
    Αυτοι αραγε τι σκεφτονται για την ψηφιση της προτασης δυσπιστιας ,που κατεθεσε η Ν.Δημοκρατια.;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα