ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τα όρια αλήθειας και προπαγάνδας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

της Karine Bechet-Golovko

Ξεπερνούν τους 70 οι Ιταλοί γιατροί που θυσιάστηκαν προσπαθώντας να κρατήσουν στη ζωή τα θύματα της πανδημίας.

Για να κατανοήσουμε τη βαρύτητα του κορωνoϊού, είναι απαραίτητο να συγκρίνουμε τα διαθέσιμα δεδομένα με αυτά που αφορούν άλλες επιδημίες ή πανδημίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Επειδή δεν είναι ο μόνος.

Πρώτα απ ‘όλα, υπάρχει σημαντική διαφορά στα αριθμητικά δεδομένα του κορωνοϊού σύμφωνα με τις πηγές, γεγονός που δείχνει τη δυσκολία στην ακρίβεια των αριθμών. Μέχρι σήμερα, τα δεδομένα στο Google είναι περισσότερα από 1.275.856 επιβεβαιωμένα περιστατικά με περίπου 69.514 θανάτους.

Ωστόσο, τα δεδομένα της ΠΟΥ είναι μικρότερα: 1.133.758 επιβεβαιωμένα κρούσματα με 62.784 θανάτους, σημαντική διαφορά, αν θεωρούμε κάθε ζωή σημαντική. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα δεδομένα της ΠΟΥ είναι των επίσημων πηγών.

Επί του παρόντος, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Pasteur, βρίσκονται σε εξέλιξη άλλες σημαντικές κρίσεις επιδημίας και πανδημίας.

  • Δεν πρόκειται να μιλήσω για τα 2 έως 8 εκ. άτομα που προσβάλλονται από τη γρίπη στη Γαλλία ετησίως. Υπάρχουν άλλες, όχι λιγότερο ενδιαφέρουσες, συγκρίσεις.
  • Π.χ., η χολέρα εξακολουθεί να εξαπλώνεται στον πλανήτη μας. 3 εκ. άνθρωποι προσβάλλονται ετησίως και περίπου 95.000 πεθαίνουν.
  • Η ηπατίτιδα εξακολουθεί να είναι μία από τις κύριες αιτίες θανάτου από ιούς. Περίπου 2 δισεκ. άνθρωποι μολύνθηκαν από ηπατίτιδα Β. 2 δισεκ! Μέχρι σήμερα, μετρούμε 370 εκ. φορείς και 600.000 θανάτους ετησίως.
  • Όσον αφορά την ηπατίτιδα C, από την οποία μόνο το 15 έως 35% των ανθρώπων μπορεί να θεραπευτεί, υπάρχουν 130 έως 170 εκ. φορείς και μετρούμε περίπου 350.000 θανάτους ετησίως. Η ηπατίτιδα είναι επίσης εξαιρετικά μεταδοτική και 50 έως 100 φορές πιο μολυσματική από το AIDS.
  • Από την πλευρά του, ο ιός HIV δεν έχει εξαλειφθεί, 37 εκατ. άνθρωποι μολύνθηκαν, αν και οι θεραπείες έχουν εξελιχθεί.
  • Ούτε πρέπει να ξεχάσουμε τη λέπρα, η οποία πλήττει 2,8 εκ. ανθρώπους στην αφρικανική, αμερικανική και ασιατική ήπειρο και συνεχίζει να εξαπλώνεται.
  • Η ελονοσία σκοτώνει ακόμη 1 εκ. ετησίως και το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού εκτίθεται σε αυτήν.

Ποσοστά θνησιμότητας

Στη συνέχεια, τα αριθμητικά στοιχεία για τους θανάτους που προκαλούνται από τον κορωνοϊό θα πρέπει να παραβληθούν με τις εθνικές στατιστικές θνησιμότητας. Ας κρατήσουμε τα επίσημα στοιχεία, αν και πρέπει να θυμόμαστε ότι μερικοί από τους ασθενείς έχουν υποκείμενα νοσήματα και το να βεβαιώνουν αυτόματα θάνατος από κορωνοϊό, χωρίς ωστόσο να είναι η αιτία θανάτου, εγείρει από μόνο του ερωτηματικά. Ας πάρουμε τα δεδομένα του κορωνοϊού όπως είναι και ας τα συγκρίνουμε με τα εθνικά στατιστικά στοιχεία θανάτου*. Επειδή οι άνθρωποι πεθαίνουν και θα συνεχίζουν να πεθαίνουν από αρρώστιες, γηρατειά, δυστυχήματα… Ο άνθρωπος, σίγουρα ευτυχώς, δεν είναι αθάνατος και δεν θα γίνει αθάνατος μετά από αυτή την πανδημία.

Ανακοινώνουν στη Γαλλία 8.078 θανάτους από την έναρξη της κρίσης που ορίστηκε για τη χώρα η 1η Μαρτίου. Θυμηθείτε ότι το 2019, πέθαναν ήδη στη Γαλλία περίπου 1.700 άτομα την ημέρα. Θα πρέπει να δούμε τα στοιχεία του τέλους του έτους για να συγκρίνουμε τον πραγματικό αντίκτυπο του κορωνοϊού στη χώρα.

Όσον αφορά τη Ρωσία, με 47 αναφερόμενους θανάτους (αν και μερικοί από αυτούς, σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν οφείλονται άμεσα στον κορωνοϊό), απέχει πολύ από τις συνήθεις στατιστικές: το 2017, σύμφωνα με επίσημες στατιστικές, πέθαναν 1.891.015 άτομα, ή περίπου 5.180 την ημέρα.

Όσον αφορά την Ιταλία, τα συγκριτικά στοιχεία είναι ενδιαφέροντα και προβλήθηκαν από ένα άτομο, ωστόσο πολύ πειστικό. Έψαξε τις επίσημες ιταλικές στατιστικές θανάτου. 647.000 άνθρωποι πέθαναν το 2019, που σημαίνει 161.000 περίπου θάνατοι για τους πρώτους τρεις μήνες. Ωστόσο, στις αρχές Απριλίου του 2020, στην Ιταλία, σύμφωνα με επίσημες στατιστικές, δηλ. σε τρεις μήνες, πέθαναν περίπου 145.000 άνθρωποι. Όχι μόνο δεν πέθαναν περισσότεροι από πέρυσι, λόγω του κορωνοϊού, αλλά λιγότεροι.

Κυριολεκτώντας, ο κορωνοϊός είναι μια από τις πολλές ασθένειες. Ο οποίος, όπως και οποιαδήποτε ασθένεια, προκαλεί θάνατο, προσβάλλει τους πληθυσμούς. Αλλά ο οποίος έχει πρωτοφανείς κοινωνικοπολιτικές επιπτώσεις άσχετες με την επικινδυνότητά του. Και αυτό προκαλεί προβληματισμό. Προπαντός με την πολιτική του αξιοποίηση για να θέσουν τους λαούς σε κατάσταση κινδύνου.

*Η δυσκολία των κορωνοϊοσκεπτικιστών, αν δεν κάνω λάθος, είναι να αποδείξουν με πειστικά αριθμητικά δεδομένα ότι η πανδημία είναι μια συνήθης γρίπη και, πού θα έφταναν οι νεκροί αν δεν λαμβάνονταν τα ανελεύθερα μέτρα που λήφθηκαν.

Μετάφραση: Ευάγγελος Δ. Νιάνιος

Πηγή: https://reseauinternational.net/pourquoi-peut-on-parler-dune-instrumentalisation-de-la-crise-du-coronavirus-de-linformation-a-la-propagande/

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ενδιαφέρον θα είχε ,αν στην στατιστική των αριθμών των θανάτων που παρατίθενται αναφέρονταν και πόσοι άλλοι θάνατοι-όχι’αιτίας αυτού του ιού- στο ίδιο χρονικό διάστημα κατεγράφησαν και αν ο πολυάριθμοι θάνατοι των προηγουμένων ετών επισυνέβαιναν μαζικά στις ίδιες ,με τις σημερινές περιοχές.
    Πάντα ο Γάλλοι εκφράζουν αμφιβολίες για τις ”προφητεύομενες” φυσικές καταστροφές (Γάλλος γιατρός έγραψε το βιβλίο ”Κι αν κάνουν λάθος οι οικολόγοι”),αλλά στην προκειμένη περίπτωση είναι πολύ νωρίς να καταλήξουμε ότι συνωμότησε το ”σύμπαν” με όλες τς Αρχές του(κυβερνήσεις διαφορετικών καθεστώτων ,Εκκλησίες διαφορετικών δογμάτων κλπ) για να λάβουν τα ανελεύθερα μέτρα στους λαούς τους.
    Λέτε να κυρίευσε όλες τις ηγεσίες ο Διάβολος και να δικαιωθούν οι Χιλιαστές ,που συχνά-πυκνά προααναγγέλουν την δευτέρα παρουσία του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού ,την νεκρανάσταση του Οποίου περιμένουμε να γιορτάσουμε εμείς οι Χριστιανοί;;;.
    Πάντως ”το μεγάλο ψέμα έχε κοντά ποδάρια ”και ”ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον ”και τότε ”θα τις πάρει και θα τις σηκώσει ΟΛΕΣ τις ηγεσίες του κόσμου τούτου” ,γιατί και ”φωνή λαού ,οργή Θεού”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα