ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ταϊβάν, ένα φωτεινό παράδειγμα…

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Φωτεινό παράδειγμα αντιμετώπισης μιας υγειονομικής κρίσης χωρίς να κλείσεις τους πολίτες στα σπίτια και – το κυριότερο – χωρίς να καταστρέψεις την οικονομία της χώρας.

Βλέπεις τον πίνακα του ΠΟΥ σήμερα (5 Απρ.) και τρίβεις τα μάτια σου: 363 προσβληθέντες από τον κορωνοϊό, 8 καινούρια περιστατικά και μόλις 5 θάνατοι, μετά από τρεις τουλάχιστο μήνες πανδημίας! Και αυτά σε μια χώρα με 23 εκ. κατοίκους, σε απόσταση μόλις 180 χιλ. από την ηπειρωτική Κίνα, και μέχρι τον Ιανουάριο με 12 αεροπορικές πτήσεις από το Βουχάν, την εστία της μόλυνσης!!!

Αυτοί οι αριθμοί – σε σχέση με τους «μαύρους» αριθμούς της δυτικής Ευρώπης και της Αμερικής – μοιάζουν με θαύμα. Αλλά δεν είναι. Αξιοποιώντας την εμπειρία από την επιδημία του SARS (2002 – 2003), η κυβέρνηση συγκρότησε μια κυβερνητική ομάδα διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης,  η οποία έκανε συνεχείς θερμομετρήσεις και διαγνωστικά τεστ σε δημόσιους χώρους, εξασφάλισε μάσκες, περιόρισε  τις εισόδους στη χώρα, εγκατέστησε αντισηπτικά παντού και παρακολουθούσε τα κινητά τηλέφωνα όσων βρίσκονταν σε καραντίνα.

Εχουμε τις αντιρρήσεις μας για το τελευταίο μέτρο, αλλά οι δυτικές Δημοκρατίες  μπορούσαν να κάνουν όλα τα άλλα. Όχι μόνο δεν έκαναν τα απαραίτητα – ακόμα ψάχνουν να βρουν μάσκες και αναπνευστήρες στην άκρη του κόσμου (παγκοσμιοποίηση και νεοφιλελευθερισμός συνιστούν εκρηκτικό μίγμα για τους λαούς και τις πατρίδες) – αλλά άφησαν ανεκμετάλλευτη τη χρονική υστέρηση – ενός τουλάχιστον μηνός – εμφάνισης της νόσου σε ευρωπαϊκό έδαφος…

Ε.Δ. Ν.

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα