«και τι θέλετε, να βγάλουμε τον στόλο ……έξω;» 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Νίκος Καρατουλιώτης*

Μούγκα στη στρούγκα ….. στις «τρύπες τους τουρκικά καράβια και αεροπλάνα»*.

Χθες, Τουρκικό πολεμικό πλοίο έστειλε μήνυμα και απαίτησε από Ισραηλινό ερευνητικό σκάφος την άμεση αποχώρηση του με το αιτιολογικό ότι έπλεε «εντός της τουρκικής Α.Ο.Ζ.»

Υπόψη ότι το εν λόγω σκάφος έπλεε νοτιοδυτικά της Κύπρου και εντός Κυπριακής Α.Ο.Ζ. και ενεργούσε μετά από εντολή της ισραηλινής κυβέρνησης πραγματοποιώντας υποθαλάσσιες έρευνες για τον αγωγό  East Mead. Στο εν λόγω σκάφος επέβαινε ερευνητικό κλιμάκιο του πανεπιστημίου Ben Gurion και ένας Κύπριος γεωλόγος.

Το Ισραήλ δεν προέβη σε καμία διπλωματική διαμαρτυρία, αλλά  αντ’ αυτού σήμερα απέπλευσαν ισραηλινά πολεμικά πλοία συνοδευόμενα από ισχυρή παρουσία πολεμικών αεροσκαφών ( F-35I, F-15I, F-16 με την υποστήριξη  εναέριων τάνκερ ανεφοδιασμού) προς συνάντηση των τουρκικών πολεμικών για να απαντήσουν στην εκδίωξη του ερευνητικού σκάφους.

Το αποτέλεσμα ήταν  τόσο ο τουρκικός στόλος αλλά και η αεροπορία να είναι παντελώς απούσες από την περιοχή.

Όπως δε αναφέρουν πηγές του ελληνικού ΓΕΕΘΑ « κανένα εναέριο ή πλωτό μέσο δεν πλησίασαν τα ισραηλινά αεροσκάφη ή πλοία από χθες το βράδυ που εκδόθηκαν οι ισραηλινές ΝΟΤΑΜ και NAYTEX μπήκαν στους ναυστάθμους, εκτός από μια φρεγάτα που έμεινε κοντά στο πλωτό γεωτρύπανο ‘Yavuz”.»

Πρόσφατα η κ. Μπακογιάννη δήλωσε «και τι θέλετε, να βγάλουμε τον στόλο ……έξω;»

Ναι κυρία Μπακογιάννη ο στόλος είναι για να βγαίνει έξω όταν τον χρειασθεί η πατρίδα προκειμένου να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Δεν είναι για παιδική χαρά ούτε για φιγούρα, εξάλλου γιατί ο ελληνικός λαός πληρώνει από το υστέρημα του για την αγορά σύγχρονων οπλικών συστημάτων; Μήπως για να παίρνουν μίζες οι πολιτικοί;

Αφήστε αυτά τα διλήμματα γιατί περνάτε κλήμα ηττοπάθειας στον ελληνικό λαό  και από την άλλη, οι τούρκοι αποθρασύνονται γνωρίζοντες ότι όντως τον στόλο τον έχουμε για παρελάσεις και φιγούρα μόνον.

Εξάλλου, πριν ανοίξτε το στόμα σας  καλό είναι να βουτάτε την γλώσσα σας στο μυαλό, καθόσον είστε αδερφή του πρωθυπουργού και η άποψη σας εκλαμβάνεται ως κυβερνητική πολιτική.

Νίκος Καρατουλιώτης Υποστράτηγος Ε.Α.

Κοζάνη 15/12/2019

Υ.Γ. “Μέγα γαρ το της θαλάσσης κράτος” και οι έλληνες μοναδικοί στην ναυτοσύνη.

*Πηγή PRO NEWS

 

spot_img

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αξιοτιμε κ. Υποστρατηγε . Θα ηταν πειστικωτερο το επιχειρημα σας αν δεν βγαζαμε τον στολο το 1996 στα Ιμια και δεν χαναμε το ενα απο τα δυο νησακια.
    Δεν προαναγγελλονται οι ”ποινες” οπως και εσεις θα γνωριζετε .
    Τον Γολιαθ τον κτυπας με τη σφενδονα .Εχουμε ομως την θεληση και την αποφασιστικοτητα ολοι οι Ελληνες για αυτοθυσια ,η, θα παμε για σκι στην Βασιλιτσα -Γρεβενων ,η, στον Παρνασο;;;.

    • Σ.Α.Ν δεν πάνε όλοι για σκι, ούτε όλοι πήρανε δάνεια για να πάνε διακοπές, μόνος μου δεν μπορώ να βγω να απαιτήσω, αυτό εκμεταλεύονται για αυτό και κάνουν ότι γουστάρουν, ο κόσμος περιμένει κάποιον αξιόλογο να βγει εμπρός για την πατρίδα διότι όλι μέχρι τώρα για άγρα πελατών θέλουν τις συγκεντρώσεις

      • Αντε να συμφωνησω πως δεν πανε ολοι οι εφεδροι για σκι τον χειμωνα -παντως τα χιονοδρομικα εχουν πληροτητα 100% οχι απο ηλικιωμενους-αλλα αισθανεστε οτι ειναι ετοιμοι για αυτοθυσια -γιατι θα υπαρξουν και ηρωες-θυματα- προς υπερασπιση της Πατριδος και κυριως του Αιγαιου-, οταν μαλιστα αρκετοι πολιτικοι εδω και 20 χρονια -προσφατως και οι δυο διαδοχικως Ελληνες ΥΠΕΞ του Συριζα κ.κ. Κοτζιας και Κατρουγκαλος(που ελυσαν στο αψε -σβησε το Σκοπιανο) θελουν την μοιρασια του Αιγαιου για απο κοινου συνεκμεταλλευση με την Τουρκια(που θελει και αλλλα)των υδρογοναθρακων του;;;.
        Δεν διαβαζετε απο χθες την ”Σημιτιαδα και την Πολλακιαδα”;;;.
        Ο αξιολογος , που σχεδον ολοι -οπως εσεις-περιμενουμε, δεν θα βγει απροσκλητος και μονος του , χωρις σχεδον την πληρη λαικη υποστηριξη , οπως ας πουμε την νυκτα της 23/24 Ιουλιου 1974 ,αν θυμαστε ,που ελπιζουμε -και δεν φαινεται- να ξανασυμβει.
        Δημοκρατια εχουμε και στην Ευρωπαικη Ενωση δεν σηκωνουν στρατιωτικα ,η,αλλα Κινηματα .

        • Σ.Α.Ν. είδες τι έγραψες, εσείς και εμείς, όσο για την Γερμανική Ένωση, η ιστορία κάνει κύκλους, μην πέσεις από τα σύννεφα μόνο όταν έχουμε κυβέρνηση ορθοπεδικών πάλ, και κερατάδες και δαρμένοι θα είμαστε πάλι, δίοτι το “ξύλο” πάλι εγώ θα το φάω.
          φιλικά τα γράφω και όχι με διάθεση υποτίμησης

          • Δεν σας καταλαβα ,αλλα περιμενα να αναφερθειτε και σε εκεινον τον αξιολογο ,που περιμενει ο κοσμος στην Ελλαδα .
            Τι εννοειτε και ποιον ,αν ειναι δυνατον.
            Οσο για το ξυλο ”θα το φαμε”, ολοι, αλλα τουλαχιστον να δοξασθουμε , οπως με τον Μουσουλινι το 1940 ,κατι που δεν αποκλειεται και το οποιο θα επιφερει πολιτικες ανατροπες στην Τουρκια.
            Και ο παντοτε δυνατος Στρατος(με διαδοχικα κινηματα) της Τουρκιας και ο ευρωπαιστης Νταβουτογλου περιμενουν το στραβοπατημα του υπερφιαλου κ.Ερντογαν ,για να συνεχισουν τις ιδιες απαιτησεις εις βααρος μας , οπως πραττουν απο τον Μαιο του 1974 ,αλλα με Χαγη κλπ. κλπ. ,κατι που ευνοουν κσι ολοι οι φιλοι μας και εχθροι μας, οπως στο Κυπριακο ,με Αναν κοκ.
            Γενικως παντως θα ζησουμε απο εδω και στο εξης ”ειρηνοπολεμο ”. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

  2. Στρατηγέ, αγγίζετε ΤΗΝ πληγή τής σύγχρονης ψοφοδεούς Ελλάδος. Η Μπακογιάννη δεν είναι παρά ένα κομμάτι τού σάπιου και ψοφοδεούς κατεστημένου, που εμφύσησε την ηττοπάθεια και εθελοδουλία στον άλλοτε μαχητικό και αξιοπρεπή λαό μας. Ειδικά δε όσον αφορά στην Τουρκία, το Μητσοτακέικο είχε κι έχει πάντα τις αγαθότερες και φιλικότερες των σχέσεων μαζί του. Νομίζω ότι αυτό είναι γνωστό και ότι δεν χρειάζεται ν’ αναφερθώ σε συγκεκριμένα περιστατικά. Όμως, ο “κυρίαρχος” λαός, ο κατά τον ποιητή “πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος”, συνεχίζει να τούς ψηφίζει, οπότε έχει μερίδιο σοβαρό τής ευθύνης.

    “Μήπως για να παίρνουν μίζες οι πολιτικοί;” Ρητορικό το ερώτημα.

  3. Όλα καλά, αλλά υπάρχει μια ουσιαστικά διαφορά με το Ισραήλ.

    Αν στέλναμε στόλο και υπήρχε εμπλοκή, από το πλοίο θα έψαχναν τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και αυτός αντίστοιχα τον Μητσοτάκη, ΓΙΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.

    Αντίθετα, το Ισραηλινό πλοίο/αεροπλάνο, ΘΑ ΕΡΙΧΝΕ.

    Απλά πράγματα.

    • Και το ελληνικό πλοίο/αεροπλάνο θα έριχνε, αν είχε τις ίδιες εντολές με το ισραηλινό. Δεν είναι θέμα ΕΔ, αλλά πολιτικής ηγεσίας και των διαταγών που δίνει. Ο μικρός το δέμας και την ψυχή Σημίτης προσπάθησε να φορτώσει την νίλα των Ιμίων στις ΕΔ (πρωτοφανής μικροπρέπεια πρωθυπουργού!), ενώ ο Λυμπέρης περίμενε εντολές, που ποτέ δεν ήλθαν.

  4. «Μέ τό στόμα μικρό μέ τή γλώσσα παχιά, τήν ανάσα κομμένη,
    θέλεις δέ θέλεις θά μιλήσεις μέ ξένη φωνή.»,
    νά:
    Απλά πράγματα.

    Απλός είναι μόνον ό Θεός·
    τ’ ανθρώπου όλα είναι περιπλοκές καί μπερδέματα,

    Θεόστραβο στραβάδι,

    γι’ αυτό πρέπει νά φιλοτιμείται κανείς νά μοιάζει στόν Χορηγό τής ανάσας του,
    αυτής τής άνασσας τής ύπαρξης καί ζωής του πού άν τήν χάσει γιά δυό λεπτά, χάθηκε
    ώστε νά δύναται νά ταιριάζει κράτος δικαίου ±,

    αντίθετα μέ τόν μισόθεο/μισάνθρωπο/μισέλληνα εβραίο τού golden calf, πού
    δύναται μόνο νά στήνει τσαντήρι μέσα σέ ξένη σαλοτραπεζαρία ώς κράτος-δολοφόνο…

    Μάς λένε η μνήμη είναι μνήμα
    πού κατοικούν φαντάσματα, χαμένες λέξεις.
    Ό κόσμος είναι χρήμα γιά νά ξοδεύεται
    ό κόσμος είναι πράγμα γιά νά πουλιέται.

    Κρίκα κρι κράκ, κρίκα κρι κράκ
    Τάρι μπι ντού.
    Κρίκα κρι κράκ, κρίκα κρι κράκ.

    Μάς λένε η μνήμη θολώνει τό νού,
    ό χρόνος είναι κρίμα
    πού τεμαχίζει τήν ζωή μας
    καί πληρώνει τόν τόκο τοίς μετρητοίς.

    Σβήσε τόν κύκλο, σβήσε τήν σφαίρα,
    σβήσε τή μνήμη σου.
    Μάς λένε ό κόσμος είναι κύβος,
    μιά μηχανή τετράγωνη.

    Μάς λένε η μνήμη είναι μνήμα
    πού κατοικούν φαντάσματα,
    ό κόσμος είναι ζόρι,
    μάς λένε, μάς λένε.

    Ό κόσμος είναι χρήμα
    γιά νά ξοδεύεται
    ό κόσμος είναι πράγμα
    γιά νά πουλιέται.

    Ξένη φωνή – 1983

    Άλμπουμ: Σειρήνες
    Στίχοι: Κ.Χ Μύρης
    Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα