«Και αν χάσετε;» – «Δεν θα χάσουμε»: Ο διάλογος Τραμπ-Μητσοτάκη για την Τουρκία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«ΚΑΙ ΑΝ ΧΑΣΕΤΕ;»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ13|01|2020 | 10:16


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ντόναλντ Τραμπ -Φωτογραφία: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε έναν άγνωστο διάλογο που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντησή του στον Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ αναφέρεται η εφημερίδα «Εστία».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο διάλογος των δύο ανδρών έγιναν μετά τις κοινές του δηλώσεις στο Οβάλ Γραφείο, όπου ο Αμερικανός πρόεδρος δέχθηκε πληθώρα ερωτήσεων για την κατάσταση που επικρατεί στο Ιράκ.

Εστία: Ο άγνωστος διάλογος Μητσοτάκη-Τραμπ
Οπως αναφέρει η «Εστία», πίσω από κλειστές πόρτες ο Ελληνας πρωθυπουργός εξήγησε στον πρόεδρο των ΗΠΑ τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στη νοτιοανατολική Ευρώπη τυχόν προκλητική ενέργεια της Τουρκίας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε λόγο για «θερμό επεισόδιο» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ωστόσο όπως αναφέρει η εφημερίδα εξήγησε πως η χώρας μας θα αντιδράσει σε περίπτωση που αμφισβητηθεί η κυριαρχία της.
«Κι αν χάσετε;», ρώτησε σε εκείνο το σημείο τον Ελληνα πρωθυπουργό ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την «Εστία». «Δεν θα χάσουμε κ. Πρόεδρε», ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Το πρωτοσέλιδο της «Εστίας» για τον άγνωστο διάλογο Μητσοτάκη-Τραμπ
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/dialogos-mitsotaki-tramp-gia-toyrkia-den-tha-hasoyme

spot_img

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να κάνουμε αντίσταση με τον Κούλη τον Τσίπρα την Φώφη και τα υπόλοιπα λιμά του Κυνοβουλίου, και τι στο κόσμο, τύφλα να χει ο Ελευθέριος Βενιζέλος

  2. Θα μπορούσε το Αιγαίο να εξελιχθεί σε μια σύγχρονη Σαλαμίνα;
    ΛΟΓΩ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΗ.ΟΠΩΣ Ο ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΣΤΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΠΑΓΙΔΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΣΕ ΑΣΥΜΦΟΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΑ ΞΕΔΙΠΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΟΥ, ΛΟΓΩ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΗΜΕΤΕΡΗΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ. ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΕΝΩΠΟΥΣ ΤΟΥ, ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΗΣΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΚΡΥΨΗ, ΤΟ ΕΚΤΕΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΑΙΣΘΗΤΗΡΩΝ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΩΝ, ΡΑΝΤΑΡ, ΤΙΣ ΕΠΑΚΤΙΕΣ ΠΥΡΟΒΟΛΑΡΧΙΕΣ ΣΤΙΣ ΝΗΣΟΥΣ, ΤΙΣ ΜΟΙΡΕΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ, Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ, ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΟΠΩΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ, ΗΘΙΚΟ, ΝΑΥΤΟΣΥΝΗ, Κ.Α. ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΟΤΙ ΠΟΛΕΜΟΥΜΕ ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ, ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ! ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΛΛΗΜΑ.
    ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΡΟΣ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ, 480Π.Χ. (ΟΤΑΝ Η ΑΣΙΑ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΞΕΧΥΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΕΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Η ΑΤΤΙΚΗ ΓΗ ΚΑΤΑΚΑΙΓΟΤΑΝ:
    “ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΘΕΤΩ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΣΤΟΛΟ.”
    ΣΗΜΕΡΑ, 2020 Μ.Χ.: ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ, ΟΧΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ!

    • Αγαπητέ θ.Γ,

      καλά κάνεις καί τό ανοίγεις τό θέμα στή μεγάλη διάστασή του, απ’ όπου βέβαια
      δέν μπορούν νά λείπουν κάποιες παράμετροι πού αναφέρω στή συνέχεια:

      σύζυγος τού Ξέρξη, η εβραία Εσθήρ, τού ομώνυμου βιβλίου τής Παλαιάς Διαθήκης,
      καί αυλικός του, ό “θείος” της Μαρδοχάϊ,

      πράγματα πανελληνίως άγνωστα δηλαδή, καθώς

      φρόντισαν γι’ αυτό οί έδρες παλαιοδιαθηκηκών σπουδών τών θεολογικών σχολών,
      ασχολούμενες μέ τήν ανεύρεση δανείων αρνητικού επιτοκίου μέ απεριόριστη περίοδο χάριτος,
      μάλλον, πέραν τού δραστήριου νεποτισμού μέ τόν οποίο μάς βασάνισαν γιά καιρό, στήν Αθήνα…

      Ό ίδιος ό Ξέρξης, εκσφενδονισμένος στή μακρυνή γι’ αυτόν Πατρίδα μας μέ τίς ασιατικές ορδές του, σάν τό πήρε χαμπάρι ότι έχει αφήσει τήν αυτοκρατορία του έρμαιο στά χέρια τής εβραίϊκης
      συμμορίας, αρχίζει νά τρέχει πρός τά πίσω μόνο μέ τή σωματοφυλακή του, μπάς καί σώσει
      ό,τι προλάβει από δαύτη…

      σήμερα ακόμη πολλοί μάς δείχνουν τό τούρκικο χαλιφάτο, από Ιράκ μέχρι Μαρόκο, πού προϋποθέτει υποτακτικούς Άραβες, όμως

      κανείς δέν βλέπει

      τήν ευθεία τούρκικη γραμμή, πού εκτίνεται συνεχόμενη
      από τό Αιγαίο Πέλαγος μέχρι τήν Επαρχία Σινκιάνγκ τής Κίνας μέ τούς ουϊγούρους τούρκους
      πού ήρθαν μέ τό I.sraeli S.ecret I.ntelligence S.ervice από τού διαόλου τή μάνα, γιά νά σφάξουν πολιτισμένους ανθρώπους στή Συρία καί στόν κόσμον όλο,
      νά:

      https://el.wikipedia.org/wiki/Πύλη:Ασία/Χάρτης

      https://el.wikipedia.org/wiki/Τουρκικές_γλώσσες

      1. Τουρκμενιστάν(«γη των Τουρκομάνων*») = τουρκμενική (μια τουρκική γλώσσα), ισλάμ

      2. Ουζμπεκιστάν = ουζμπεκικά(οικογένεια τουρκικών γλωσσών), ισλάμ

      3. Καζακστάν = καζακική (μια τουρκική γλώσσα), 70% ισλάμ

      4. Τατζικιστάν = Ταζίκ, ιρανική φυλή, Τατζίκ γλώσσα, διάλεκτος των Περσικών, ισλάμ 83%

      5. Κιργιζία(Κιργιστάν) = Κιργίζιοι, τουρκικό φύλο, κιργιζική (τουρκ.) γλώσσα, ισλάμ 87%

      6. Αφγανιστάν = γλώσσα παστούν ή πάστο τού ιρανικού κλάδου…, ισλάμ
      Εθνοτικές ομάδες στο Αφγανιστάν
      Εθνοτική ομάδα     εκτίμηση 2004–2014     εκτίμηση προ του 2004
      Παστούν                 42%                       38–55%
      Τατζίκοι 27% 26%
      Χαζάροι 8% 9–10%
      Ουζμπέκοι 9% 6–8%
      Αϊμάκοι 4% 500.000 με 800.000
      Τουρκομάνοι/Τουρκμένοι 3% 2,5%
      Βαλούχοι 2% 100.000
      Άλλοι (Κιργίσιοι,
      Πασάγοι, Νουριστάνοι,
      Άραβες, Μπραχούι,
      Παμίροι, Γκουρτζάρ,
      κ.α.) 4% 6,9%

      [Παστούν:
      «Σύμφωνα με τη δική τους παράδοση θεωρούν ότι είναι απόγονοι ενός κοινού προγόνου Βασιλέως που έφερε το όνομα Αφγάνα, από τον οποίο και ονομάσθηκε η χώρα τους.[1] Ο Αφγάνα θεωρείται κατά τη παράδοση ότι ήταν εγγονός του Βασιλέως Σολομώντα των Ισραηλιτών ο οποίος και αρχικά εγκαταστάθηκε στη περιοχή αυτή. Κατά τον 9ο αιώνα φέρονται να εξισλαμίστηκαν και τότε αρχίζει η ιστορική τους παρουσία.

      Χαζάροι:
      «Μια σύγχρονη θεωρία, ότι ο πυρήνας των Ασκεναζιτών Εβραίων προέκυψε από μια υποθετική διασπορά Χαζάρων Εβραίων, αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από ορισμένους μελετητές και ερευνητές, αλλά υποστηρίζεται από άλλους.»
      βλέπε κυρίως: https://www.logiosermis.net/2014/07/x-13.html#.XhypMW5uLx8%5D

      πληροφορίες από Βικιπαιδεια

      7. αυτόνομη περιοχή Σινκιάγκ Ουιγκούρ, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας…
      «Στη Σινκιάνγκ, που συνορεύει με το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Καζακστάν, το Τατζικιστάν και τη Δημοκρατία της Κιργισίας, κατοικούν πάνω από επτά εκατομμύρια τουρκόφωνοι Ουιγούροι. Οι κεντρικές αρχές της Κίνας δεικνύουν ανησυχία για τις αυτονομιστικές ομάδες των Ουιγούρων….»
      από: http://www.europarl.europa.eu/sides/getAllAnswers.do?reference=E-2001-0711&language=EL

      τήν ίδιαν ώρα πού οί Ασκενάζι Εβραίοι(περιούσιος λαός τού θεού τους ό οποίος κανόνισε, λένε, όλοι εμείς οί άλλοι νά είμαστε δούλοι τους!…) είναι τούρκοι καί αποτελούν τό 90% τών σημερινών Εβραίων…

      έτσι πού γίνεται σαφές ποιός πασχίζει γι’ αυτή τήν ισχυροποίηση τής τουρκιάς…
      άλλωστε,
      καί μόνη η εισβολή τών εβραίων στή Θεσσαλονίκη(καί στήν ελληνική Σμύρνη…) τό 1492,
      μέ τήν αβάντα τού άλλου εισβολέα, τού τούρκου, διά τής οποίας μάς σκότωσαν καί μάς εκμεταλλεύτηκαν γιά αιώνες καί μάς κατέσφαξαν μαζί μ’ όλους τούς Χριστιανούς στή Μικρασία μας κι ακόμη ’55, ’74 κι ό,τι αντιμετωπίζουμε σήμερα, είναι αποτέλεσμα τής στρατηγικής συμμαχίας τους αιώνων, την οποία φωτίζουν καί εξηγούν τά παραπάνω…

      ίσως είδες καί τόν προχθεσινό σύνδεσμο πρός τό «Πενταπόσταγμα», σχετικά μέ τή σφαγή τών Ελλήνων από τούς εβραίους στην Κυρηναϊκή, την Αίγυπτο καί τήν Κύπρο τήν χρονική περίοδο 38 – 116 μ.Χ., πού θέλουν νά τήν ξεχνάμε,
      αυτοί οί αρχαίοι μισέλληνες χανουκατζήδες, σταυρωτήδες τής Ζωής, πού μάς επέβαλαν τήν κυπριοκτόνο/εθνοκτόνο δικτατορία τού ’67 μέ τήν στρατιωτική δράση τους στήν καρδιά τής Αθήνας
      -αυτό είναι το ακριβές περιεχόμενο τού κλειστού φακέλλου τής Κύπρου…-
      γιά τήν οποία βάλανε τό ρεμάλι τόν κλίντον νά θολώσει τά νερά ζητώντας μας “συγνώμη” γενικώς καί αορίστως καί όχι γιά τή δράση ειδικών δυνάμεων τού αισχρού ισραηλ στήν καρδιά τής Πρωτεύουσάς μας -ό Ελληνικός Στρατός πίστευε ότι εφαρμόζει τό νατοϊκό σχέδιο τάδε- πού ήρθαν καί έφυγαν, μέσω τής αμερικανικής αεροπορικής βάσης, τότε, στό Ελληνικό…

      *
      Οι Τουρκομάνοι ή Τουρκμένιοι είναι τουρκικό φύλο εγκαταστημένο κυρίως στα κράτη της Κεντρικής Ασίας Τουρκμενιστάν, Αφγανιστάν, και στο βορειοανατολικό Ιράν, τη Συρία, το Ιράκ και το Βόρειο Καύκασο (Περιφέρεια της Σταυρούπολης).

  3. Μετά το χθεσινό άρθρο του ο κ.Κοττάκης με τίτλο ”Δωρεά είναι μόνο το τυράκι στη φάκα -Μετά έρχεται ο λογαριασμός” ,που απέπνεε πεσιμισμό και κάποια απαξίωση για τις ικανότητες του κ.Κυριάκου Μητσοτάκη έρχεται σήμερα να τον ”ανεβάσει”με το άρθρο του για την απάντησή του στον κ.Τράμπ ”Δεν θα χάσουμε σε πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία ”.
    Θα μπορούσε βεβαίως να του δώσει την απάντηση του Κανάρη στον ξένο δημοσιογράφο που τον ρώτησε τι σκέφθηκε προτού πυρπολήσει την Τουρκική ναυαρχίδα στην Χίο .
    ”Απλά είπα . Κων/νε απόψε θα πεθάνεις . Και μετά έγιναν όλα” .
    Αύτην την απάντηση μπορούμε να την δώσουμε ΟΛΟΙ οι ‘Ελληνες στον Τούρκο εισβολέα και ”πύλαι άδου οι κατισχυσουσιν”.
    Δυστυχώς πέρυσι δεν δώσαμε στους Σκοπιανούς και ”τους καμηλιέρηδές” τους αυτήν την απάντηση και ”γονατίσαμε την καμήλα ” με την πρώτη .
    ‘Αραγε το μετανοιώσαμε;;;.

  4. Συμπληρώνοντας την απάντηση του Κανάρη θα έλεγα την Αρχαία και πολύ γνωστή φράση των Ελλήνων [ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ]. Συνέλληνες άς μεθύσουμε με τα αθάνατα κατορθώματα της τρισχιλιετούς ιστορίας.

    • Τα παχιά τα λόγια τα μεγάλα, που ήταν πάντα εύκολα στο στόμα τού λαού μας. Ας σταματήσει πια εκείνο το ανούσιο και βλακώδες “Συνέλληνες”, που έχει καθιερωθεί, αν δεν απατώμαι, εδώ και 45 χρόνια από τον ιδρυτή τού “ΣΤΟΧΟΥ”, μακαρίτη Καψάλη, λες και πρόκειται για συνάδελφο, συμπαίκτη, συντοπίτη, συμπατριώτη, συμφοιτητή κλπ. Τι πάει να πει “Συν-Έλληνας”; Φανερώνει το “Έλληνας” κάποια ιδιότητα; Λέγονται ας πούμε οι Γερμανοί μεταξύ των … “Συγγερμανοί”, ή οι Άγγλοι “Συνάγγλοι”; Έλεος πια με τις αρλούμπες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα