Κίνδυνος σύγκρουσης με ΗΠΑ – Ρωσία, Τουρκία και Ιράν συμφώνησαν στην έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του YPG!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σε μια δήλωση που μπορεί να ανοίξει τον «ασκό του Αιόλου» προχώρησε πριν από λίγη ώρα ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν. στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης κορυφής μεταξύ Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Anadolu ο Ερντογάν δήλωσε:

«Η Τουρκία, η Ρωσία και το Ιράν θα φέρουν τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας σε άλλο επίπεδο, εξαφανίζοντας τους τρομοκράτες του YPG στη Συρία, ανατολικά του Ευφράτη».

 

Ali Özkök@Ozkok_A

Turkey, Russia, Iran will carry fight against terror to another level by eliminating terrorists (YPG) in east of Euphrates River: Erdogan says according to @anadoluagency

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Ali Özkök

Εάν η δήλωση αυτή ευσταθεί και  κυρίως η Ρωσία και η Τουρκία εξαπολύσουν, κύμα εξολόθευσης του YPG  ανατολικά του Ευφράτη, τότε ο κίνδυνος ανάφλεξης, γενικής αυτή τη φορά είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός.

Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να συνηγορήσουν σε μια τέτοια απόφαση καθώς έχουν αναλάβει πρακτικά την προστασία των κουρδικών πληθυσμών και ενόπλων και είναι η μόνη δύναμη που τους χωρίζει από μια ένοπλη σύρραξη με την Τουρκία.

Πάντως την πιθανότητα αυτή ενισχύει και η δήλωση του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να δεχθεί την διάλυση της Συρίας σε κρατίδια.

 

EHA News@eha_news

Russian President Vladimir Putin: Syria cannot be divided into states

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη EHA News

Φυσικά ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσσαντ είναι υπέρ μια τέτοιας προοπτικής καθώς δεν θέλει να δει τη χώρα του να οδηγείται σε εθνικό ακρωτηριασμό από τις κουρδικές βλέψεις για ίδρυση κράτους στη βόρεια και ανατολική Συρία, κάτι που επίσης δεν θέλει ούτε η Άγκυρα αλλά για τους δικούς της εντελώς διαφορετικούς λόγους.

Και πάλι όμως εδώ το κρίσιμο ζήτημα είναι τι στάση θα κρατήσουν οι ΗΠΑ, καθώς εάν αποφασίσουν να προστατεύουν τους Κούρδους τότε αυτό θα σημάνει εξελίξεις.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/804926_ektakto-rosia-toyrkia-kai-iran-symfonisan-stin-enarxi

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα